Pogacar over Tour de France: “Natuurlijk wil ik mijn titel verdedigen”

donderdag 7 januari 2021 om 14:40
Pogacar over Tour de France: “Natuurlijk wil ik mijn titel verdedigen”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar wist in zijn tweede profseizoen al meteen de Tour de France te winnen en de Sloveense klimmer hoopt dit jaar te bevestigen als Tourwinnaar. “Natuurlijk wil ik graag mijn Tourtitel verdedigen”, aldus Pogačar, die zich echter niet blind staart op de Franse ronde.

De 22-jarige renner beleefde twee jaar geleden als eerstejaarsprof al zijn definitieve doorbraak op het allerhoogste niveau, maar deed er in 2020 nog een schepje bovenop met winst in de Ronde van Frankrijk. Pogačar is echter nog lang niet klaar in de wielersport, zo laat hij weten aan de organisatie van de Ronde van Valencia.

“Het is niet moeilijk om mezelf te motiveren, aangezien ik ontzettend graag koers. Ik wil nog heel veel dingen bereiken in de wielersport. Natuurlijk wil ik graag mijn eindzege in de Tour de France verdedigen, maar er zijn nog meer belangrijke wedstrijden. Ik hoop ook andere grote koersen winnend af te sluiten.”

Drukke periode 
Pogačar, die vorig jaar niet geheel toevallig ook de Ronde van Valencia wist te winnen, denkt alweer volop aan het nieuwe wielerseizoen. “Ik kan terugkijken op een goede winterperiode, met een korte vakantie in de Verenigde Arabische Emiraren, Dat was fijn, maar we hebben nu weer te maken met strengere coronamaatregelen.”

“Ik ben nu dus vooral weer aan het trainen, terwijl ik ook druk in de weer ben met sponsorverplichtingen en media-aanvragen. Ik geniet er echter wel van en kan niet wachten om binnenkort weer te koersen.” Zeker is dat Pogačar zijn seizoen zal beginnen met een serie eendagswedstrijden (Challenge Mallorca) op het Spaanse eiland Mallorca. 

Dit artikel delen:

11 Reacties

-Stijn- 7 januari 2021 om 14:54

Hopen op een geweldige strijd tussen pogacar-bernal-roglic-thomas

Veloburto 7 januari 2021 om 15:11

En evenepoel

Rom 7 januari 2021 om 15:29

Ik kijk er nu al naar uit.
Veloburto, ik ben ook benieuwd hoever Evenepoel staat tegenover deze toppers, maar die gaat volgens mij toch echt wel naar Giro.

-Stijn- 7 januari 2021 om 15:31

Remco ging sowieso niet naar tour wegens os.

Bazzz 7 januari 2021 om 16:50

Froome niet te vergeten

Limal 7 januari 2021 om 17:19

Iedereen die er zijn doel van maakt in topvorm en zonder pech naar en door de Tour, daar teken ik voor!

Fenno de Groot 7 januari 2021 om 16:45

Niet vanwege de os, maar omdat hij eerst een andere grote ronde wil hebben uitgereden voor die de tour doet.

monsieur soixante pourcent 7 januari 2021 om 19:40

Puntjes op de I tegenover Hirschi? Eist mi. Nadrukkelijk het kopmanschap op voor pakweg LBL.

Kannibaal van Schepdaal 7 januari 2021 om 23:50

Hirschi gaat echt niet knechten in Luik . Hirschi en. Pogacar gewoon beiden kopman, met Formolo en Ulissi (indien fit) als schaduwkopman.

mark vv 7 januari 2021 om 21:25

Kijk er ook weer naar uit. En dan weer de tijdrit winnen met ruim 2 minuten…

Frank V 7 januari 2021 om 21:48

De Tour is pas over 6 lange maanden. Ik kijk eerder uit naar zijn prestaties in de Ronde van Valencia. Eigenlijk heeft hij daar vorig jaar zo’n beetje de teloorgang van Valverde ingeluid.

Headlines

Materiaalzone

Populair