Primoz Roglic: “Blij dat we klaar zijn met het echte hooggebergte”

donderdag 2 september 2021 om 19:11
Primoz Roglic: “Blij dat we klaar zijn met het echte hooggebergte”

foto: Cor Vos

Primož Roglič klom in de koninginnenrit van de Vuelta a España naar de tweede plek op de steile Altu d’El Gamoniteiru. Het verschil met etappewinnaar Miguel Ángel López, de nummer drie in het klassement, bedroeg veertien seconden op de streep.

“Vandaag voelde echt als een koninginnenrit”, vertelde Roglič na afloop van de bergetappe. “Het was erg zwaar. Zeker na de inspanningen van gisteren. Ik had het niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik op de slotklim nog iets over had. We hebben de etappe ook niet hoeven controleren met Bahrain Victorious en Movistar die het tempo bepaalden.”

“Hun tempo lag hoog, waardoor de aanvallen die we verwacht hadden uitbleven. Ik ben blij dat we klaar zijn met het echte hooggebergte. We voelen allemaal de inspanningen van de afgelopen twee dagen en de weken daarvoor. Er komen nog moeilijke etappes aan. Zeker die van zaterdag. We moeten scherp blijven”, aldus de Sloveense kopman van Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 2 september 2021 om 19:34

Net op tijd klaar, hopelijk twee relatief rustige dagen nu voor hem en dan nog 1 keer vlammen in de tijdrit.

skylimit 2 september 2021 om 20:09

Zaterdag wordt geen rustig dagje denk ik en als je dan slechte benen hebt dan wordt het een hele zware dag. Alleen de concurrentie is ook moe en lijkt niet de power te hebben om een coupe te plegen.
Bahrein is alle enige ploeg sterk genoeg, maar die zullen hooguit de klassering van Haig willen beschermen. Bernal kan misschien nog een alles of nietsje doen, een soort Contadorretje.

NCyclingfan 2 september 2021 om 21:25

Day by day ha!

Wheely 3 september 2021 om 09:35

Will be hard day for sure!

rennerske 2 september 2021 om 19:44

“Hun tempo lag hoog, waardoor de aanvallen die we verwacht hadden uitbleven”.
Grappig, je verwacht aanvallen van de concurrentie maar omdat de concurrentie het tempo zo hoog hield kon de concurrentie niet aanvallen.

guyremgabdel 2 september 2021 om 23:13

Klopt. Sedert de invoering van de WT (vroeger ProTour) rijden sommige renners en ploegen meer voor de punten (en ereplaatsen) dan voor de overwinning. In vroegere tijden werden soms coalities gesmeed tussen renners en ploegen om de leider en zijn ploeg dag na dag op kop te laten rijden (dus geen hulp van andere ploegen) en zich dus murw te rijden. Om dan door meerdere ploegen te worden aangevallen, tot groot jolijt van de toeschouwer. Nu is er wel altijd een ploeg die de leider komt helpen.

Marco Willems 2 september 2021 om 20:02

Het tempo ging niet omhoog door Bahrain want toen hingen er nog 20 man aan. Pas toen Meintjes Hirt naar de kop stuurde omdat De la Cruz weg was kwam er gang in en stond de deur wagenwijd open achteraan de groep.

hanzul 2 september 2021 om 20:41

Volgens mij reed Bahrein, voor het ploegenklassement, heb ik niemand over gehoord (van de comenrators). Jumbo had Bouwman, mee Bahrein, niemand. Verschil is dan ook 4 minuten. Verwacht dat er morgen daarom niemand van Jumbo weg mag je, als een renner van Bahrein niet mee is. Jammer dat het ploegenklassement nergens genoemd wordt, terwijl het vandaag zeker van invloed was op de koers.

LucasR 3 september 2021 om 01:13

Lekker bezig, met je, leestekens, hanzul!

achterhoeker 2 september 2021 om 20:44

Nu nog het ploegenklassement voor TJV… is maar 4 minuten..wordt spannend in compostella

YogiBear 2 september 2021 om 21:02

Denk dat TJV dat net niet meer gaat redden. Één bergetappe te weinig gok ik.

Turtlehead 2 september 2021 om 21:07

Dát ploegenklassement kan morgen of overmorgen zomaar overhoop gereden worden door een vluchtreacties met 10 minuten krediet.

Handige Harry 2 september 2021 om 21:13

@yogibear

Je vergeet de tijdrit, daar gaat Jumbo sowieso minuten pakken.

Dario Koelkast 3 september 2021 om 07:47

Tratnik doet wel iets onder voor Roglic, maar geen minuten. Verder heeft TJV hier niet hun beste tijdritploeg mee.

Jean Dumas 3 september 2021 om 03:33

Roglic verbetert nog steeds.

Marik 3 september 2021 om 09:30

Een voorsprong nemend op de laatste paar dagen kun je toch stellen dat Roglic nog nooit zo goed heeft gepresteerd in de 3e week van een grote ronde, puur als je kijkt naar zijn uitslagen. De data die hij levert lijken mij zeer waardevol voor de ploeg. Het plan om de Tour te rijden zonder voorbereidingskoers leek zo slecht nog niet.

Wheely 3 september 2021 om 10:06

Juist erg vergelijkbaar met Tour 2020 vind ik, daar reed ie ook nog heel sterk op Col de la Loze met nog paar dagen te gaan. Liet ook daar enkel Lopez voor zich maar pakte nog tijd op de nummer twee in t AK.

Wel eens wat betreft voorbereidingskoersen, die heeft ie niet nodig. We zullen het zien in de tijdrit hoeveel overschot die nog heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair