Primoz Roglic had schouder uit de kom: “Heb wat fouten gemaakt vandaag”

zondag 14 maart 2021 om 18:31
Primoz Roglic had schouder uit de kom: “Heb wat fouten gemaakt vandaag”

foto: Cor Vos

Primož Roglič verloor zondag een bijna zekere eindzege in Parijs-Nice. Twee valpartijen gooiden roet in het eten voor de kopman van Jumbo-Visma, die Maximilian Schachmann met de gele trui naar huis zag gaan. “Dit was niet de rit waarop we gehoopt hadden. Ik heb wat fouten gemaakt vandaag”, vertelde hij na afloop.

“Bij de eerste val was mijn linkerschouder uit de kom en daarna viel ik nog een keer”, aldus Roglič tegen Het Nieuwsblad. “Ik heb alles gegeven, maar ik kon niet meer in de eerste groep komen. Zonde, maar op naar de volgende. Ook dit hoort bij de sport. We komen zeker terug in de volgende races.”

“Ik dacht er niet echt over na dat de eindzege uit mijn handen aan het glippen was. Het is altijd een gevecht met jezelf. Als je dat kan, heb je gedaan wat je moest doen”, reageert de Sloveen. “Ik heb alles gegeven. We zijn natuurlijk teleurgesteld, maar de wereld stopt niet met draaien. We moeten nu vooruitkijken. Het had veel erger kunnen zijn. Gelukkig zal ik over een paar dagen wel in orde zijn.”

Roglič eindigde na zijn inhaalrace als 56ste op 3.08 minuut van ritwinnaar Magnus Cort. De Duitser Schachmann werd tiende in de daguitslag, wat genoeg bleek om voor het tweede jaar op rij Parijs-Nice te winnen.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

53 Reacties

The Whaler 15 maart 2021 om 10:09

Nog even ter aanvulling over stuurmanskunst. Ik zag al wat reacties ook over eerdere vallen en dan met name vorig jaar Dauphiné maar ik bedenk me dat dit toen kwam door heel slecht wegdek waar zij als leidende ploeg als eerste overheen moesten en dus de hardste klap opvingen (Kruiswijk niet eens naar de Tour hierdoor). Dus dat had niet veel met stuurmanskunst te maken maar gewoon slechte route door de organisatie van de koers.
Ook val in Vuelta van 2 jaar terug was in de stromende regen terwijl andere voor hem vielen. Daar verliest ie bijna de Vuelta omdat er toen ook werd door gereden maar ze het wel konden recht zetten. Was ook niet echt door stuurfout.
Ofwel al die training die ze met hem doen op sturen hebben toch wel effect ook (zag filmpje laatst met afdaling om pionen heen).
Dit keer denk ik gewoon brute pech.

Headlines

Materiaalzone

Populair