Pogacar behoudt derde plek: “Wilde Valverde en Roglic niet volgen”

zondag 8 september 2019 om 19:09
Pogacar behoudt derde plek: “Wilde Valverde en Roglic niet volgen”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar heeft ook in de vijftiende etappe van de Vuelta a España standgehouden in het klassement. De Sloveen van UAE Emirates vocht een strijd uit met Miguel Ángel López, die aast op de derde plek van Pogacar in het klassement. “Het was een mooie strijd met López. We hebben elkaar aangevallen en ik zag dat hij erg sterk was”, aldus Pogacar na afloop.

Het duel tussen Pogacar en López gaat, naast het podium, ook om de leiding in het jongerenklassement. De 20-jarige Sloveen is dan ook blij dat hij de Colombiaan achter zich hield. “Het was een heel lastige slotklim en ik ben blij dat ik mij goed voel. Ik probeerde López elke keer te volgen bij zijn aanval en uiteindelijk is mij dat ook gelukt”, legt Pogacar uit.

Eerder op de slotklim naar Santuario del Acebo demarreerden Alejandro Valverde en Primoz Roglic. “Ik wilde hen niet volgen, omdat het al heel erg moeilijk was op dat moment. Als ik ze gevolgd was, moest ik misschien lossen daarna”, is de huidige nummer drie in het klassement realistisch. Zijn achterstand op de rode trui is nu 3:42.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Franco Ballerini 8 september 2019 om 19:15

Zo jong en dan al zo’n koersinzicht! Ik gun hem het podium.

kelderfan 8 september 2019 om 19:31

Ja ik vind ’t altijd nog jammer, dat TJV niet achter die jongen is aangegaan. Hij heeft goed gezien, dat Roglic eerst Algarve heeft gewonnen en dat heeft hij keurig nagedaan.
Die Pogacar wordt nog een aardige concurrent en dat geldt natuurlijk ook voor Bernal,

Alto 8 september 2019 om 19:32

Altijd handig een extra hulpje voor Primoz. Doen die Spanjaarden nooit namelijk in hun ronde…

Bazzz 8 september 2019 om 20:01

Pepmiddeltje gehad na die val van gisteren?

ivo001 8 september 2019 om 20:29

Denk dat zijn val weinig ernstig was. Zat gisteren rustig wat te keuvelen en nootjes te eten tijdens het uit fietsen.

Floris 8 september 2019 om 21:52

Ik betwijfel of dit waar is. Zou kunnen, maar Valverde ging wel hard aan. Als ik Pogacar was geweest, was ik meegegaan (zeker toen bleek dat Lopez bleef zitten). Ik denk, als ik eerlijk ben, dat hij niet mee kon.

koos verrek 9 september 2019 om 10:17

Dat zeg ie toch dat ie niet mee kon op dat moment

MichielH 9 september 2019 om 10:19

@Floris: Dat is eigenlijk toch ook gewoon wat hij zegt. Misschien kon hij dan heel even mee, maar zou daarna des te harder moeten lossen.
En een opmerking als "Als ik pogacar was geweest…." daar kan ik helemaal niks mee.
"Als ik Stef Clement was geweest zou ik weer beginnen met wielrennen en de tour winnen."
Ik denk als ik eerlijk ben, dat als jij Pogacar was geweest op dat moment, dat je van je fiets ging stappen en huilen van de pijn.

montventoux11 9 september 2019 om 11:18

Gaat voor podium en niet de eindwinst, kan ik begrijpen alleen zal Quintana en Lopez ook op deze manier rijden. Enkel Valverde heeft nog de ambitie om deze ronde te winnen ipv Roglic. Verwacht vooral een steekspel voor de 3e plaats de komende bergetappes!

Headlines

Materiaalzone

Populair