Podcast: Astana uit de WorldTour? Gent-Wevelgem & Ronde van Vlaanderen

maandag 30 maart 2015 om 12:00
Podcast: Astana uit de WorldTour? Gent-Wevelgem & Ronde van Vlaanderen

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De podcast van deze week begint met het gerucht van De Telegraaf dat Astana haar WorldTour-licentie verliest, maken we de balans op na een memorabele Gent-Wevelgem. Had de wedstrijd geneutraliseerd moeten worden vanwege de harde wind? We vroegen het aan Patrick Lefevere, teammanager van Etixx-Quick-Step en ploegleider van LottoNL-Jumbo Nico Verhoeven. De podcast wordt afgesloten met een korte vooruitblik op komend weekend, op de Ronde van Vlaanderen.

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggever Maxim Horssels is hieronder te beluisteren via Soundcloud.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (39,4 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps.

Dit artikel delen:

9 Reacties

achtpuntzes 30 maart 2015 om 12:36

ik zit te luisteren, maar dit is niet de sterkste podcast van Maxime, kan regelmatig niet zo goed uit zijn woorden komen, en op andere momenten praat hij weer snel en onduidelijk.
edit; aan de andere kant lijkt het wat minder voorgekauwd, en is het toch wat meer dynamisch.
– het interview met Lefevre heb ik al gehoord, in het desbetreffende nieuwstopic hier. dus geen meerwaarde
– idem met Verhoeven.

0
Wilco-kelderman 30 maart 2015 om 13:18

Mee eens, beetje amateuristisch… Jammer

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2015 om 14:42

Ik vind het stuurloos gekabbel. Willekeurig welk draadje hier geeft meer info.

0
LyndaLid 30 maart 2015 om 14:57

Het is inderdaad nog steeds lage kwaliteit, maar vervelender is dat er blijkbaar niet wordt geluisterd naar de commentaren en (belangrijker nog) constructieve ideeën van wielerflitsers. Het is nu een beetje alsof jullie vinden dat het zo goed is en het niet uitmaakt wat men er hier van vindt. Het voegt op dit moment helaas weinig toe, wat jammer is want ik blijf erbij: het idee is top! Echter bespreken jullie nu echt niets nieuws, en met twee man (waarvan er 1 toch echt een nare radio stem heeft) is voorbeschouwen ook vrij nutteloos. Er is geen leuke andere kijk op de wielerzaken, wat het niets anders maakt dan twee mensen die bespreken wat er anderen al weten. Dat kan best leuk zijn, maar alleen als je het met meer mensen doet! Dan gebeurt er tenminste iets en zit er enige dynamiek in het programma.

Ook het aantal reacties onder de podcasts moet iets zeggen trouwens, mensen lijken het al wel best te vinden zo en de interesse na de eerste paar lijkt al gestild te zijn.. Dat kan fout van mij zijn, misschien vindt men het zo wel een top product waar niks aan veranderd moet worden. Dat betwijfel ik echter.

0
klootje kriekeljon 30 maart 2015 om 15:18

Ik sluit me volledig aan bij de reactie van LL.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2015 om 15:34

Ook helemaal eens met ‘verLinda’ (oeps)

Het kan ook niet zijn dat er op een discussieform gesprekken worden gepost tussen 2 personen die het in het ergste geval eens kunnen worden. Dat is net zo erg als commentaar van Zonneveld + Berhout luisteren > incrowd-geneuzel zonder evidente waarheid erin.

0
Maxim Horssels 30 maart 2015 om 15:39

Jullie commentaren worden zeker gewaardeerd én gebruikt. Maar wat jullie niet moeten vergeten is dat deze podcast voor een breed publiek is bestemd. Niet iedereen kijkt iedere wedstrijd of leest zoals jullie elk bericht. Ook zij moeten de gespreksstof in de podcast begrijpen, en dat wordt door velen gewaardeerd. Dat jullie niets nieuws horen, is ook niet helemaal waar. Het interview met Lars Boom van vorige week was niet eerder gepubliceerd, net als de reactie van Nico Verhoeven over het weer in Gent-Wevelgem. Onder andere hiermee proberen wij het voor iedereen interessant te houden. Elke aflevering zoeken wij naar de juiste balans tussen het bespreken van het nieuws van de week en insight information. De ene week lukt dat beter dan de andere.

0
LyndaLid 30 maart 2015 om 16:00

@ maxim

Thanks voor je reactie, dat waardeer ik zeer. Het belangrijkste is echter de dynamiek binnen zo'n podcast, en die ontbreekt wel echt. Het toevoegen van mensen zou al heel, heel, héél erg helpen! Vraag een paar vrienden van je (2max) of ze willen helpen. Uiteraard wel met wielerkennis, ze hoeven ook niet perse je vrienden te zijn. Je moet oppassen dat je het niet gaat zien als "jullie project" en daardoor geen opties van buitenaf open houdt. De interviews zijn natuurlijk wel heel leuk, absoluut houden! Maar om die dan vervolgens met vier man te bespreken zou leuker zijn. Neem 1 iemand die alle weetjes van vroeger weet, iemand die lekker uitgesproken is, iemand die veel insights over het huidige peloton heeft, en zo kan je een groep samenstellen waar dynamiek in zit. Dat zou het echt enorm verbeteren!

0
ValverdeBassoNibali 31 maart 2015 om 21:29

Je zegt ook dat Valverde vaker de Ronde heeft gereden, maar dat is niet waar

0

Headlines

Populair

Materiaalzone