Pogacar is Mas nu wel de baas: “Voelde me sinds de Giro dell’Emilia elke dag beter worden”

zaterdag 8 oktober 2022 om 16:57
Pogacar is Mas nu wel de baas: “Voelde me sinds de Giro dell’Emilia elke dag beter worden”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar won zaterdag de Ronde van Lombardije. Dat was voor het tweede jaar op rij, want in 2021 was hij ook al de beste in de Koers van de Vallende Bladeren. “Het is geweldig om hier terug te keren en opnieuw te winnen”, zei de Sloveen in het flashinterview na afloop.

UAE Emirates, de ploeg van Pogacar, nam in de finale het initiatief en zette de tweevoudig Tourwinnaar af op de Civligio. Daar koos Pogacar voor de aanval. Hij kreeg Enric Mas en aanvankelijk Mikel Landa mee, maar rekende met beiden af. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben naar het team, dat zo geweldig voor me reed. Om het dan af te maken, in de laatste wedstrijd van het seizoen, is geweldig”, zei de 24-jarige renner, die van een ‘bijna perfect’ seizoen sprak.

“De wedstrijd verliep precies zoals we wilden. Ik probeerde aan te vallen op de Civiglio, maar Mas was duidelijk op hetzelfde niveau bergop als ik. We probeerden samen te werken tot de finale, dus het ging perfect”, aldus Pogacar, die in de Giro dell’Emilia nog geklopt werd door Mas. “In de Giro dell’Emilia kwam ik net terug uit Australië. Sindsdien ben ik me elke dag beter gaan voelen. In de Tre Valli Varesine voelde ik me al heel goed, dus ik wist dat ik vandaag goede benen zou hebben.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Kopinkas 8 oktober 2022 om 17:36

Terugkijkend op 2022 vraag je je toch af: wat als hij er in Luik toch bij was geweest? (En in mindere mate: wat als hij zich door Roglic niet uit zijn tent had laten lokken in de Alpen…)

1
Mooie Sjors 8 oktober 2022 om 17:47

Bwoa in de Waalse Pijl was Pogacar al niet super. Was hij in Luik dan wel ineens de allerbeste geweest? Mogelijk maar verre van een zekerheid.

Ook in de Tour is hij na de Alpen ook nog gekraakt naar Hautacam en zelfs in de tijdrit was Vingegaard beter.

Pogacar is ook wel een paar keer duidelijk minder geweest. In San Sebastian nergens, op het WK tijdrijden en de wegrit geen superman. Dit seizoen heeft toch wel getoond dat Poga toch ook zorgvuldig moet pieken om grote koersen te winnen.

Grootste gemiste kans wellicht de verprutste sprint in de RVV, waar hij echt uitmuntend was. En dan nog verre van een zekerheid dat hij VDP had geklopt.

1
Rode_Rick 8 oktober 2022 om 22:19

@mooie sjors In de WP in 2020 was hij ook al slecht voordat hij om de winst sprintte in LBL een paar dagen later. Zelfde met M-T voor Lombardije 2021. Pog is heel consistent beter in monumenten dan in de voorbereidingskoers in de dagen ervoor

0
Grote Plateau 8 oktober 2022 om 21:34

Hij heeft de code voor opbouwen in DVV, BP Emilia en pieken in de Ronde, Luik, Lombardia wel gekraakt die Pogi

0
Johnnie Doe 9 oktober 2022 om 00:13

Goed leks…

0
Albeijing Feeniks 8 oktober 2022 om 17:32

Een bijna perfect seizoen? Lol, hij verliest de Tour en werd geen wereldkampioen.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone