Pozzato: “Ik dacht dat ik het ging halen, tot Kluge voorbij kwam”
foto: Sirotti
donderdag 26 mei 2016 om 09:45

Pozzato: “Ik dacht dat ik het ging halen, tot Kluge voorbij kwam”

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Filippo Pozzato hebben we deze Giro d’Italia nog niet veel gezien, maar gisteren liet de excentrieke Italiaan zijn benen spreken in Cassano d’Adda. In de slotkilometer trok hij ten aanval, waarna hij het peloton leek te verrassen. “Ik ging dood toen ik zag dat ik nog meer dan 600 meter moest”, tekent Cyclingnews op uit zijn mond.

Pippo zag zijn kans schoon. “In de derde week zijn renners vaak moe. Dat geeft de rijders met een beetje talent een extra kans”, aldus Pozzato, die eigenlijk in dienst reed. “Ik probeerde Manuel Belletti te helpen voor de sprint, dus de laatste twintig kilometer reed ik van voren. Ik zag in de slotkilometer dat een Lotto Soudal-renner ging en niemand reed het gat dicht, want de sprintersploegen hadden weinig kracht meer in zo’n lastige finale.”

‘De finish leek verder en verder weg…’
“Ik ging ervoor en toen ik achterom keek, zag ik dat ik een gat had. Ik zette opnieuw aan”, blikt de 34-jarige coureur van Wilier-Southeast terug op zijn aanval. “Er stond alleen veel wind in de slotfase. Ik ging dood toen ik zag dat ik nog meer dan 600 meter moest.”

“Ik dacht dat ik het ging halen, tot Kluge voorbij kwam met nog 200 meter te gaan. Toen leek de finish verder en verder weg… Hij kon mij als mikpunt gebruiken en zat in mijn slipstream. Dat was slim. Ik kan hem alleen maar feliciteren”, besluit Pozzato.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2016 09:52
Het was duidelijk de doodsteek voor Pippo toen Kluge voorbij kwam. Maar goed hij maakte zelf ook eerder gebruik van de slipstream van Bak. Timing blijkt weer zeer belangrijk te zijn in de koers. Wel jammer dat hij niet won. Hij verdiende wel een mooie afsluiter van zijn carrière, die minder en minder wordt.
26 mei 2016 15:18
Mijn hart brak toen Pippo werd ingehaald door Kluge :(

Wel een leuke move. We hadden hem inderdaad nog niet gezien deze Giro. Ja achteraan in het peloton, keuvelend met mede-Italianen, en op het startpodium met zijn mooie wapperende krullen en plakplaatjes.

Op de slotdag nog maar een keer proberen Pippo! Voor Belletti hoef je niet meer te werken in ieder geval!
26 mei 2016 15:21
Ik daarentegen vind Pipo nogal een vervelende mooiboy die beter flaneert dan rouleurt, plakplaatjes helemaal wars van, zoek een stuk papier of muur zou ik zeggen. Het was natuurlijkwel een mooie move die best had mogen slagen, beter dan Kluge, een beetje verglijkbaar met hoe hij ooit zijn grootste overwinning behaalde, misschien nog eens proberen.
26 mei 2016 15:33
@RV
Daarom heb ik een zwak voor Pippo. Hij is verre van perfect. Had veel meer uit zijn carrière kunnen halen. Wil echter ook genieten van de geneugten van het leven. Prima toch? Ondanks zijn beperkingen, heeft hij een prachtige erelijst bij elkaar gefietst.

Niet iedereen is een Skybot.

Reacties zijn gesloten.