Olympia’s Tour niet meer in gevaar door nieuwe politie-cao

Door , vrijdag 14 september 2018 om 12:24
Olympia’s Tour niet meer in gevaar door nieuwe politie-cao

foto: Sirotti (archief)

De organisatie van Olympia’s Tour houdt rekening met de gevolgen van een politiestaking in Nederland, komend weekend. De wielerkoers kan normaal rekenen op de bescherming van het Team Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid. Tijdens de actie, die van vrijdag 14 september 18.00 uur tot zondag 16 september 23.59 uur loopt, pakt de politie alleen de hoogst noodzakelijke meldingen op. Steun bij sportwedstrijden is daarin niet voorzien. 


Koersdirecteur Thijs Rondhuis voert donderdag en vrijdag overleg met de betrokken partijen. “We hebben begrip voor de actie van de politie, maar uiteraard is onze hoop dat we onze wedstrijd zoals gepland kunnen voortzetten”, vertelt Rondhuis in een persbericht. “We moeten alle opties open houden en we hebben begrepen dat er bij de start in Nijverdal op vrijdag in ieder geval geen start – zoals voorzien – om 12.00 uur plaatsvindt, als gevolg van een eerste actiemoment van de politie. Organisatie en politie zijn donderdag en vrijdag in voortdurend overleg over de situatie. We vragen alle betrokken partijen – gemeenten, toeschouwers en renners – om begrip en zullen zo snel mogelijk duidelijkheid geven over het vervolg van de wedstrijd.”

Update 14 september 12:24u: Politiebonden bereiken akkoord over nieuwe cao, acties van de baan
De politiebonden, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de korpschef hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Hiermee is alle onzekerheid over de eventuele voortzetting van Olympia’s Tour weggenomen. Het Team Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid zijn inzetbaar om de veiligheid van de wielerkoers te waarborgen, waardoor de oudste rittenkoers van Nederland zonder problemen kan doorgaan.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Marcel1112 13 september 2018 om 15:36

Ik kan wel begrip opbrengen voor het onbehagen bij de politie, maar vind dat een politie staking bij wet verboden zou moeten zijn willen we niet in een totale staat van anarchie terechtkomen.

Kruisberg 13 september 2018 om 15:40

Onzin! iedereen heeft recht op staken. En op noodmeldingen gaan ze altijd af dus er kan nooit chaos in de samenleving ontstaan. Wielerkoers en evenementen zijn per definitie slechts bijzaak.

Kelder is de Man 13 september 2018 om 15:44

Kruisberg
Eens.. en dan zijn er wel meerdere beroepsgroepen.. brandweer, ziekenhuispersoneel.. zal echt wel gekeken worden naar dringende situaties.

Marcel1112 13 september 2018 om 15:51

Als voorbeeld werd al genoemd dat voor burenruzies de politie niet gebeld hoeft te worden. We weten allemaal hoe vaak burenruzies (bijna) fataal kunnen aflopen.

Kelder is de Man 13 september 2018 om 16:56

Nee.. weet ik niet.. heb je statistieken..

rahimns 13 september 2018 om 17:50

@Marcel1112 was de politie op die dagen ook aan het staken of zijn dit incidenten die de politie ook zonder staking niet kan voorkomen ?

Marcel1112 13 september 2018 om 18:03

@rahimns

Natuurlijk had de politie deze gevallen niet kunnen voorkomen. Zij waren toen immers niet in staking. Het gaat mij om de talloze gevallen waar de politie door aanwezigheid dit soort fatale aflopen wel heeft weten te voorkomen. Nu geven ze tijdens de staking niet thuis, waardoor het net zo uit de hand kan lopen als in genoemde gevallen.

Mwielerfan 13 september 2018 om 19:22

Ik vind het vreemd dat het geweldsmonopolie bij een zo laag opgeleide club als de politie ligt. Uit alle berichtgeving blijkt dat intelligente mensen daar hard weg hollen omdat ook de managers bij de politie aan een negatieve zeurcultuur bijdragen. Ipv hun personeel ondersteunen door via slimme technologie de administratieve belasting terug te dringen.
De politie doet dat natuurlijk ook zelf door te weigeren dit soort automatisering landelijk en serieus aan te pakken. Huur in vredesnaam mensen in met verstand van aanbestedingen in de sector waar je iets aanbesteeds als je dat doet. Gebeurd zo vaak dat dit niet gebeurd bij de overheid en dan krijg je prut.

Marcel1112 13 september 2018 om 20:15

@Mwielerfan

Ik begrijp niet wat jij daar vreemd aan vindt. Alles draait toch om beloning? En qua automatisering, daar faalt de overheid toch op alle fronten, zie bv de belastingdienst. Als je het geld niet hebt, of er niet voor over hebt, mag je ook niet teveel verwachten.

oscarito1908 13 september 2018 om 16:48

De politie moet gewoon gaan staken tijdens Prinsjesdag. Moet je eens opletten hoe snel er een akkoord is.

Emergo 13 september 2018 om 16:53

Als nou eerst dat onzinnige dividendbelastingvoorstel overboord wordt geknikkerd dan is er misschien eindelijk eens een oplossing voor dit aanslepende gedoe.

Martino87 13 september 2018 om 17:42

De titel is niet correct.

nickdt 13 september 2018 om 18:11

Wat heeft een politiestaking tijdens sportevenement nou voor nut. Ik bedoel, ga staken tijdens prinsjesdag, dan raak je de overheid pas echt.

Marcel1112 13 september 2018 om 18:39

Hoe zie je dat dan voor je? Dat anti-monarchisten de gouden koets omgooien, anti-abortus en anti-euthanasie lieden D66-ers bont en blauw slaan, pro-euthanasie aanhangers van der Staaij ophangen, jihadisten Wilders onthoofden, anarchisten de Ridderzaal in de fik steken?

Marszzz 14 september 2018 om 12:38

Pak van mijn hart. Het wielerleven gaat weer door.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.