Pogacar bedankt ploeg na dubbelslag in UAE Tour: “Werd aan alle kanten aangevallen”

woensdag 23 februari 2022 om 14:23
Pogacar bedankt ploeg na dubbelslag in UAE Tour: “Werd aan alle kanten aangevallen”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar is een gelukkig mens, vertelde hij na de dubbelslag die hij sloeg in de eerste bergrit van de UAE Tour. De kopman van UAE Emirates was op Jebel Jais de snelste van een favorietengroepje. “Het voelt geweldig om hier te winnen”, vertelde hij meteen na afloop.

“Het was een zware finale, maar de ploeg werkte heel sterk samen vandaag”, is de Sloveen zijn teamgenoten dankbaar. “Het ging echt heel hard op de klim, want aan alle kanten werd ik aangevallen door andere klimmers. Maar gelukkig bracht de ploeg mij in de finale, waarna ik alles gaf in de sprint. Ik ben dan ook echt heel blij om de etappe te winnen en de trui te pakken. Zo begin ik mijn seizoen met een mooie zege.”

Pogačar was met zijn venijnige sprint sneller dan Adam Yates en Aleksandr Vlasov. Zij waren de enigen die in dezelfde tijd werden geplaatst. De rest van de favorietengroep volgde op drie seconden. Ook de verrassend sterk klimmende Filippo Ganna, die door die achterstand van drie seconden (en de tien bonificatieseconden van Pogačar) nipt de leiderstrui misliep.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 23 februari 2022 om 14:32

Beetje aangezet tbv heroiek, was een suffe plofzooi

Jean Dumas 23 februari 2022 om 14:51

Er staat druk op. UAE moet deze ronde winnen.

Turtlehead 23 februari 2022 om 15:13

Meer dan een beetje. Majka opende en controleerde en Pogi maakte het easy af.
Maar ja, winnaars hebben altijd gelijk.

Zadelsnuffelaar 23 februari 2022 om 14:42

Pogi blijft steeds erg vals bescheiden. Hij beseft zelf ook wel dat hij geen ware tegenstand heeft. Datgene wat voor concurrentie moet doorgaan spartelt hoogstens een beetje tegen.

vevie 23 februari 2022 om 17:48

Idd. De enige die hij serieus neemt is Roglic. De rest daar maakt hij zich totaal niet druk om. Zijn slechts poppetjes die mee rijden.

Posterix 23 februari 2022 om 18:06

Ik hoop dat ie snel een uitdager krijgt. Zeker in de tour, anders gaan ze daar weer booooooeeeee roepen en pis gooien.

Laatste nieuws

Materiaalzone