‘Pozzato en Southeast hebben mondelinge overeenkomst’

zondag 1 november 2015 om 09:03
‘Pozzato en Southeast hebben mondelinge overeenkomst’

foto: Sirotti

Filippo Pozzato heeft een mondeling akkoord met Southeast bereikt. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. “Er is een gentleman’s agreement”, vertelt Angelo Citracca, manager van de Italiaanse formatie.

Alleen een handtekening scheidt beide partijen nog van een samenwerking. “De aankondiging van de transfer zal komen als er getekend is”, vervolgt Citracca, die onlangs nog meldde dat er niet genoeg geld was voor de ervaren rot. Samen met de komst van ‘Pippo’ Pozzato gaat er een sponsor mee naar de ProContinentale ploeg.

De 34-jarige Pozzato verlaat Lampre-Merida, waar hij sinds 2013 voor uitkwam, maar geen nieuw contract aangeboden kreeg. Ook Tinkoff-Saxo lonkte naar de diensten van de winnaar van Milaan-San Remo 2006. Eerder al trok Southeast Julen Amézqueta, Cristian Rodríguez, Mirko Trosino en Daniel Martínez aan.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jandepandaman 1 november 2015 om 09:27

Goed dat hij een ploeg gevonden heeft. Ik vermoed alleen dat dit de enige ploeg was die blijkbaar de juiste zak geld nog had staan.

Contador#N.1 1 november 2015 om 10:24

Zo zo southeast heeft snode planned voor volgend jaar. Het kan de schop zijn die pozzo nodig heeft of het kan de genadeklap zijn.

zoetepap 1 november 2015 om 11:40

Die genadeklap kan er ook komen van die 20 andere renners. Een typisch Italiaans ploegje verdwijnt keer op keer om elders te verrijzen.

zoetepap 1 november 2015 om 12:04

Denk eerder dat Pozzo heeft moeten inleveren bij gebrek aan WT-ploeg. Laat ons hopen dat hij zich nog eenmaal super ‘prepareerd’ maar ik vrees ervoor. Waar blijven de Italianen met ballen a la Ricco,Di Luca? Voorlopig zie ik enkel Aru een (beetje) exceleren. En Landa,Froome natuurlijk. Het is geen vriendenclubje meer dat wielrennen waar iedereen het van iedereen wist,met gelijke wapens streed en we nog renners zagen ontploffen.

DMenchov 1 november 2015 om 12:22

Ik hoop oprecht dat we deze klasbak nog eens vooraan zullen zien in de koersen waar het om draait. Bij Lampre was het niet veel in ieder geval de laatste jaren. Erg zonde

Japsie 1 november 2015 om 12:39

Mag Southeast starten in Vlaanderen en Roubaix?

ProfrondeZevenbergen 1 november 2015 om 13:37

Nu misschien wel.

IljoKeisseFan 1 november 2015 om 15:44

Zou mooi nieuws zijn als Pozzato weer in topvorm komt. Ondanks zijn gebrek aan motivatie de laatste jaren toch altijd voorin in de Vlaamse klassiekers en op de Muur van Geraardsbergen. Ben benieuwd!

Coldeportes 1 november 2015 om 16:54

Onzin de ‘interesse’ van Tinkov voor deze poseur. Je kunt veel van Tinkoff zeggen maar hij wil wel dat zijn renners werken voor hun centen, én presteren. Beide zijn een probleem voor pipo de clown

Headlines

Materiaalzone

Populair