Pozzato sprint in E3 prijs sneller dan Boonen (+beeld)

zaterdag 28 maart 2009 om 17:25

Filippo Pozzato heeft de E3 Prijs op zijn naam geschreven. De Italiaan versloeg één van de grote favorieten, Tom Boonen, in een sprint. Maxim Iglinsky greep de laatste podiumplek.

De vluchters van de dag waren drie Fransen en een Nederlander: David Boucher, Jean Zen, Steve Chainel en Lieuwe Westra. Hun maximale voorsprong was ruim zeven minuten, maar die konden ze niet vasthouden. Het was Westra die het langst overbleef van de drie, maar op dertig kilometer van de streep werd ook hij bijgehaald.

De beslissende ontsnapping werd gemaakt op Knokteberg, Boonen sprong weg met Pozzato in zijn wiel en Iglinksy was de laatste die kwam aansluiten. Achter de drie waren het Nuyens, Langeveld, Hushovd, Burghardt en Hincapie die de achtervolging leidden, terwijl Quick-Step met Devolder en Chavanel ook twee mannen mee had. Ondanks de meerderheid konden de achtervolgers niet meer bij de ontsnapten komen.

In de spannende laatste kilometer was het Pozzato die aan het langste eind trok. Boonen moest van kop af aan de sprint doen en kon de rappe Italiaan niet bijhouden. Maxim Inglinsky kon de twee niet bedreigen ondanks dat hij in de laatste kilometers geen kopwerk meer had gedaan.

Uitslag E3 Prijs
1. Filippo Pozzato (Italië/Katusha) 05:11:25
2. Tom Boonen (België/Quick-Step) z.t.
3. Maxim Iglinsky (Kazachstan/Astana) z.t.
4. Thor Hushovd (Noorwegen/Cervélo) +00:37
5. Stijn Devolder (België/Quick-Step) z.t.
6. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Quick-Step) z.t.
7. George Hincapie (Verenigde Staten/Columbia) z.t.
8. Nick Nuyens (België/Rabobank) z.t.
9. Sebastian Langeveld (Rabobank) z.t.
10.Marcus Burghardt (Duitsland/Columbia) + 00:54

15.Niki Terpstra (Nederland/Milram) + 03:00
17.Johnny Hoogerland (Nederland/Vacansoleil) z.t.

Laatste Kilometers (Kort)

Laatste Kilometers (Lang)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone