Pogačar daags voor bergrit naar Jebel Jais: “We weten allemaal hoe sterk Yates is”

woensdag 24 februari 2021 om 16:06
Pogačar daags voor bergrit naar Jebel Jais: “We weten allemaal hoe sterk Yates is”

foto: Cor Vos

Na een spectaculaire waaieretappe, een tijdrit en de aankomst op Jebel Hafeet had Tadej Pogačar het op de vierde dag van de UAE Tour relatief rustig. Morgen, wanneer de klim Jebel Jais omhoog wordt gereden, moet de Sloveense klassementsleider weer bij de les blijven.

“Het was een vrij lange en warme dag in het zadel”, zei Pogačar na de vierde etappe. “Ik denk dat we allemaal de etappe van gisteren nog wel voelden. Vandaag was het meer ontspannen, maar in de finale ging het nog erg hard. Jammer genoeg kon onze sprinter Fernando Gaviria niet winnen, maar morgen krijgen we een nieuwe kans. De volgende etappe wordt echt zwaar. Allemaal weten we hoe sterk Adam Yates is. Ik hoop dat ik weer goede benen heb.”

In de vijfde etappe rijdt het peloton over 170 kilometer van de Fujairah Marine Club naar Jebel Jais, waar de aankomst ligt na een slotklim van 21,1 kilometer. Pogačar verdedigt een voorsprong van 43 seconden op Yates, die tweede staat. João Almeida is derde op ruim een minuut.

Dit artikel delen:

3 Reacties

josi 24 februari 2021 om 16:23

De vorige keer dat hier gefinisht werd, kon niemand een verschil maken en zaten de eerste 20 man binnen een halve minuut. Het lijkt me dan ook sterk dat Yates hier even een groot gat zal slaan.

S'mon 24 februari 2021 om 16:39

Ik denk inderdaad ook dat 43 seconden te veel van het goede is.

Mischa 24 februari 2021 om 18:48

Uhh… wie is hier nou de underdog?

Headlines

Materiaalzone

Populair