Pogacar blij met route Tour de France 2022: “Ik hou er wel van”

donderdag 14 oktober 2021 om 15:38
Video

Tadej Pogačar was vandaag, als regerende winnaar van de Tour de France, uiteraard aanwezig bij de presentatie van het parcours voor de editie van 2022. De Sloveen ging na afloop van de presentatie in op vragen van journalisten. “Ik weet niet of het parcours me goed ligt, maar ik vind het wel een mooie route.”

De 23-jarige Pogačar, die kan terugkijken op een uitermate succesvol seizoen met winst in onder meer Tirreno-Adriatico, de Tour de France, Luik-Bastenaken-Luik én de Ronde van Lombardije, hield zich behoorlijk op de vlakte. “Het is een behoorlijk divers parcours, maar je kunt de wedstrijd ook al snel verliezen. In de kasseienetappe heb je een goede ploeg en wat geluk nodig. Ik hou wel van dit parcours.”

Het ging ook nog even over zijn grootste concurrenten voor komend jaar. “Het koppel Jonas Vingegaard-Primož Roglič? Ze zijn heel erg sterk. Dat hebben we dit jaar al kunnen zien, maar toen deed alleen Vingegaard mee om het klassement. Dat was al een zware dobber, moet je nagaan als ze straks met twee zijn. Ik hoop ook dat Egan Bernal volgend jaar aan de start staat van de Tour, en dat we dan samen een show kunnen opvoeren”, aldus Pogačar in gesprek met VTM.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

WorldMagh 14 oktober 2021 om 18:35

Met de kasseienetappe en de tijdritten lijkt me dit parcours weer perfect op zijn lijf geschreven te zijn. Pogi lijkt me van de favorieten denk ik het best om te kunnen gaan met kasseien

Landeirovic 14 oktober 2021 om 18:46

even gekeken naar zijn Parijs-Roubaix en Gent Wevelgem/RVV als 16-18 jarige

Parijs Roubaix 2015 30e 16 jaar tussen de 17 en 18 jarige.
Parijs Roubaix 2016 13e
Gent Wevelgem 2016 39e
Gent Wevelgem 2017 67e
Gent Wevelgem 2018 22e
RVV 2018 15e

conclusie: hij lijkt er wel mee overweg te kunnen al weet ik niet of die resultaten veelzeggend zijn.

Reiger 14 oktober 2021 om 19:24

Hij heeft iig ervaring met het rijden op kasseien. Zo vond ik de opmerking van Evenepoel dat ze hem nooit meer terugzien in Parijs-Roubaix een vreemde. Stel dat je in de toekomst nog zulke ritten krijgt in de Tour, sta je al met 2-0 achter voor de rit begint.
Leren,leren en nog eens leren om een completere renner te worden.

Julien Van der Aert 14 oktober 2021 om 19:35

Wat kunnen Pog en Rog niet? Renners met talent komen altijd bovendrijven in zo’n selectief parcours als de kasseienrit.

LaDoyenne 14 oktober 2021 om 22:48

@Reiger

Dat is dan buiten de waard gerekend.

Vorige week liet vader Evenepoel nog weten dat Remco zeker de Ronde van Vlaanderen kan winnen. De dag voor de Giro-rit naar de Zoncolan openbaarde hij Remco de rasklimmer. Dus voor je het weet, is Remco ook een kasseienkunstenaar.

Maillot à Pois 14 oktober 2021 om 23:34

@reiger
Parijs Roubaix is nu ook wel een beetje een niche koers geworden. Er zijn heel veel ronderenners die je daar nooit zal zien, en die komen niet allemaal per se in de problemen op de kasseistroken die in de Tour worden aangedaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair