Podcast: Een dag na de Ronde van Vlaanderen
maandag 6 april 2015 om 12:00

Podcast: Een dag na de Ronde van Vlaanderen

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast.

De podcast van deze week begint vanaf de Grote Markt in Brugge met een korte terugblik op de Volta Limburg Classic, na de Amstel Gold Race de tweede mooiste eendagswedstrijd van Nederland, waar Emile sprak met Steven Kruijswijk en verder een uitgebreide analyse van de Ronde van Vlaanderen en een korte vooruitblik op Parijs-Roubaix.

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggever Maxim Horssels is hieronder te beluisteren via Soundcloud.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15,5 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
6 april 2015 12:42
Ik hoor de heren zeggen de Ronde is er niet een om te blijven herinneren.

Helemaal mee eens. Sinds de verplaatsing van de finish uit Meerbeke is dat al niet meer zo. De ronde met de muur was iets unieks.nu is het een rondje net als die andere Vlaamse rondjes. Maar leve de commercie. #againstmoderncycling
6 april 2015 12:51
Het maakt niet veel uit waar de ronde juist wordt gereden. Het zijn nog altijd de renners die de koers boeiend moeten maken. Ik herinner mij vroeger ook saaie koersen met aankomst in Meerbeke zoals het jaar 1992 met winnaar Durand.
6 april 2015 12:55
Ben ik niet met je eens. De Muur zorgde echt wel voor een impuls, terwijl de weg naar Meerbeke ook nog lang was. Laatste jaar was daar een goed voorbeeld van: Cancellara en Chavanel die lang vooruit bleven en op de Muur gegrepen werden.

La Redoute in LBL is ook zo'n voorbeeld. Tegenwoordig al lang geen scherprechter meer, maar toch gebeurt er wel regelmatig wat. Veel renners hebben een hang naar traditie, en willen op deze iconen wat laten zien.

Huidige RVV is echt een offer voor de commercie geweest.
6 april 2015 12:58
@ Klootje

Ik kan me niet eens meer heugen wanneer er op de Redoute in de laatste jaren nog eens iets memorabels gebeurde... We moeten ook niet over-romantiseren wat betreft de Muur natuurlijk, de Kwaremont is ook een prachtig uithangbord voor de ronde. Ik zou het mooi vinden als de Muur weer terug in het parcours komt als inleiding van de echte finale, die met de Kwaremont en Paterberg volgens mij wel prima zit. Het is ook meer dan vaak genoeg geweest dat er gewoon een hele grote groep naar de Muur reed en het dan maar afwachten was wat er daar gebeurde.
6 april 2015 13:05
Nee niets beslissend idd. daar heb je gelijk in. In het Bos van Wallers gebeurt ook nooit meer iets. Laatste keer dat ik daar fietsen door de lucht zag vliegen... jaaaaren geleden.

Ik moet altijd een beetje aan Boogerd denken die vond dat er op Redoute moest worden aangevallen.. en als dat niet gebeurde irriteerde het hem. Vind ik erg mooi, dat besef van historie. Maar daar is steeds minder plek voor in het moderne wielrennen.
6 april 2015 14:41
De muur was iets van heroïek. De weg naar de kapelmuur was uniek. Sprak je over vlaanderen dan sprak je daar over. Zelfde als Wallers in Roubaix en La redoute en de poggio in respectievelijk lbl en san remo. Dat moet je nooit veranderen. Ik kan maar niet wennen aan de nieuwe ronde. Dat is niet meer de ronde van 2011 en eerder.

De kwaremont zit in elk rondje in vlaanderen zowat.
6 april 2015 14:46
@LG
Je moet gewoon 50 jaar wachten. Dan is het duo Oude Kwaremont-Paterberg weer heroïsch, wat niet mag verdwijnen.

Ik vind het persoonlijk ook doodzone dat de Ghisallo nauwelijks een scherprechter meer is in Lombardije. En dat de beslissing niet meer valt op de San Fermo della Battaglia. Maar over een jaar of twintig zullen we ongetwijfeld de Villa Vergano als zodanig beschouwen.
6 april 2015 15:10
Ik weet nog wel 2 jaar terug op de Redoute dat Sky met 3/4 man breed op de weg reed. Ik dacht toen: dit ga je toch niet menen. Uiteindelijk was het even stoer doen, want in de einduitslag waren ze nergens..
6 april 2015 18:04
Muur ofniet, het moeten in elk geval unieke kilometers zijn.
7 april 2015 08:49
deze podcast luistert zo veel makkelijker weg dan de voorgaande.

Reacties zijn gesloten.