Pozzovivo ambitieus voor twaalfde Giro: “Podium is mogelijk”

Pozzovivo ambitieus voor twaalfde Giro: “Podium is mogelijk”

Foto: Sirotti

vrijdag 4 mei 2018 om 11:41

Voor de meeste wielerfans staat de Giro d’Italia in het teken van het langverwachte duel tussen Chris Froome en Tom Dumoulin. In de schaduw van de twee kemphanen hoopt Domenico Pozzovivo op een verbetering van zijn beste prestatie in 2014, toen de Italiaan La Corsa Rosa als vijfde wist af te sluiten.

Vorig jaar reed Pozzovivo – toen nog in dienst van het Franse AG2R La Mondiale – naar een zesde plaats in de eindstand. De Italiaan hoopt in zijn twaalfde Giro nog hoger te mikken, zo laat hij weten aan Cyclingnews. “Als alles goed gaat, is zelfs het podium mogelijk. Ik heb dit jaar enkele dagen langer op hoogte getraind, om ook in de derde week top te zijn.”

De coureur van Bahrain Merida kan in Jeruzalem met een gerust hart aan de openingstijdrit beginnen, gezien zijn prestaties in de recent verreden Tour of the Alps (tweede) en Luik-Bastenaken-Luik (vijfde). Hij beschouwt vooral de eerste koers als een waardemeter voor de Giro. “Thibaut Pinot maakte daar de beste indruk. Ik denk dan ook dat hij in de eerste bergetappes de sterkste zal zijn.”

“Ik verwacht dat Chris Froome en Fabio Aru beter zullen worden naarmate de Giro vordert, maar ook dat Miguel Ángel López een sterke ronde zal rijden.” De 35-jarige Italiaan denk niet dat Froome verstoppertje speelde in de Tour of the Alps. “Hij wilde er graag winnen met het oog op de Giro. Hij slaagde hier niet in vanwege de sterkte van de tegenstand, niet omdat hij zich wegstak. We zaten allemaal aan onze limiet”, aldus Pozzovivo.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Timocycling 4 mei 2018 om 11:59

Deze kleine man is in topvorm en gaat gewoon top 5 rijden, wellicht zelfs podium. Veel aankomsten bergop ligt hem ook prima als lichtgewichtje.

hans1984 4 mei 2018 om 12:02

Wel balen dat een van zn belangrijkste knechten afhaakt zo vlak voor de tijrit

Nibs 4 mei 2018 om 12:04

In afwezigheid van zal ik voor dit mannetje supporteren. Ik hoop alleen dat hij niet te vroeg goed was in trentino.

die is ribbedebie 4 mei 2018 om 12:09

@hans1984 Wie dan?

hans1984 4 mei 2018 om 12:13

Sivtsov

thijssss 4 mei 2018 om 12:34

@Nibs, zal wel meevallen, vorig jaar was hij daar ook al goed en reed vervolgens een goede giro. Zelfde met Pinot

Nibs 4 mei 2018 om 12:40

@thijss laat ons hopen voor de spanning en zal ook wat voor pinot supporteren. Ik vind pinot een verschrikkelijk ondergewaardeerde renner.

Jacco van Stierop 4 mei 2018 om 19:26

Zal hem zeer gegund zijn als het lukt. Vind het één van de leukste renners van het pak. Net iets te kleine motor voor eindwinst in een GT maar hij wil altijd koersen. Heeft een mooie, zwierige demarrage.
Zeer verdienstelijke tijdrit gereden vandaag, 10e.
Mooi.

Headlines

Materiaalzone

Populair