‘De grote drie in het veldrijden? Eerder grote twee-en-een-half’
foto: Cor Vos
zondag 8 januari 2023 om 19:30

‘De grote drie in het veldrijden? Eerder grote twee-en-een-half’

Podcast In de nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast bespreken de heren het wielernieuws van deze week. Zo zijn de wildcards voor de Tour uitgedeeld, is er volop aandacht voor het veldrijden en horen we een interview met Merijn Zeeman. Luister hem nu!

Het is alweer januari en dus maken Maxim en Youri zich langzaam op voor een reis naar Spanje. Niet om te genieten van de ijskoude cerveza’s of de heerlijke voorjaarszon, maar om verhalen te maken op de verschillende ploegenpresentaties die daar plaatsvinden. De heren gaan langs bij Soudal Quick-Step, Alpecin-Deceuninck, Lotto Dstny en livestreamen exclusief de presentatie van Team DSM.

Tenslotte komen ook in deze aflevering de vaste rubrieken weer voorbij, zoals het best gelezen bericht en de stelling van de week. Veel luisterplezier!

Spoorboekje

01:11 – Tour-wildcard voor Uno-X
23:04 – Best gelezen bericht van de week: Van der Poel senior over Van der Poel junior
24:27 – Van der Poel versus Van Aert, maar waar staat Pidcock?
38:38 – Cameron Mason, het crosstalent uit Schotland
44:28 – Stelling van de week: Wilco Kelderman in dienende rol naar Giro d’Italia
48:22 – Merijn Zeeman over Wilco Kelderman


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2023 19:40
De grote 2.5 is iets van een maand geleden. Het is de grote van Aert op dit moment.
  7 januari 2023 12:12
  Wat een zever. Waarom? Van Aert was 2x veel te sterk (Mol, Koksijde). Al de andere wedstrijden op details beslist met MvdP veruit de beste in Gavere.
  9 januari 2023 05:37
  Inderdaad Boomie. Kijk hier maar:

  https://www.youtube.com/watch?v=ITcNbEPdpJU
5 januari 2023 18:14
Wishfull thinking van Youri. Poel gaat net niks meer winnen als hij niet leert doseren met zijn krachten.
  7 januari 2023 12:13
  Wat een onzin. Poel doseert juist (had van na het WK gravel niets meer gedaan).
5 januari 2023 19:40
Mosterd na de maaltijd, allang bekend. In alle onderlinge duellen, zoals de Babbelbelg terecht onlangs opmerkte, heeft Pidcock nog nooit gewonnen waarbij de grote 2 ook meededen.
6 januari 2023 09:45
2,5 was het toen hij de 2 anderen ging verslaan of het lastig maken (vs Wout de fotofinish in AGR waar ie 2e werd en in de Brabantse Pijl waar hij won van Wout, vs Mathieu in het mtb'en). Er lag een zekere belofte dat hij dit ook zou tonen in de cross, temeer omdat hij nog zo jong was. Ook omdat hij van de eenmansploeg waar z'n trainer ook de masseur, mechanieker, broer en oom was verruilde voor het grote INEOS.

Hij staat stevig op plek 3, en laat soms mooie dingen zien, maar de 'grote 2,5/3' voelt toch een beetje of je Murray in hetzelfde rijtje noemt met Federer, Nadal en Djokovic. En dan wist Murray zo nu en dan nog wel eens te winnen.

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat hij Wout en Mathieu 1 keer in een rechtstreeks duel had verslagen en dat ik deze wedstrijd gezien had, maar Van Belleghem zei van niet. Ben ik de enige die dat meent gezien te hebben?
  6 januari 2023 14:11
  Ik dacht ook dat Pidcock ze een keer had verslagen in Namen maar heb net de uitslagen opgezocht en heb niks kunnen vinden
  6 januari 2023 14:37
  Thomas versloeg Mathieu in Gavere (20-21). Daar stond Wout niet aan de start.
6 januari 2023 14:30
Pidcock is natuurlijk een stuk jonger dan de 2. Van Aert en Van der Poel reden op zijn leeftijd nog niet op hetzelfde niveau op de weg. Vergelijken is dus moeilijk.

Hoeveel belasting kan Pidcock op zijn leeftijd aan en is het realistisch om MTB, cross en weg voluit te combineren? Voor mij neemt hij de juiste beslissing om meer op de voorjaarscampagne te mikken, en de cross als leuke wedstrijdprikkel/zakcent erbij te nemen deze winter. Laat ons eerlijk zijn: het is Pidcock niet te doen om in de cross Van Aert en Van der Poel te kloppen. Die wint straks liever een mooie voorjaarsklassieker.

Heeft met de wereldtitel in de cross en de Olympische titel in de MTB al 2 titels die hij kan afvinken, en straks komen de grote doelen op de weg in zicht. Crossen zal ie wel blijven doen, maar niet als groot seizoensdoel. Zeker als je weet dat hij ooit een klassement in de Tour wil rijden.
7 januari 2023 05:45
Er nu ook geen voorjaarscoureur van maken he. Vergeet niet dat hij ook al de Baby Giro op zijn palmares geeft
5 januari 2023 17:34
Achterhaalde podcast. Het is de grote één & de rest

Reacties zijn gesloten.