Portugese rittenkoers Volta ao Alentejo uitgesteld

dinsdag 5 januari 2021 om 14:21
Portugese rittenkoers Volta ao Alentejo uitgesteld

foto: Cor Vos

De Volta ao Alentejo is voorlopig uitgesteld door de organisatie. De Portugese sportkrant A Bola meldt dat de vijfdaagse rittenkoers (UCI 2.2) in ieder geval niet van 17-21 maart verreden gaat worden. Dit als gevolg van de coronacrisis.

Een nieuwe datum voor de Volta ao Alentejo is nog niet gevonden. “Momenteel, ruim twee maanden van tevoren, zijn er voor ons geen voorwaarden om de wedstrijd door te laten gaan”, zegt Carlos Pinto de Sá (voorzitter van de bestuursregio Alentejo) tegen A Bola. “Het evenement in het eerste kwartaal van het jaar is onmogelijk.”

“Als de situatie zich gunstig ontwikkelt kan er gekoerst worden, maar dan wel op andere data”, aldus Pinto de Sá, die benadrukt dat de koers nog niet is afgelast. Op een later moment in het jaar zullen de organisatie en de lokale en regionale autoriteiten een besluit moeten nemen over de doorgang van de Volta ao Alentejo.

Vorig jaar werd de Portugese rittenkoers, in 2013 nog gewonnen door Jasper Stuyven, op het laatste moment afgelast vanwege het coronavirus. João Rodrigues is daardoor nog altijd de laatste eindwinnaar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

guyremgabdel 5 januari 2021 om 14:34

Wie wordt de volgende ? Als onze overheid de vaccins liever in de frigo houdt dan mensen in te enten, dan gaan nog veel koersen opnieuw uitgesteld raken.

rogierb 5 januari 2021 om 16:06

Het is niet de schuld van Hugo de Jonge dat de Volta ao Alentejo is uitgesteld.

lo squalo dello Stretto 5 januari 2021 om 14:39

Ook geen Algarve in februari dan?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair