Pogacar doet vertrouwen op richting Lombardije: “Zal proberen mijn zege te herhalen”

dinsdag 4 oktober 2022 om 18:50
Pogacar doet vertrouwen op richting Lombardije: “Zal proberen mijn zege te herhalen”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar liet vandaag in Tre Valli Varesine zien klaar te zijn voor de Ronde van Lombardije. De Sloveen kwam in Varese als eerste over de streep, door in een sprint af te rekenen met onder meer Sergio Higuita en Alejandro Valverde.

Na afloop verscheen Pogačar voor de camera van Cycling Pro Net en keek hij terug op zijn koers. “Het was echt een zware wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een sprint. Mijn ploeggenoten deden het echt goed in de finale. Ze wisten de groep bij elkaar te houden. Met name Diego (Ulissi, red.) was erg belangrijk. Het deelnemersveld was erg sterk en het was vandaag beter om te mikken op de sprint. Ik ben heel erg blij met deze overwinning.”

De tweevoudige Tourwinnaar lijkt, na een tweede plaats in de Giro dell’Emilia en zijn zege in Tre Valli Varesine, klaar om zaterdag voor een tweede opeenvolgende keer de Ronde van Lombardije te winnen. Toch blaast Pogačar niet al te hoog van de toren. “Ik zal proberen om mijn prestatie van vorig jaar te herhalen. Ik verwacht wel dat het heel erg lastig zal worden om solo te winnen.”

“Het is een lange en zware koers en er kan van alles gebeuren. We gaan het allemaal wel zien, het zal in ieder geval een prachtige zaterdag worden”, besluit Pogačar.

Pogačar is de snelste in Tre Valli Varesine – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 5 oktober 2022 om 10:25

Het is toch achteraf wel dikke zonde dat op het wk ons allen het duel REVKET-Pogacar ontnomen is door een slimme coup (+oortjesgemis?) waar dat in Luik en Lombardije via wederzijdse no shows eveneens het geval is…

Volgend jaar dan maar, het zijn toch deze 2 gasten die je eens inclusief opgefokte equipes tegenover elkaar wil zien. Persoonlijk kijk ik er meer naar uit dan, ik noem maar wat, MvdP vs WvA tijdens de heilige keienweken.

0
Romāns Vainšteins 5 oktober 2022 om 10:30

Meer op aankomende zaterdag-niveau neemt UAE met Pogi vast de volle verantwoordelijkheid en verwacht ik een relatief vroege finale. Een aantal teams kan met 2 die fase in wat Pogacar eerder zijn duivels zal lat3n ontbinden, interessant om te zien wie het wiel houden tot eventueel ook winnen kan. Het weer lijkt alvast niets te gaan doen zaterdag om een abnormaal koersverloop op te laten levren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone