Pogacar boekt eerste profzege: “Mooiste dag als wielrenner”

donderdag 21 februari 2019 om 19:42
Pogacar boekt eerste profzege: “Mooiste dag als wielrenner”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste profzege. Het Sloveense toptalent verraste vandaag iedereen in de Volta ao Algarve, door de koninginnenrit naar Fóia te winnen. “Dit is echt een droom”, zo liet de 20-jarige klimmer direct na de finish weten. “Het is mijn mooiste dag als wielrenner!”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Pogačar liet zich in januari al opmerken in de Tour Down Under (13e), zijn eerste koers als WorldTour-renner. In de Volta ao Algarve deed hij er echter nog een schepje bovenop. Hij versloeg na een lastige finale Wout Poels en Enric Mas. “Het is fantastisch om op deze manier te winnen, na een aankomst bergop en tegen deze gerespecteerde rivalen.”

“Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen om hier te komen. Maar ik wil ook mijn ploeg UAE Emirates bedanken, voor het jarenlange vertrouwen en de geboden vrijheid. Ik voel me gesteund door het team, wat helpt om beter te worden.”

Kansen verdedigen in de tijdrit
De vraag is of Pogačar vrijdag zijn leiderstrui kan behouden. De Sloveen moet dan namelijk een tijdrit van 20,3 kilometer afwerken, niet de specialiteit van de jonge klimmer. “Ik zal morgen in de leiderstrui koersen. Ik ga mijn best doen om de trui te verdedigen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 21 februari 2019 om 20:03

Een slechte tijdrijder is hij zeker niet. Vorig jaar 14de in de tijdrit van de Ronde van Slovenië, die qua afstand en profiel aardig overeenkwam met de chrono van morgen in Portugal.

0
IlPirata 21 februari 2019 om 20:26

Als je de ronde van de toekomst verleden jaar kan winnen en er nu bij de profs ook gelijk staat (ok begin seizoen) gaat dit niet het laatste zijn wat we van deze ‘knakker’hebben gezien.

0
sven241 22 februari 2019 om 01:30

Wauw, Pogacar! Dit wordt de ronde van zijn echte doorbraak. Als je Poels, Mas en Antunes kan kloppen die hier alledrie toch zeker een (tussen)doel van hebben gemaakt, dan moet je wel een topper worden. Heel de klim werd door Hart ook keihard gereden en dan nog dit over hebben op 20 jarige leeftijd, ongekend.

0
LaurentJalabert 22 februari 2019 om 09:13

Nou of Poels en Mas hier daadwerkelijk een tussendoel van hebben gemaakt betwijfel ik. Neemt niet weg dat dit echt heel knap is en dat we nog veel van deze jonge gast gaan zien.
Het lijkt niet op te houden met de talenteninstroom!

0
Melkzuur 22 februari 2019 om 09:36

De laatste 20-jarige renner die ik een dergelijke straffe stoot zag uithalen, was Sagan. Of vergeet ik iemand? En dan bedoel ik het in een rechtstreeks duel halen van enkele toprenners. Want hij klopt hier toch maar mooi een oud-winnaar van L-B-L en een renner die in zijn recentse grote ronde op het podium stond.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone