Primoz Roglic eerste leider UAE Tour: “Het begin is uitstekend”
foto: Cor Vos
zondag 24 februari 2019 om 15:29

Primoz Roglic eerste leider UAE Tour: “Het begin is uitstekend”

Primož Roglič heeft zijn ambities voor eindwinst in de UAE Tour kracht bijgezet door de ploegentijdrit te winnen met Jumbo-Visma. De Sloveen draagt op de tweede dag van de WorldTour-koers de rode leiderstrui. “We zijn heel erg blij om het seizoen zo te starten”, zegt Rogla.

Roglič wist dat Jumbo-Visma een goede kans maakte, met sterke tijdrijders als Tony Martin, Jos van Emden en Laurens De Plus in de selectie. “Maar dat is geen garantie om goed te presteren”, aldus Roglič. “Je moet het ook laten zien en dat hebben we gedaan. Ik ben blij dat de trainingen die we gedaan hebben zijn vruchten al afwerpt.”

“Het was een erg snelle ploegentijdrit en het liep heel goed”, aldus de Sloveense kopman. “Ik kwam als eerste door de laatste bocht en heb toen een sprint getrokken. Het is mooi om de leiderstrui te hebben en we hebben zeker ambities om deze koers te winnen. Er gaan nog zware etappes komen, dus we bekijken het dag per dag. Het begin is in ieder geval uitstekend.”

Laurens De Plus: “Jongerentrui is bonus”
“Dit is een droom die uitkomt”, zegt de Belgische nieuwkomer Laurens De Plus. “Ik wilde meteen goed presteren in mijn eerste koers voor Jumbo-Visma en dat is gelukt. We hebben hier in januari veel op getraind en dat het meteen zo uitpakt, is een bekroning op die trainingsarbeid. We hebben hier een sterke, uitgebalanceerde ploeg en we gaan er alles aan doen om het klassement te verdedigen met Primož. Mijn jongerentrui is een mooie bonus, maar geen doel.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 februari 2019 15:38
Hopelijk kan Roglic verder gaan waar hij vorig jaar mee bezig was en direct ook de UAE Tour winnen. In mijn ogen is hij zowel voor deze UAE Tour als de Tirreno-Adriatico de favoriet (mits hij verder kan bouwen op het niveau wat hij vorig jaar haalde).
24 februari 2019 15:46
Ik denk dat Roglic heel blij is met mannen als De Plus, Bouwman en Martin in de ondersteuning.
24 februari 2019 17:10
Chapeau voor Visma - Jumbo dat ze alle 3 de kopmannen naar behoren hebben weten laten te starten. Gewoon knap, er klopt iets aan hun wetenschap so far.
24 februari 2019 17:15
Vooral de eventuele waaierritten worden hier een belangrijke test voor Roglic; dat was tijdens de afgelopen Tour nog een zwakke plek.
24 februari 2019 19:46
Morgen staat er hier bft. 5 vanuit zee dus dat gaat een prachtige waaierrit worden denk ik!

Reacties zijn gesloten.