Power bezorgt Michelton-Scott mooi afscheidscadeau: “Als blijk van dank”

Power bezorgt Michelton-Scott mooi afscheidscadeau: “Als blijk van dank”

foto: Sirotti

zondag 21 oktober 2018 om 11:09

Robert Power heeft Mitchelton-Scott een mooi afscheidscadeau gegeven. De Australiër wist zijn werkgever de zege te schenken in de Japan Cup, door in een sprint Antwan Tolhoek te verslaan. “Ik wilde vandaag mijn best doen, als blijk van dank”, zo liet hij na afloop weten op de ploegsite.

Power stapte in 2015 met mooie adelbrieven over naar de profs, maar de klimmer had – mede door blessureleed – moeite om zijn belofte in te lossen. Dit jaar lijkt de 23-jarige renner dan toch door te breken. Hij won in juli al de Spaanse eendagswedstrijd Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika. Daarnaast werd hij knap zesde in Strade Bianche.

Volgend jaar hoopt Power bij Sunweb nog meer progressie te boeken. “Het is een speciale overwinning”, aldus Power. “Het is namelijk mijn laatste koers in de kleuren van Mitchelton-Scott. Ik wilde echt nog starten in de Japan Cup en mijn best doen, als blijk van dank.”

“Het was leuk om weer eens in Japan te koersen. Ik genoot twee jaar geleden echt van deze wedstrijd”, zo doelt Power op zijn derde plaats in 2016. “Het is geweldig om weer terug te keren én te winnen.”

“Heb genoten van mijn tijd bij Mitchelton-Scott”
Power zal na drie jaar de ploeg verlaten waar hij zijn profdebuut maakte. “Ik heb echt genoten van mijn tijd bij dit team. Het is geweldig om het seizoen zo positief af te sluiten”, is dan ook zijn conclusie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Arry1337 21 oktober 2018 om 11:47

Zal hij dan de nieuwe Theuns worden die over een jaar weer terug gaat naar ‘huis’? :p

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone