Pozzato moet seizoen beëindigen na insectenbeet

Pozzato moet seizoen beëindigen na insectenbeet
vrijdag 15 september 2017 om 11:09

Filippo Pozzato zal dit seizoen niet meer in actie komen. De stijlvolle Italiaan kampt met een infectie aan het linkerbeen, opgelopen door een insectenbeet in de Ronde van de Limousin. Tegenover Spaziociclismo geeft de oud-winnaar van Milaan-San Remo tekst en uitleg.

Achter de vier voorbije eendagswedstrijden die Pippo betwistte, kon een DNF worden genoteerd. Zo ook in de Coppa Bernocchi van gisteren. Na onderzoek blijkt waarom. Een insectenbeet in de Tour du Limousin leidde tot een infectie aan het linkerbeen. Een week antibiotica was het gevolg, wat naar eigen zeggen heeft geleid tot fysieke uitdroging.

“De kuren die ik heb moeten ondergaan, hebben ervoor gezorgd dat alle energie uit mijn lichaam is gevloeid. Ik beschik op dit moment gewoon niet over de benodigde krachten om competitief te zijn. Samen met de ploeg hebben we daarom ook besloten om het seizoen voortijdig te beëindigen, om geen risico te nemen met het oog op komend jaar. Ik zal op korte termijn aan nieuwe onderzoeken worden onderworpen om de aard van de infectie te achterhalen. Het is jammer dat ik niet kan deelnemen aan de Italiaanse najaarsklassiekers, want het zijn koersen die me liggen”, aldus de coureur van Wilier Triestina-Selle Italia.

Dit artikel delen:

5 Reacties

nietram 15 september 2017 om 11:40

Heb de resultaten van hem eens opgezocht. Het is dat ie nog een 8e plek heeft behaald in de RvV, maar voor de rest is het maar bar weinig.

Polleke 15 september 2017 om 12:03

WESP…

Pietertje2 15 september 2017 om 12:29

Zal wel een luiwammes zijn geweest.

tricoloor 15 september 2017 om 12:57

volgend jaar nog een keer geniaal rijden in het voorjaar tijdens een wedstrijd naar keuze om vervolgens direct met pension te gaan!

Plavka 15 september 2017 om 13:04

Erysipelas? Lijkt er wel op.

Headlines

Materiaalzone

Populair