Poolse continentale ploeg biedt Mihkel Räim onderdak

dinsdag 9 februari 2021 om 18:36
Poolse continentale ploeg biedt Mihkel Räim onderdak

foto: Cor Vos

Mihkel Räim heeft na een lange zoektocht een nieuwe ploeg gevonden voor 2021. De Estse sprinter tekent een contract bij de Poolse continentale ploeg Mazowsze Serce Polski, waardoor Räim actief kan blijven in het peloton.

“Ik stel u graag de mensen voor die mijn carrière gered hebben”, begint Räim een bericht op sociale media. “Het gaat om Mazowsze Serce Polski, mijn nieuwe ploeg voor 2021. Ik ben net zo enthousiast als toen ik mijn eerste profcontract tekende. Ik weet dat ik nog zo veel te geven heb en ik kan ook iets leren. Misschien spreek ik aan het eind van het jaar vloeiend Pools.”

Begin januari vertelde Räim, die geen nieuw contract kreeg bij Israel Start-Up Nation, dat hij in gesprek was met enkele continentale teams. “Ik ben niet de persoon die zomaar even stopt. Er zijn veel goede renners op continentaal niveau, alleen denk ik dat ik meer verdien dan dat, in een ProTeam of in de WorldTour. Maar als ik mij via een conti-ploeg terug kan knokken, dan gaat mij dat lukken”, vertelde hij ambitieus.

“Ik wil laten zien dat sommige mensen fout zaten in hun keuze. Zoveel profploegen nemen renners aan die geld meenemen, met een eigen sponsor. Dat is belachelijk moeilijk en verdrietig voor mij”, zei de Est over zijn lange zoektocht naar een plek in het peloton.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 9 februari 2021 om 18:51

Mooi voor Raim. Sterke ploeg dat Mazowze ( met een moeilijke naam). Ze hebben onder meer oud-profs Banaszek, Kurek, Domagalski en Bernas in de gelederen.

0
Stammie 9 februari 2021 om 18:58

Verdiend. Ik had Paluta hier ook nog wel verwacht.

0
ivo001 10 februari 2021 om 00:22

Gelukkig maar, hij heeft echt genoeg in zijn mars.

0
wielrenner 10 februari 2021 om 07:21

Fijn voor hem, tsja die laatste alinea die hij laat optekenen is helaas maar al te waar.

0
lo squalo dello Stretto 10 februari 2021 om 13:00

Verdiend! Inderdaad best een aardig Conti-team

0
The98Joker 10 februari 2021 om 13:03

Mooi, zijn we ook van dat gejank op twitter van hem af.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone