Portsmouth haakt af voor Grand Départ Tour 2019

zondag 4 december 2016 om 10:00
Portsmouth haakt af voor Grand Départ Tour 2019

Foto: Sirotti

Portsmouth heeft zich teruggetrokken in de strijd om het Grand Départ van de Tour de France 2019. De havenstad in het zuidoosten van Engeland hoopt volgens Cycling Weekly op een later moment de start van de grootste wielerkoers ter wereld te organiseren.

Portsmouth kwam recent nog in het nieuws nadat bekend werd dat het dossier voor het binnenhalen van de Tourstart kwijt was geraakt.De stad was van plan om de start samen met het Franse Caen organiseren. In het plan zou Portsmouth twee dagen voor zijn rekening nemen en Caen één.

In 2019 wordt het wereldkampioenschap georganiseerd in Yorkshire, wat het lastig maakt om twee grote wielerevenementen binnen één jaar te organiseren. De Britse wielerbond ziet de Tour graag terugkeren in 2021 of 2022 omdat dit niet in een Olympisch jaar valt en past in de ambitie om eens in de drie of vier jaar een groot evenement te organiseren.

De stad kan voor een nieuwe poging rekenen op de nodige concurrentie. Naast Portsmouth zijn er in Groot-Brittannië nog drie gebieden geïnteresseerd om het Grand Départ binnen te halen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lalsacien 4 december 2016 om 11:10

Ook Driebergen haakt af……

achtpuntzes 4 december 2016 om 12:28

gelukkig zijn ze het dossier van het WK niet kwijtgeraakt, anders stonden ze nu met lege handen. :p

Jose Maria 4 december 2016 om 15:47

Het lijkt tegenwoordig wel een Olympische Spelen verkiezing.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone