Positieve test Rui Costa

maandag 18 oktober 2010 om 14:37

Rui Costa heeft tijdens het nationale kampioenschap van Portugal positief getest op doping. Volgens Biciciclismo heeft de renner van Caisse d’Epargne positief getest op het middel Methylhexanamine, wat de alertheid en verhoogt de vermoeidheid vermindert. De B-staal gaf hetzelfde resultaat.


Ook zijn broer Mario Costa (Barbot) leverde een positieve test af. Rui Costa zat nog zonder werkgever voor volgend seizoen omdat hij geen contract kreeg bij de Movistar-ploeg. Naar verluidt was hij in onderhandeling met Vacansoleil. Hij werd daarnaast in verband gebracht met Team RadioShack, Lampre en de nieuwe ploeg van de gebroeders Schleck.

De 24-jarige Portugees vergaarde vooral bekendheid door het incident dat hij de afgelopen Tour de France had met de Spanjaard Carlos Barredo. Costa kreeg enkele klappen van de renner van Quick Step. Costa is Portugees kampioen tijdrijden en won dit jaar een rit in de Ronde van Zwitserland.

De broers hebben in een reactie ontkend verboden middelen te hebben gebruikt. Het middel heeft vermoedelijk in een vervuild voedingssuplement gezeten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.