Primoz Roglic: “Dit geeft vertrouwen”
zaterdag 18 februari 2017 om 08:22

Primoz Roglic: “Dit geeft vertrouwen”

Primoz Roglic eindigde vrijdag als derde in de tijdrit van de Volta ao Algarve. Dat bleek genoeg om de leiding in het klassement over te nemen. “Het is mooi om de leiderstrui te pakken”, aldus Roglic op de ploegsite. “We hebben een sterk team en ik ben van mening dat we het kunnen vasthouden.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
“Na een slecht optreden in de ploegentijdrit in Valencia is dit een mooi resultaat”, stelt hij. “Het is mooi om hier te bewijzen dat ik het wel degelijk kan. Vandaag was ik goed en dat geeft mij vertrouwen voor de rest van deze wedstrijd, maar ook met het oog op de rest van het seizoen.”

Roglic kijkt dan niet enkel naar ritten tegen de klok. Hij wil zichzelf zelfs geen specialist in dit onderdeel noemen, ondanks zijn ritzege in de Giro. “Ik hoef ook geen tijdrittopper te worden”, zegt hij. “Ik wil er alles aan doen om ook in de bergen goed te zijn en uit te groeien tot een klassementsrenner.”

 
13 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2017
Hoe lang loopt zijn contract?
18 februari 2017
Ik ben echt blij dat hij de skies verruild heeft voor de wielen. Lotto-Jumbo heeft een goede aankoop gedaan. Algarve is een bijzonder mooie koers om een palmares mee te starten.
18 februari 2017
Indrukwekkende prestaties de afgelopen twee dagen, benieuwd of hij het kan herhalen in rondjes zoals romandie. Maar wat een topaankoop
18 februari 2017
Hopelijk kan de trui zondag succesvol worden verdedigd. Er is best wel een kans dat Primoz al op 40km van de meet geisoleerd zit.
18 februari 2017
@wim even afwachten of het ook daadwerkelijk gaat lukken. Ik hoop het met je hoor, daar niet van. En ja het is inderdaad een mooie aankoop en leuke aanwinst voor het peleton in z'n algemeen.
18 februari 2017
Nu Gesink minder klassement ambities heeft, kan tlj wel een klassement renner gebruiken. Niet te hopen dat zijn ambities ten koste van kruiswijk gaan echter
18 februari 2017
Genoeg korte rondes om voor eigen kans te kunnen gaan, Roglic zou juist daarin specialist kunnen worden. Ik zie bij de ploeg geen andere renners die het echt van korte rondes moeten hebben. Er is dan ook voldoende ondersteuning bergop in principe.
18 februari 2017
Ik denk dat Roglic zich kan ontwikkelen tot een prima coureur voor het korte rondewerk. Winst in Portugal zou een mooi begin zijn.
18 februari 2017
Ik zie wel een soort Spilak in hem; ronden van een week; drie weken lijkt mij voor hem te zwaar.
18 februari 2017
TLJ heeft goud in handen met deze kerel! Gaat ie ook mee naar de Giro om Kruijswijk bij te staan?
18 februari 2017
Het lijkt erop, dat TLJ er een ronderenner bij heeft. Hopelijk kan hij slagen in zijn missie. Of hij alleen korte rondjes aankan is nog niet duidelijk. Wat is zijn verdere programma. Ik denk hierna Strade, T/A. en Catalonie.
18 februari 2017
Op basis van wat lijkt Roglic te licht voor een drieweekse ronde?
18 februari 2017
Hij gaat samen met Gesink naar de tour, laat hij daar maar eens kijken in hoeverre ook een grote ronde voor hem wat is. Hij kan daar zonder druk zijn eigen gang gaan.

Reacties zijn gesloten.