Podcast: Wat kan Tom Dumoulin?
dinsdag 1 september 2015 om 18:31

Podcast: Wat kan Tom Dumoulin?

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aflevering 23: Het is dé vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt: wat kan Tom Dumoulin? Door zijn indrukwekkende ritzege in de Ronde van Spanje dromen fans van een nieuwe Nederlandse eindzege. Is dat realistisch? Woensdag kan hij die vraag beantwoorden in de loodzware koninginnenrit. In de WielerFlits Podcast uitgebreid aandacht voor de prestatie van de 24-jarige rodetruidrager van Giant-Alpecin.

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggevers Youri IJnsen en Maxim Horssels is hieronder te beluisteren via Soundcloud.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13,8 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps.

https://twitter.com/FabianJongedijk/status/638082494366134272/video/1

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
1 september 2015 19:01
Youri klinkt elke keer heel erg blikkerig. Maxim heeft het over een link van een filmpje op FB die hij bij de podcast zou plaatsen maar ik kan hem niet vinden, niet de eerste keer ook.
De stem van Emile, ik ga er nooit aan kunnen wennen. Nederlandse uitspraken die gewoon verkeerd zijn. Vuuwelta bijvoorbeeld. Vergelijkbaar met Amsterdammers die altijd Olumpisch zeggen of f en v-klanken verwisselen en s en z-klanken verwisselen. Het is gewoon geen goed Nederlands. Terwijl je aan Maxim ook hoort dat hij uit de buurt van de Rijnmond komt en Youri zal meer dan waarschijnlijk uit Friesland komen zo te horen. Maar ze spreken wel goed Nederlands.
1 september 2015 19:06
@ Maxim, waar blijft die videolink (5:10). Ben ook wel benieuwd! En om in te haken op het vervolg van deze Vuelta; ik hoop van harte dat G. Bennett zich een paar keer kan tonen op het wat zwaardere terrein. Lijkt mij een zeer sympathieke vent en hij verdient revanche na zijn bestolen Giro-deelname.

@ klootje, ik zou bijna denken dat je ze helemaal niet kunt verstaan. Ik trek het wel, of is dat ook geen Nederlands?
1 september 2015 19:07
Vuelta is ook geen Nederlands woord :p
Ik ben het accent wel gewend, dus ik stoor me er niet aan. Kan me voorstellen dat mensen die niet uit het zuidoosten komen er niet aan kunnen wennen. Zo irriteer ik me altijd mateloos aan Amsterdamse accenten. Ik vind echter niet dat iemand daarom niet een dergelijke rol in de media zou mogen vervullen. Alles ABN is ook maar saai.
1 september 2015 19:11
luckyloek, die had ik wel verwacht. Maar geen Nederlander spreekt het uit zoals de Spanjaarden het doen, la (b)welta. Alpe D'Huesss is bijv. ook geen Frans. Maar wel een woord wat op een andere manier in het Nederlands geslopen is. Het was maar een voorbeeld ook.

Edit: verder eens hoor. Hoeft allemaal niet perfect ABN te zijn. Maar dit is wel een van de dikste accenten die ik ooit gehoord heb.
Ow ik word hier net gecorrigeerd over Alpe D'Huez. Dat is kennelijk wel degelijk de goede uitspraak.
1 september 2015 19:21
@klootje kriekeljon & @Sebas. De video waar ik aan refereer staat er nu bij!
1 september 2015 19:24
Gaaf filmpje :) ! Nog steeds ongelofelijk, zo te horen vonden jullie dat ook.

Sebas, ik weet dat ik een zeikerd ben als het op taal aan komt! Zal niet meer zeuren.
1 september 2015 19:27
Geweldig! Misschien nog een filmpje van de andere kant . Hier kun je geen genoeg van krijgen.

@ klootje, geen probleem. Lekker stangen toch!
1 september 2015 19:30
Heel vet filmpje, lijkt Contador wel! ;)
1 september 2015 19:32
Als Tom morgenvroeg z'n haar even flink wast met alpecin,dan komt het helemaal goed!
1 september 2015 19:33
Ik vind die accenten van jullie leuk trouwens, iets zuidelijks (Limburg?), iets noordelijks (Fiesland?) en iets er tussen in (Utrecht?).
1 september 2015 20:01
Youri 100% Fries. Dat hoor ik als Fries meteen. :-)
1 september 2015 20:07
Ik kom uit een van de noordelijkste dorpjes van Nederland, dat ligt op een plekje dat in de geschiedenis zelfs nog een aantal jaar een eigen staatje was ;-) Er wordt overigens niet Fries gesproken.

@klootje
Dat komt omdat ik steeds in een belhokje op mijn stageadres zit. Die klinkt vrij hol. Nog vier afleveringen met dit geluid, maar zal volgende keer in een grotere ruimte proberen op te nemen.
1 september 2015 20:11
Criquelion was vroeger ook niet te verstaan ;)
1 september 2015 20:27
Haha ik zie Youri al stiekem er tussenuit knijpen op stage en op de wc de podcast influisteren :D
1 september 2015 20:28
@Youri IJnsen
Aan welk van de Amelander dorpen komt de eer toe?
Ik heb in mijn jeugd zowel een keer tegen Geel Wit als tegen Amelandia gevoetbald op het eiland.
In mijn woonplaats wordt naast Fries ook een vorm van Stadsfries gesproken.
1 september 2015 22:11
Het Amsterdamse accent is het lelijkste wat er bestaat. Alleen de Kneet vond ik wel altijd heerlijk om te horen.

De laatste A'dammer zonder kapsones.
1 september 2015 22:30
@ Wheely

Nee, dat is niet Utrechts. Dat is overduidelijk Rotterdams.
1 september 2015 22:40
@AndriesW
Ik speel mijn wedstrijd nog altijd in het oranje en ben er tevens leider/trainer van een jeugdelftal ;-) Amelands lijkt heel erg op het Stadsfries, wat ik in mijn jaren in Leeuwarden natuurlijk ook in de mond heb genomen ;)
1 september 2015 22:41
Ik praat gewoon ABN en stel het altijd zeer op prijs wanneer men dat in podcasts ook gewoon doet.
1 september 2015 22:48
Ik vind die accenten ook maar stom, het klinkt vaak wat dommig. Terwijl ik natuurlijk ook wel snap dat het niets over iemands intelligentie zegt klinkt met name een zachte "g" mij stom in de oren.

Maar ik ben dan ook een bekrompen ABN lullert. Qua accent dan, er zijn vast mensen die mijn woordgebruik niet AB vinden.

Overigens worden de podcasts er niet beter op. Jammer dat jullie vrijwel niets hebben gedaan met de opbouwende kritiek van velen, want het had echt iets moois kunnen worden. Nu is het nog steeds drie mannen die maar een beetje over wielrennen kletsen, zonder verhelderende of vernieuwende kijk er op. Behalve de interviews die er soms bij zitten dan, maar die kunnen ook in losse delen op de site.
1 september 2015 22:54
De zeges van BJL en Dumoulin bezorgen me zelfs bij de 10e herhaling nog steeds kippenvel. Die nemen ze ons als Nederlandse wielerfans niet meer af. Met het afstappen van behoorlijk wat sprinters liggen er echt nog wel kansen voor Terpstra, van Poppel, TLJ en Giant.
1 september 2015 22:54
@ luckyloek

ik ERGER mij altijd mateloos aan stijlfouten ;)
Maar uit onderzoek is gebleken dat accenten anders dan je eigen negatieve associaties oproepen en dat je minder snel iets van deze sprekers aanneemt. Hierom worden mensen in de media geacht 'accentloos' Nederlands te spreken, hoewel je het 'ABN' ook als een soort accent kan beschouwen (kakkers!) ;). Desalniettemin moeten we het werk van deze jongens waarderen ongeacht hun accentjes. Misschien kan jij anders de podcasts inspreken Romans?
1 september 2015 23:05
Allemaal goed te verstaan. Heb de eerste 20 jaar in Drenthe doorgebracht, de laatste 20 in de randstad. Heb geen probleem met eeen beetje accent, zoals in dit fragment. Dit representeert Nederland van onder tot boven lijkt me.
1 september 2015 23:15
Kom zelf onder de rook van Arnhem vandaan, heb veel te lang in Amsterdam gewoond en nu al weer lekker lang in de coolste en verst afgelegen echte stad in Nederland. Alle lelijke accenten overleefd, hallelujah. Podcasts inspreken geen probleem, ik praat een stuk beter dan dat ik schrijf en kijk met name reeds uit naar de 'oog in oog's met Klootje en LL.

Wanneer we zo'n podcast dynamischer kunnen maken met hier en daar wat forumleden erbij denk ik dat we er best iets moois van kunnen maken.
1 september 2015 23:31
@woody Dione de Graaff is met dr kakaccent toch aardig ver gekome ;)

Reacties zijn gesloten.