Prestigieuze Internationale Junioren Driedaagse van Axel uitgesteld

vrijdag 5 februari 2021 om 12:15
Prestigieuze Internationale Junioren Driedaagse van Axel uitgesteld

Alex Molenaar (in het tenue van Burgos-BH) is een ex-winnaar - foto: Cor Vos

De 39e editie van de SPIE Internationale Juniorendriedaagse van Axel zal niet plaatsvinden op 21, 22 en 23 mei. Volgens de organisatie is het onmogelijk om de wedstrijd tegen die tijd op verantwoorde wijze te organiseren. Men hoopt de koers nu begin oktober te houden.

Het bestuur acht het niet verantwoord, gezien de ontwikkelingen van de coronapandemie, om de wedstrijd op de geplande datum te laten plaatsvinden. De organisatie had zich wel voorbereid op meerdere scenario’s, inclusief alternatieve routes, een aangepaste finishlocatie en de benodigde coronamaatregelen.

Inmiddels is er een verzoek ingediend bij de KNWU en de UCI om de wedstrijd op 8, 9 en 10 oktober te organiseren. “Omdat wij er vanuit gaan dat er de komende maanden verbetering ontstaat in de ontwikkeling van de COVID-19 pandemie, hebben we een verzoek ingediend bij de KNWU en de UCI om onze wedstrijd te verplaatsen”, zo klinkt het.

Fraaie erelijst 
De juniorenkoers werd voor het eerst verreden in 1982 en de erelijst oogt fraai. Zo wisten renners als Davide Rebellin, Léon van Bon, Matti Breschel, Danny van Poppel, Max Kanter en Quinn Simmons deze wedstrijd te winnen. Ook oud-schaatser en wielrenner Herbert Dijkstra, tegenwoordig vooral bekend als commentator, is een ex-winnaar.

Dit artikel delen:

6 Reacties

VespavanBern 5 februari 2021 om 13:07

Ennnnn daar gaan we weer…..

0
wielrenner 5 februari 2021 om 17:27

Tsja overal heerst corona en Nederland last standaard alles af…. In Frankrijk gaat alles
“gewoon” door.

0
Verweggistan 5 februari 2021 om 18:08

Het is net wat er belangrijk gevonden wordt: in nederland gaat het schaatsen door in Heerenveen.

0
VespavanBern 5 februari 2021 om 19:13

Het contrast kan indd niet groter; de 3daagse van Axel concureert altijd met de tour de l’eure in Frankrijk, die op dezelfde dagen gereden word. Laatstgenoemde gaat ‘gewoon’ door, maar Axel niet… tekenend.

0
bommie 5 februari 2021 om 13:32

Herbert Dijkstra op de erelijst. Nou, haal dat prestigieuze maar weg ;-)

0
pegoretti 5 februari 2021 om 19:39

Axel en tour de l eure
Alex molenaar winnaar in hetzelfde jaar 2017

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone