Pogacar verliest 28 seconden op Roglic: “Ging iets te hard van start”

maandag 5 april 2021 om 19:12
Pogacar verliest 28 seconden op Roglic: “Ging iets te hard van start”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar verloor op de openingsdag van de Ronde van het Baskenland flink wat tijd tegenover zijn directe concurrent Primož Roglič. De Sloveense kopman van UAE Emirates gaf in de lastige tijdrit door Bilbao 28 seconden toe. “Ik ben waarschijnlijk iets te hard van start gegaan”, blikt Pogačar terug.

“Toch ben ik best blij met mijn tijdrit”, vertelt de nummer vijf van de daguitslag. “Ondanks dat ik iets te snel van start ging, was ik in staat om goed te finishen. Dat betekent dat de benen goed zijn. Ik sta nu 28 seconden achter de eerste plek, maar in een zware wedstrijd als deze kunnen dingen snel veranderen. In deze regio is het weer ook onvoorspelbaar, dus alles kan nog gebeuren.”

UAE Emirates staat met twee renners in de top-5 omdat Brandon McNulty op de tweede plaats eindigde. De Amerikaanse tijdritspecialist verloor slechts twee seconden op Roglič. “Hij heeft geweldig gereden”, zegt Pogačar. “We kunnen blij zijn met de prestaties als ploeg.”

Zelf is McNulty ook blij met zijn tijdrit. “Het was zaak om vol gas te gaan op de eerste klim, te herstellen in de afdaling en dan alles te geven op die laatste muur. Ik kwam dicht bij de zege en dat had geweldig geweest, maar ik heb alles gegeven. Daarom heb ik nergens spijt van. We staan er goed voor met Tadej en mij hoog in het klassement. We kijken uit naar de komende ritten”, zegt hij.

Brandon McNulty – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 5 april 2021 om 19:23

Primoz zeer goed ingedeeld en Tadej wat minder. Voor hem geen ramp lijkt me en McNulty maakt gewoon stappen. Daar kun je als ploeg verder mee. Primoz moet ook maar op zijn fiets blijven zitten en hij en Yates gaan hopelijk niet braaf afwachten maar leggen hem het vuur aan de schenen.

Jan Blokland 5 april 2021 om 19:36

Ja, dit gaat een mooi rondje worden met een vijf á zestal toppers die allemaal kunnen winnen.
Voor mij toch Pocagar de favoriet.

Krakowic 5 april 2021 om 21:05

Staat gewoon op de plaats waar hij thuis hoort als hij niet miraculeus boven zichzelf uitstijgt als in de Tour.
Wel benieuwd hoe de verschillen in de bergen zullen zijn. Maar ga er toch van uit dat Roglic, mits hij op z’n fiets blijft zitten, dit
rondje gaat winnen.

Romāns Vainšteins 5 april 2021 om 21:16

McNulty gaat natuurlijk een toppion worden in de tour, volledig in dienst zetten.

ChefSpijker 5 april 2021 om 21:40

Die gaat in de Giro zelf kopman spelen.

Gilberto 5 april 2021 om 21:50

Denk je dat dat mag Chef?

Dr op en dr over 5 april 2021 om 23:01

Mc Nulty rijd alleen geen Tour dit jaar, die mag lekker z’n grenzen gaan ontdekken als kopman in de Giro.

En tussen neus en lip door nog even een paar honderd punten voor me scoren. ;)

ChefSpijker 6 april 2021 om 00:01

Hij heeft dat al vaker aangegeven in interviews dit jaar Gilberto. Hoopt daar top 10 te halen. Vorig jaar was ie ook best aardig op weg, alleen was de slotweek bergop duidelijk te zwaar voor hem. Voorlopig zakt ie in rondjes tot nu toe ook telkens bergop weg. Niet dat ie volledig parkeert, maar niet goed genoeg om uiteindelijk top 10 te blijven dankzij zijn tijdrit. Betwijfel dan ook of het in de Giro wel gaat lukken, maar hij gaat er in elk geval voor.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair