Porte en Küng aan het feest in Zwitserland, Kelderman valt van podium
foto: Sirotti
zondag 17 juni 2018 om 16:17

Porte en Küng aan het feest in Zwitserland, Kelderman valt van podium

Richie Porte heeft de Ronde van Zwitserland 2018 gewonnen. De Australiër hield in de afsluitende tijdrit van 34 kilometer rond Bellinzona stand. Stefan Küng maakt het feest bij BMC compleet door de dagzege te pakken. Wilco Kelderman viel van het podium af. Hij begon als derde aan de chrono, maar eindigde uiteindelijk als vijfde in het algemeen klassement.

De vroege richttijd van Maciej Bodnar werd aan de kant gezet door Søren Kragh Andersen. De Deense ritwinnaar van Sunweb zette 40.03 op de borden, maar kon zijn plek in de hot seat al snel weer afstaan aan de thuisfavoriet Stefan Küng. De BMC-renner klokte 39.45, wat genoeg was voor de overwinning in de tijdrit.

foto: Sirotti

De strijd om het eindpodium was interessant om te volgen. Wilco Kelderman moest 35 seconden goed maken op Nairo Quintana om de Colombiaan voorbij te steken, maar slaagde daar niet in. Onze landgenoot leek goed onderweg, maar schudde halfweg de tijdrit met de arm waaraan hij een tijd lang geblesseerd was.

Jakob Fuglsang wist met een ijzersterke tijd zich naar de tweede plaats in het algemeen klassement te rijden. Nairo Quintana eindigde als derde. Beste jongere Enric Mas wist Kelderman ook nog te passeren in het klassement. Sam Oomen sloot de rittenkoers af als zevende, Steven Kruijswijk werd achtste. Na een mindere tijdrit zakte Bauke Mollema weg uit de top-10.

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2018 18:25
Wat een Uberflutronde. Tuurlijk zijn Porte, Quintana en Fuglsang oké , is Mas coming en Kelderman op de weg terug , maar wat een baggerronde bleek dit. Geen enkele conclusie aan te verbinden.
17 juni 2018 18:25
@Keltador
Quote:
U bent duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt.


Zeer zekers niet, ik probeer het realistisch te bekijken.
En je gaat Nibali toch niet vergelijken met Kruijswijk en Mollema ? Zet hun palmaressen maar is naast elkaar.
Kruijswijk heeft één keer een steen goede Giro gereden , verder redelijke Giro's , Tour de France speken we maar niet over en de Vuelta is er ook nooit goed uit komen rollen.
Mollema's beste resultaat in een Tour is alweer 5 jaar geleden, Mollema begeeft het altijd na een dag of 14 onder het mom van ik heb iets onder de leden , tuurlijk heeft hij dat, hij is dan gewoon op.
17 juni 2018 18:46
Drie weken voor de tour met nog zat hoogtestages zijn echter de conclusies al getrokken. De ndl renners teleurstellend (een paar dagen geleden nog bejubeld). Alle ballen moeten op Roglic etc. Kruijswijk mag knechten...Wat ik zie is dat alle tour rijders op schema zitten zowel de ndl als de buitenlandse. Van sommigen hoor je nu niet gek veel. Voor een tijdrit moet je 100% zijn wil je het top doen en dat is gelukkig nu nog niemand (Porte ook niet). Alleen Fuglsang valt hier dan op (in een tijdrit) de anderen vielen weer meer op bergop. Maar hoe is dat dan weer over drie weken? Wacht nu gewoon lekker af tot de grande boucle begint. Er kan nog zoveel gebeuren. Sommigen gaan nog verbeteren, anderen juist niet of houden het niveau van nu niet eens vol. Er worden er nog ziek, er vallen er nog een paar.

En dan draait iedere grote ronde nog steeds om wie de derde week nog het dichtst bij zijn begin nivo is of dat meer los heeft moeten laten dan zijn concurenten. Dat is nog 6 weken hier vandaan. Wie die puzzel het beste leggen kan staat straks in de top 10. Ze zijn nu nog volop bezig met die puzzel.
17 juni 2018 20:46
@UrbanSteel

U probeert het, maar tevergeefs. Met de vergelijking met Nibali wil ik aangeven dat je uitspraken zeer voorbarig en twijfelachtig zijn. Omdat Mollema en Kruiswijk nú niet op hun kunnen zijn wil niets zeggen.

Herinner je de Tour van twee jaar geleden nog? Mollema stond lange tijd kort achter Froome en streed tot op de voorlaatste dag mee om het podium. Totdat hij voorlaatste dag meen ik, viel. Daarbij reed Mollema vorig jaar een prima Giro. Van een achteruitgang is dus zeker geen sprake.

En over Kruiswijk: die heeft meerdere malen aangetoond een goede drieweekse te kunnen rijden. Vorig jaar Vuelta nog 9e. En het is ook pas de tweede keer in de carrière dat Kruiswijk de Tour aandoet, zonder van tevoren een Giro te hebben gereden. Dat moet je, kijkende naar zijn resultaten in de Tour, wel in de gaten houden.

Al met al raak je kant noch wal. Ik denk dat je ook veel te optimistische beelden van onze Nederlanders voor je ziet.
17 juni 2018 21:07
Sinds Kelderman bij Sunweb rijdt, bewijst hij dat je een enorm huis op hem kunt bouwen.
In alle etappekoersen waarin hij finished, rijdt hij top 10 en vaak zelfs top 5.
Graag zou ik zien dat hij zich meer gaat toeleggen op het winnen van wedstrijden in plaats van eeuwig aanklampen.
17 juni 2018 21:14
@Keltador

Waar beschrijf ik optimistische beelden van "onze" Nederlanders.
btw , mijn eerste post in dit topic was een vrij redelijk neutraal topic , 2 x + en 2 X - , en als je "even ontnuchteren" met je slechte been" uit het bed stappen noemt ben je wel een moeilijk mens, ik val niemand aan maar geef gewoon op een nette manier mijn mening.
Toen Mollema 2e stond in die Tour en zijn mooie plaats verspeelde kwam dat doordat hij al gelost was en teveel risico nam op die spekgladde wegen en daardoor die val maakte ( btw hij voelde zich ook wat slapjes, iets onder de leden) .
Maar goed , u uw mening , ik de mijne . ;
17 juni 2018 21:45
De Denen hebben het geweldig gedaan deze ronde, een rit voor Juul Jensen, een rit voor Andersen en het podium voor Fuglsang!
17 juni 2018 23:27
Fuglsang mag balen van de ploegentijdrit
17 juni 2018 23:30
Maar laten we eerlijk zijn, > weinig verheffende ronde, evenals de Dauphine.
18 juni 2018 09:09
Andersen heeft ploegmaat Matthews op deze manier wel van de puntentrui gehouden ... Maar ja, kan je op voorhand niet echt weten natuurlijk. Het is vooral Bodnar die met de honderdsten ploeglaat Sagan de puntentrui heeft bezorgd.
18 juni 2018 14:05
@UrbanSteel
Ik wil uiteraard niet persoonlijk aanvallen. Maar ik ben het zeker niet eens met uw argumenten, daarover wilde ik even in discussie gaan.
18 juni 2018 14:09
@Keltador.

De koude is weer uit de lucht, een echte discussie mag, kan en moet altijd.

Reacties zijn gesloten.