Pöstlberger: “Dit is echt ongelooflijk”

zaterdag 6 mei 2017 om 08:20
Pöstlberger: “Dit is echt ongelooflijk”

foto: ANSA

Voor Lukas Pöstlberger kwam zijn overwinning vrijdag in de openingsetappe van de Giro d’Italia als een totale verrassing. “Ik denk dat ik veel tijd, een paar weken en enkele glazen wijn misschien, nodig ga hebben om te beseffen wat ik hier heb gedaan”, stelde hij volgens Belga. “Dit is echt ongelooflijk.”

“Dit was niet gepland, maar dat is koers”, vervolgde Pöstlberger. “Het heeft te maken met vertrouwen en verlangen. Ik heb van Peter Sagan geleerd om altijd plezier te hebben en alles van de positieve kant te bekijken. Zelfs als het, zoals in Romandië, sneeuwt.”

De 25-jarige renner van BORA-hansgrohe wilde vrijdag eigenlijk de sprint voor Sam Bennett aantrekken. “Ik weet niet hoe, maar de sprinttreinen waren in de stad plots mijn wiel kwijt en ik kreeg een gat. Ik hoorde het via de oortjes. ‘Komaan Posty, probeer het!’, schreeuwde Sam, en ik gaf alles wat ik in me had. En het werkte.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 6 mei 2017 om 08:36

Supergaaf! Met deze mentaliteit gaan ze nog vaker leuke dingen laten zien. Domineren even de eerste rit in de Giro.

assen 6 mei 2017 om 08:36

Hoe vaker de sprinterstreinen worden verrast, hoe beter, wat mij betreft. Een dikke proficiat!
De sprinters hebben hier al niet veel kansen… Maar ja, als al die AK ploegen ook op de eerste rij willen zitten bij die bocht (behalve TLJ dan), dan hebben de sprintersploegen een probleem, en kan een Oostenrijker profiteren. ;-)

reusjen 6 mei 2017 om 12:06

Het verhaal wat je regelmatig van renners hoort dat er in de finale niet meer door de oortjes wordt gecommuniceerd omdat dit niet te doen is kan dus ook de prullenbak in

Headlines

Materiaalzone

Populair