Pozzovivo komt goed weg na zware valpartij

zaterdag 12 januari 2019 om 09:39
Pozzovivo komt goed weg na zware valpartij

foto: Cor Vos

Domenico Pozzovivo had zich ongetwijfeld een ander begin voorgesteld van het nieuwe seizoen. In Australië ging de ervaren Italiaan van Bahrain-Merida namelijk hard tegen de vlakte, terwijl hij aan het trainen was voor de Tour Down Under. Met ruim 70 kilometer per uur klapte hij op het asfalt, maar hij kwam er wonderwel goed vanaf en kan dinsdag gewoon aan de start staan.

“Ik was aan het afdalen aan ongeveer 70 kilometer per uur. En ik ging vervolgens in slechts drie seconden van 70 kilometer per uur naar nul”, vertelde de onfortuinlijke Pozzovivo aan Cyclingnews. Hij deelde op zijn social media een foto, waarop te zien is dat met name zijn linkerknie stevig is ingepakt. Ook zijn linkerelleboog zit in het verband.

“Er was een hobbel in het wegdek en ik kon niets meer doen. Toen ik neerkwam raakte ik nogal wat huid kwijt van mijn linkerarm en -been. Het hoefde niet te worden gehecht, maar ik heb wel veel pijn. De dokter maakte de wonden schoon en toen ging ik door met de rest van mijn ritje. Ik denk dat ik nog zo’n drie uur fietste voordat ik weer terug was in het hotel”, aldus de Italiaan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

JayJay 12 januari 2019 om 10:25

Zal niets worden dus down under!

achterhoeker 12 januari 2019 om 10:27

Knap dat ie dan toch gewoon doorfietst, wat een bikkel.

IlPirata 12 januari 2019 om 11:03

Toffe renner,geluk gehad nu, zal er wel weer staan in de giro.

Timster 12 januari 2019 om 12:45

Ik mis de standaard door Wielerflits gebezigde term “pocketklimmer”…

vevie 12 januari 2019 om 12:48

=D. Zat er ook naar te zoeken

Headlines

Materiaalzone

Populair