Pogacar na zege: “Ik wist hoe zwaar die klim was”

woensdag 7 april 2021 om 19:09
Pogacar na zege: “Ik wist hoe zwaar die klim was”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar was vanzelfsprekend erg blij na zijn overwinning in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. Aan de aankomst in Ermualde wist de Sloveen zijn landgenoot Primož Roglič voor te blijven.

“Vanochtend zijn we in de auto gestapt om de aankomst alvast te zien en ploegmanager Matxin had de route goed uitgelegd, dus ik wist hoe zwaar de klim was”, liet Pogačar na afloop weten. “Ook was het belangrijk om als eerste over de laatste top te komen om goed de laatste dalende meters naar de aankomst aan te vliegen.”

Dat deze overwinning hem erg blij maakte, vertelde hij. “Nadat ik twee jaar geleden in Baskenland koerste, koesterde ik altijd de ambitie om terug te keren en het goed te doen. Het is een prachtige wedstrijd en het enthousiasme van de fans is geweldig.”

Tot en met zaterdag staat het peloton nog een paar pittige dagen te wachten in Baskenland. “Er zijn nog drie zware dagen te gaan. Ik ben vrij optimistisch, want de conditie is goed en de ploeg functioneert prima.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

hongerklopje 7 april 2021 om 19:15

Wat een fenomeen toch weer dit jaar, pakt naast praktisch alle eindzeges ook altijd z’n etappes mee. Rijdt ook altijd voor de etappe, was vandaag duidelijk te zien. Op z’n 23e al 3 vuelta ritten, 3 tourritten en tig andere WT etappes is toch wel abnormaal goed.

Peter Lippens 7 april 2021 om 19:30

zo is dat, trouwens is Primoze nog 5 maanden en 2 weken slechts 22 jaar oud, een fenomeen zoals er momenteel wel meer rondrijden in het wielerpeleton en ‘k heb het zowel over ronde- als meer ééndagsrenners, nooit meegamaakt zoveel talent tegelijkertijd in de 60 jaar dat ik de koers volg ….

havana 8 april 2021 om 06:56

60 jaar koers kijken en nog “peloton” niet kunnen spellen…

Limal 8 april 2021 om 08:23

‘Primoze’ Pogacar? Die renner kende ik nog niet…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair