Podiumplaats lonkt voor Juan Ayuso: “Maar er kan nog veel gebeuren”

donderdag 8 september 2022 om 09:28
Podiumplaats lonkt voor Juan Ayuso: “Maar er kan nog veel gebeuren”

foto: Cor Vos

Juan Ayuso is nog altijd maar 19 jaar, maar zou in Madrid best weleens op het eindpodium van de Vuelta a España kunnen staan. De jongeling van UAE Emirates is – na de opgave Primož Roglič – opgeschoven in het klassement en staat nu (virtueel) derde. Toch blijft de Spanjaard voorzichtig.

Ayuso was al bezig aan een ijzersterke eerste grote ronde, maar heeft nu plots ook uitzicht op het eindpodium in Madrid. De piepjonge klimmer staat na zeventien etappes derde in de stand, op 4m51s van rodetruidrager Remco Evenepoel, maar voelt wel de hete adem van Carlos Rodríguez en Miguel Ángel López in zijn nek.

“Het is geweldig om in deze positie te verkeren, maar ik kan er op dit moment niet echt blij mee zijn, gezien de trieste opgave van Primož Roglič. Er komen nog enkele belangrijke dagen aan en er kan nog van alles gebeuren. Maar dat ik nu virtueel een podiumplek in handen heb, is wel ongelofelijk.”

Ayuso kwam de zeventiende etappe naar Monasterio de Tendudía zonder problemen door, al kwam hij in de openingsfase nog wel ten val. “Ik heb wat schaafwonden op mijn knie en enkel, maar ik ben OK. Het is verder niet serieus”, kan de Spanjaard opgelucht ademhalen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ThorHushovd 8 september 2022 om 09:32

Is ooit niet ene Pogacar ook zo begonnen? Met een derde stek in z’n eerste grote ronde – en op hele jonge leeftijd? Mooie voorbode voor ons aller Ayuso!

2
Melkzuur 8 september 2022 om 10:37

Klopt, Gebruikersnaam. Ayuso is tweedejaarsbelofte, terwijl Pogacar toen derdejaarsbelofte was.
Pogacar won zijn eerste grote ronde trouwens als vierdejaarsbelofte, net als Bernal. Afwachten tot zaterdagavond om te weten of Evenepoel in datzelfde rijtje kan plaatsnemen.

3
Dikke Vrouw 8 september 2022 om 09:55

Pogi won toen wel drie ritten das nog wat anders !

1
El Matador 8 september 2022 om 09:53

Zeker, al pakte Pogacar wel direct drie etappes. Nog net iets indrukwekkender. Maar jeetje, die Ayuso, dat is me er eentje. Zou straf zijn als hij mee mag op het podium.

0
Steven_E 8 september 2022 om 10:02

Ja, en deze Vuelta wordt uiteindelijk toch beslecht door Janneke en Mieke …

0
Gebruikersnaam 8 september 2022 om 10:07

Tuurlijk wel al een jaartje ouder dan Ayuso toen hij dat deed

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone