Portugees César Fonte loopt tegen de dopinglamp

Portugees César Fonte loopt tegen de dopinglamp

foto: Marcel Koch

donderdag 4 oktober 2018 om 15:33

César Fonte heeft wat uit te leggen aan de antidopinginstanties. De 31-jarige Portugees van W52-FC Porto – de ploeg van Raul Alarcon – heeft tijdens de Grande Prémio Jornal de Notícias namelijk positief getest op betamethason, een corticosteroïd.

De Grande Prémio Jornal de Notícias is een rittenkoers, die dit jaar drie dagen voor de Portugese kampioenschappen werd georganiseerd, waar Fonté als vijfde eindigde in de wegrit. De renner van W52-FC Porto is bezig aan een goed seizoen.

Zo eindigde Fonté als tweede in de GP Beiras e Serra da Estrela, waar hij ook de tweede etappe wist te winnen. Daarnaast eindigde hij als zesde in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid en als tiende in de Vuelta Asturias. Hij speelde in de Volta a Portugal bovendien een belangrijke rol voor zijn ploeggenoot en latere eindwinnaar Alarcon.

Fonte is voorlopig op non-actief gezet door zijn ploeg. Hij heeft het recht om een B-staal aan te vragen.

Positieve test Fonte doodsteek ProContinentale ambities W52-FC Porto?
De positieve test van Fonte komt op een slecht moment voor W52-FC Porto, dat naar verluidt een ProContinenale licentie zou hebben aangevraagd bij de UCI. Volgens de Portugese wielerjournalist en commentator Gonçalo Moreira moet de UCI zich nog buigen over de aanvraag, maar verwachten betrokkenen binnen W52-FC Porto geen problemen.

Dat was echter voor de positieve test van Fonte.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Grobbel 4 oktober 2018 om 15:38

Ondanks alle geruchten pas de eerste keer dat een renner van W52 wordt betrapt denk ik? Maar zal niet per se in hun voordeel zijn bij de PCT-licentie-aanvraag.

0
rahimns 4 oktober 2018 om 17:43

Je verwacht het niet…. ;)

0
Sebas 4 oktober 2018 om 18:38

Oh jullie willen PCT worden? Hier, bam, positief! Wat een timing …

0
Grobbel 4 oktober 2018 om 18:41

Mag toch aannemen dat dit nieuws 2 dagen geleden ook intern al bekend was binnen de ploeg.

0
Sebas 4 oktober 2018 om 19:24

Vast wel ja ..

Het gaat mij meer om de beeldvorming. Ploeg kondigt aan voor een pct licentie te gaan en twee dagen later brengt een Portugees sportmedium (?) dit nieuws. De GPJ de N was toch niet vorige week?!

0
Jandepandaman 4 oktober 2018 om 19:14

Iets met een ezel en een steen.

0
Verweggistan 4 oktober 2018 om 22:14

Het is ook pas zijn eerste jaar bij W52, dus hij is nog een beetje een beginneling.

0
Chaba 5 oktober 2018 om 08:40

Toch lijkt dit me toch een bewuste actie om dit nu te publiceren. misschien wel erg complottheorie gedacht maar als ze de pro conti licentie niet hadden aangevraagd dan geloof ik niet dat dit nieuws nu naar buiten gekomen zou zijn of misschien zelfs helemaal niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone