Podiumplaats Tim Marsman in eindklassement Tour of South Bohemia

zondag 11 september 2022 om 18:00
Podiumplaats Tim Marsman in eindklassement Tour of South Bohemia

foto: Cor Vos (archief)

Tim Marsman heeft zijn ploeg Metec-SOLARWATT een podiumplaats bezorgd in de Tour of South Bohemia (UCI 2.2). De 21-jarige belofte wist tweede te worden in de slotrit in Tsjechië, waardoor hij ook tweede werd in het eindklassement.

De overwinning in de slotrit ging naar Rasmus Bøgh Wallin. De Deen van Restaurant Suri-Carl Ras was de beste van twaalf koplopers, die na een rit van 152 kilometer gingen strijden om de zege in Jindřichův Hradec. Marsman wist tweede te worden, voor Erik Fetter van EOLO-Kometa.

In het algemeen klassement maakte Marsman door zijn tweede plek een sprong, waarna hij als nummer twee op het eindpodium mocht verschijnen. Zijn ploeggenoot Rick Ottema zat ook mee in de kopgroep in de slotrit en wist mede daardoor vijfde te worden in het eindklassement.

VolkerWessels-renner Maikel Zijlaard, die twee etappes én het puntenklassement won in Tsjechië, miste de slag in de laatste etappe en zakte daardoor van de eerste naar de tiende plaats in de eindstand van de vierdaagse rittenkoers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

platteprijs 12 september 2022 om 13:08

@redactie willen jullie aub de berichten onder 'continental' gewoon onder wielernieuws plaatsen. Nu staan ze onder een aantal reclamerubrieken weggestopt. Dat verdienen deze mannen en meiden niet.

0
yoeri 13 september 2022 om 10:41

Is het een idee om ook hier de uitslagen van procyclingstats in te sluiten? Op die manier kun je als lezer makkelijk zien om wat voor soort rittenkoers het gaat. Er staat namelijk in het artikel niets over het profiel van de etappe en de rittenkoers. Op deze manier weten we alleen dat hij tweede geworden is in 1 of andere koers, maar hoe die koers eruitziet is koffiedik kijken.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone