Primož Roglič heel blij na tweede plek: “Ik had dit niet verwacht”

vrijdag 6 mei 2016 om 18:33
Primož Roglič heel blij na tweede plek: “Ik had dit niet verwacht”

foto: Marcel Koch

Primož Roglič mag de verrassing van de dag genoemd worden in de Giro d’Italia. De Sloveense klimmer van LottoNL-Jumbo snelde naar de tweede plaats achter Tom Dumoulin in de openingstijdrit door Apeldoorn. Hij liep de roze trui mis op twee honderdste van een seconde. “Ik had dit niet verwacht”, vertelt hij na de rit tegen WielerFlits.

Beste dromen
“Ik ben heel blij”, gaat de 26-jarige Sloveen verder. “Aan het einde was het heel close, maar toch ben ik heel, heel blij”, aldus Roglič. “Natuurlijk is het jammer, maar dit had ik zelfs niet verwacht in mijn beste dromen.” Door zijn tweede plaats is Roglič morgen in de etappe van Arnhem naar Nijmegen wel de gelegenheidsdrager van de rode puntentrui, aangezien Dumoulin – die eveneens leider is in het puntenklassement – in het roze start.

Het interview met Roglic is in het Engels. Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

49 Reacties

Johnny7 6 mei 2016 om 21:06

‘Help Steven’ zegt hij. Als je zo’n tijdrit kan neerzetten en een klimmer bent zou ik toch eens eerst ff kijken hoe goed ik straks ben in de bergen. Maar goed hij gaat natuurlijk niet meteen zeggen dat hij zichzelf een goede GC ziet rijden.

Romāns Vainšteins 6 mei 2016 om 21:12

Tot rit 9 moet deze gast alleen al tactisch oogpunt gewoon beschermd zijn, die mag evenzeer als Kruijswijk geen zuchtje wind vangen. Of hij het nou volhoudt daarna of niet.

slice 6 mei 2016 om 21:15

Alleen al door de Instagram-accounts van Rasmussen en Roglic vind ik dat je ze totaal niet met elkaar kunt vergelijken;). Een verbitterde oude man vs een jong vrolijke ventje

WCEendT 6 mei 2016 om 21:16

@Klootje
Heeft niks met de “goed-nieuws-show” te maken, het zijn twee uitersten, we moeten met zijn alle wel scherp blijven en niet iedereen vertrouwen.

MAAR je kan het ook overdrijven, en dat is iets wat te vaak gebeurd op WF… mensen hebben de neiging om bij elke nieuwe renner gelijk het ergste te denken, en daar word ik persoonlijk nogal moe van.

Nu kan je zeggen, dat ik de opmerking van Nasi ook gewoon had kunnen negeren… maarja, voor hetzelfde geld ontstaat er weer een soortgelijke 40 pagina lange discussie over Roglic (zoals met bijv. Alaphilippe toen).

Sorry voor off-topic gaan…

nasibal 6 mei 2016 om 21:29

@WCeendt

Terecht ook natuurlijk dat je mijn opmerking niét negeerde. Ook al bedoelde ik hem anders dan dat jij nu schetst, dezelfde discussie kan nog steeds ontstaan. Dat moeten we inderdaad niet willen.\

Tegelijk schaar ik me ook volledig achter de opmerking van Klootje. Nóg een andere beweging op deze site is, naast de beweging die jij al noemde, de onbedwingbare neiging om 'ons nederlanders' altijd maar als lievertjes en heilige boontjes weg te zetten. Dit terwijl elke oostblokker, bij wijze van spreke al zonder een meter gefietst te hebben, in een heel ander hokje wordt gepropt.

Nu kan het natuurlijk zijn dat dit niet voor jou geldt. Afin, laten we er een streep onder zetten. Ik heb mijn reactie niet voor niets verwijderd ;)

klootje kriekeljon 6 mei 2016 om 21:33

WCEendt, je hebt gelijk in wat je zegt hoor maar Nasibal was helemaal geen uiterste. Mijn mening is dat we hier moeten uitkijken dat we juist niet daarin doorschieten, struisvogelgedoe. Er zit nog heel wat tussen dom roepen en er totaal over zwijgen. Dus als er al geen plaats meer voor is zoals Nasibal het zei dan noem ik het een goed nieuws show ja. Gewoon meeklappen en genieten en blijf anders maar weg, dat zeg je toch eigenlijk?

Ik heb zelf ook moeite de opkomst van het wielrennen in Oost-Europese landen los te kunnen zien van de opkomst van bepaalde goedjes nu net uit diezelfde contreien. Maar goed ik vind helemaal niks van Roglic, maar opmerkelijk is het natuurlijk wel. Hup hup Primoz! Hoezee.

Skedel 6 mei 2016 om 21:39

Helemaal eens met Klootje.
Als je geen discussie meer kan voeren omdat er altijd wel mensen aanstoot aan nemen is het pas zorgelijk, en dat gebeurt helaas maar al te snel.
Ik ben dus voor discussiëren en daarmee dus ook speculeren, hoe eng sommige dit ook lijken te vinden.

snap verder wel dat het lastig is op een site met zulke uiteenlopende opvattingen vooral door de uiteenlopende leeftijden denk ik(conservatieve kijk).

*nog even de kanttekening dat niet alle ouderen conservatief zijn en niet alleen ouderen dat kunnen zijn hoe onnodig dat ook mag zijn;)

WCEendT 6 mei 2016 om 22:00

“Gewoon meeklappen en genieten en blijf anders maar weg, dat zeg je toch eigenlijk?”

Tegenovergestelde van wat ik probeer te zeggen.

@Skedel
IK ben ook helemaal voor discussiëren maar niet bij elke jonge renner, die doorbreekt.
Af en toe heb ik het gevoel dat sommige mensen het hier normaler zouden vinden als er geen nieuwe renners doorbraken (omdat dat hun een schoner gevoel zou geven???).

Overigens heeft dat niets te maken met nasibal, ik heb al genoeg reacties/verhalen van nasi gelezen om te weten dat hij redelijk objectief is. En natuurlijk is het ook goed om zo nu en dan gewoon je mening te vertellen, en te kijken hoe andere er over denken.

Sephiroth 6 mei 2016 om 22:11

Ik denk dat TLJ nog steeds aan Kruijswijk moet vasthouden, hij is een bewezen Klassementsrenner met 2 keer top 10 en nog een goede tour als knecht. Roglic heeft het in kortere koersen laten zien, en nu ben ik erg benieuwd hoe hij zijn eerste! ronde van 3 weken verteerd. Potentieel kopman voor de toekomst: ja, maar een zekerheidje: dat weet niemand.

Wat betreft doping en rijders, ik hoop gewoon dat mensen schoon rijden en zou bij sommigen erg onthutst zijn als ze toch aan de dope zijn. Andere renners verbazen me minder. Dat heeft niks met NL of oostblok oid te maken, gewoon personage en keiharde subjectieve selectie van mijn kant :D Dus daarom neem ik dat uiteindelijk ook niet te serieus en wacht ik gewoon op wat komen gaat.

Tuttipazzi 6 mei 2016 om 22:17

@klootje

Het is wel een beetje raar om alles ten oosten van Duitsland maar weg te zetten als Oost-Europees en daarmee doping gebruikend. Slovenië en bijv. Rusland hebben een totaal andere cultuur en niks met elkaar te maken. Alleen de talen zijn in de verste verte verwant.

klootje kriekeljon 6 mei 2016 om 22:21

WcEendt ik deel ook gewoon je mening in wat je inhoudelijk zegt! Maar toch sprak je Nasibal er wel degelijk op aan en dat zegt toch minstens net zoveel als wat je daarna met woorden zegt. :)
En waarom eigenlijk, als je ziet hoe voorzichtig hij zijn woorden koos.

Maar laten we in het andere topic verder gaan evt. want je moet tegenwoordig je reacties jammer genoeg een paar keer nalezen en overwegen voor ze te posten bij bepaalde topics. Dat is toch ook heel erg jammer hoor.. Je weet nooit wanneer je geedit kan worden, al heb ik er zelf dan gelukkig niet zoveel last van. Het is ook gewoon een duivels dilemma voor een site als WF! Hoe laat je discussie toe in een sport die eigenlijk jarenlang flink verziekt is door dopingnieuws maar houd je ook de sfeer goed. Niet te doen volgens mij. We hebben er allemaal voor gekozen dat we blijvend gek zijn van deze sport en zijn toch nooit afgehaakt.. maar hoe we het met zijn allen vervolgens goed kunnen invullen daar zijn we ook nog niet achter. En dat maakt zo'n forum ook mooi. Je komt hier je mening toetsen en bijschaven met mensen met allerlei achtergronden. Dat moet je inhoudelijk, mits fatsoensnormen niet worden overtreden, ook niet willen modereren denk ik. Dat maakt het juist zo interessant.

@Tuttipazzi klopt. Maar de een is in het nieuws om zijn DDR-praktijken en de ander is de plek waar Aicar vandaan komt. En zo gek is het ook niet, aangezien ik het heb over landen die het communistische tijdperk nog niet zo lang achter zich hebben gelaten. Snap je waar ik heen wil? Dat is wel echt ook een verschil tussen West- en Oost-Europa. Toch betrap ik me er ook op dat ik geniet van Bertje en Piti maar niets moet hebben van Astana of Zakarin. Zo inconsequent als wat..

oscarito1908 6 mei 2016 om 22:36

Volgens mij was het een westerling die in het wielrennen het grootst georganiseerde doping netwerk aller tijden plande en uitvoerde.

Kijk niet naar afkomst. Deze jongen is zich nog aan het ontdekken als renner.
Vind het een aangename verrassing en een sympathieke gozer.

nasibal 6 mei 2016 om 22:41

@Oscarito

Nee, het was een westerling waarvan het vooralsnog bekend is geworden. Ook dat is een héle belangrijke nuance. Het is bekend dat dingen uit het oosten vaak minder makkelijk bekend worden. Net zoals bekend is dat de reden daarvoor over het algemeen een hele zorgelijke is. En ja, het is mij bekend dat ik heel vaak het woord bekend heb gebruikt.

@WCEendt
Pas maar op! LL zou je een hele vreemde wielerliefhebber vinden. Gelukkig is hij opvallend afwezig sinds het broertje van Garfunkel in het nieuws is geweest ;)

Romāns Vainšteins 6 mei 2016 om 22:45

Zolang de variant met een -t nog maar even op zich laat wachten zitten we nog goed ;)

arviidd 6 mei 2016 om 22:46

Jullie geven in ieder geval het goede voorbeeld! Mooie Discussie mannen als je het al een discussie kan noemen. Zo kan het ook!

nasibal 6 mei 2016 om 22:46

tekend? ;)

WCEendT 6 mei 2016 om 22:48

@Nasi
Ging vooral om het sky deel (zie dit niet als materiaal voor een nieuwe discussie ;) ;) ;). )

Skedel 6 mei 2016 om 22:53

@RV
Roglic heeft al wel wat aardige tijdritten gereden, en hij is in mijn ogen veel meer een puncher als een klimmer.. heeft nog weinig laten zien op dit niveau boven de 1000meter.
Maar een verrassing is het zeker.

arviidd 6 mei 2016 om 23:00

Ik zit even naar zijn resultaten te kijken. Hij word dan wel 30te in de tijdrit in de Tirreno maar moet je is kijken wie er voor hem staan:http://www.procyclingstats.com/race/Tirreno_Adriatico_2016_Stage_7_ITT

Zijn toch bijna allemaal alleen maar hardrijders.

nasibal 6 mei 2016 om 23:01

@Skedel

Tja, zo hoog bouwen ze die schansen dan ook niet. Kan hij weinig aan doen.

WCEendT 6 mei 2016 om 23:04

Nog iets anders, ben ik de enige die inmiddels al meer had verwacht van Sutterlin?

Werd gebracht als een van de drie grote nieuwe Duitse talenten (met Kittel, Degenkolb), kwam samen met die twee mannen over naar de profs en stelt toch teleur tot nu toe.

lekbandje3 7 mei 2016 om 02:06

@wceendt nu je het zegt valt het me idd op. Had er destijds ook wel verwachtingen van helaas nog niet uitgekomen (uit het blote hoofd, heeft hij al wel goede uitslagen gereden corrigeer me dan aub).

En serieus? Huilen als Vino uit het wielrennen stapt? Ik zou op de bank staan te juichen! Dat Tinkov stopt vind ik daarentegen doodzonde. Sky kan ik ook niet zo goed hebben (komt vooral Door hun manier van rijden die geen ruimte laat voor een verassing).

Youri IJnsen 7 mei 2016 om 08:25

@WCEendT
Sütterlin is nog altijd maar neoprof. En had zeker niet het talent van Degenkolb en Kittel. Maar touché: je ziet hem weinig.

WCEendT 7 mei 2016 om 23:43

@Leks/Youri
Sutterlin heeft de afgelopen 2,5 jaar geen top 10 gereden behalve in TTT of in het Duitse tijdrit kampioenschap. Verder als 2,5 jaar heb ik niet terug gekeken.

Sutterlin was misschien niet een toptalent maar kom op zijn resultaten in 2010/2011 waren redelijk indrukwekkend, had inmiddels wel een paar top 5s in tijdritten verwacht en hij mag zeker volgend jaar wel wat laten zien anders ben ik bang dat hij (toch een talent) het niet ver gaat schoppen.

Headlines

Materiaalzone

Populair