Plugge trots op voorjaar Jumbo-Visma: “Denk dat Wout de sterkste was op Carrefour de l’Arbre”

dinsdag 18 april 2023 om 10:19
Plugge trots op voorjaar Jumbo-Visma: “Denk dat Wout de sterkste was op Carrefour de l’Arbre”

foto: Cor Vos

Richard Plugge kijkt ‘met volle trots’ terug op het voorjaar van Jumbo-Visma. Dat zegt de teammanager in gesprek met Het Laatste Nieuws. “We wonnen 24 keer, we stonden tot zondag bovenaan in de UCI-ranking. Als we met zo’n voorjaar niet tevreden kunnen zijn, kun je nooit tevreden zijn”, aldus Plugge.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Hoewel Jumbo-Visma onmiskenbaar zeer succesvol was in het eerste deel van 2023, werd het grote doel niet verwezenlijkt: Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen winnen. “In Roubaix waren we er het dichtst bij. Alleen kregen we daar botte pech. Zonder die pech maakte Wout een heel grote kans om te winnen. Als je lek rijdt op de Carrefour de l’Arbre, is het te laat. Dat is zo kort voor de finish dat je niks meer kunt herstellen.”

“Het is waar dat de Ronde en Roubaix onze hoofddoelen waren. Als dat niet lukt, is dat teleurstellend. Maar aan de andere kant: de rest van het voorjaar maakt heel veel goed. We hadden pech in Roubaix. En in de Ronde van Vlaanderen was Pogacar de allerbeste.”

Lees ook:
Wout van Aert: “Het zou een schande zijn als we dit voorjaar als een mislukking zien”

Wout van Aert zei na Parijs-Roubaix dat winnen niet het enige is wat telt. Hoe denkt Plugge daarover? “Lek is lek. Verliezen omdat je lek rijdt, is helemaal anders dan verliezen omdat je niet goed genoeg bent. Uiteindelijk draait het wel om winnen. Wout reed gewoon goed in Roubaix. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik denk dat hij de sterkste was op Carrefour de l’Arbre.”

Christophe Laporte
Ook een belangrijke renner voor Jumbo-Visma dit voorjaar was Christophe Laporte. In Gent-Wevelgem gunde Van Aert hem nog de zege, maar drie dagen later zegevierde hij solo in Dwars door Vlaanderen. Meerdere bronnen hebben inmiddels aan WielerFlits bevestigd dat de Fransman een akkoord heeft bereikt met Jumbo-Visma om zijn op het einde van dit seizoen aflopende contract te verlengen.

“We zijn met hem in gesprek”, zegt Plugge. “Als hij bij ons blijft, is dat omdat hij een van de beste renners is die het peloton heeft. Hij is op veel terreinen inzetbaar, in het klassieke seizoen en in de Tour.”

Lees ook:
Christophe Laporte laat riante Franse aanbieding liggen

Dit artikel delen:

53 Reacties

Polleke 18 april 2023 om 10:45

VDP kwam als een kat op zijn prooi vliegen na dat akkefietje met Degenkolb… ze hadden er mekaar waarschijnlijk niet afgereden maar VDP leek me die dag net iets vinniger… maar goed, de uitslag gaat nu niet meer veranderen…

16
Wieler-Joke 18 april 2023 om 11:39

Het helpt natuurlijk dat wva al lek stond toen vdp het gat moest dichten, als ik de aanzet van Wout zag op die strook zou die kat al serieus tussen zijn kader hangen als wva zo bleef doorstuiven. Al zullen we dit nooit weten natuurlijk.

-6
Barry Batsbak 18 april 2023 om 12:49

Ja, want Van der Poel hangt het hele voorjaar al puffend en zuchtend als een lappenpop tussen zijn kader. Zag er in PR ook echt compleet uitgeknepen uit enzo. Hou toch op.

7
meqadon 18 april 2023 om 12:55

Vdp zn comeback was indrukwekkend maar van aert had al een leegloper van ergens in het begin van zn aanval. Daar kan je dus niet op af gaan. Voor mij leken ze even sterk. Het zou wrs een sprint à deux geworden zijn..

-1
Wieler-Joke 18 april 2023 om 16:12

Als wva maar plat genoeg staat dan zou het zelfs lijken dat ik er als een kat naartoe zou vliegen met de juiste elektrische fiets weliswaar. De manier waarop vdp dat gat dicht rijdt is dus totaal geen referentie op hoe het zou verlopen zou als Wout niet plat stond. Dat is het enige wat ik hiermee wou zeggen, maar aan de minnetjes en plusjes te zien lijkt dit forum niet het juiste doelpubliek om dat te zeggen of de suprematie van vdp in PR in twijfel te stellen. Vdp had sowieso met 2 minuten voorsprong gewonnen, dat klinkt al beter neem ik aan?

1
KopOverKop 18 april 2023 om 17:23

Waarschijnlijk zijn de minnetjes vanwege de bekende klaagzang a la Beer. Altijd maar de ja maar kaart trekken is typisch voor de Belgische sportcuktuur.
Dat sporters als REV en WvA en anderen er kom af mee maken door gewoon open te zijn is een dikke verbetering. Alleen veel Vlaamse supporters zijn zover nog niet.

0
Wieler-Joke 19 april 2023 om 07:15

Ik pik in op een ja maar van een nederlander voor zover ik weet, een ja maar die in mijn ogen geen complete onzin lijkt zoals het hier overal wordt afgekraakt en iedereen die het redelijk vindt willen ze de mond snoeren. Een klaagzang klinkt wel anders denk ik en een beer ken ik niet dus met die vergelijking ben ik niets.

De vlaamse sportcultuur is eerder gericht op het afbreken van zijn sportmannen bij de minste tegenslag, ik probeer de nederlaag van wva juist te verzachten ipv op zijn Gilberts te zeggen eigen schuld dikke bult.

Ik ben overigens ook geen pure Woutjes fan, vdp was de betere dit voorjaar maar in PR waren ze gelijkwaardig in mijn ogen, al lijkt deze uitspraak eerder een oorlogsmisdaad.

Als die ja maar methodiek niet gewenst is, waarom dient dit forum dan eigenlijk? Met allemaal ja wauw opmerkingen kan ik beter de reacties lezen op hln.

0
Romāns Vainšteins 19 april 2023 om 07:24

Zou KoK onderhand doorhebben dat hij met zijn genuil en gepor: ten opzichte van al het Vlaamse en onlangs als persoonlijke verdedigingsridder van van Vliet, dat ie zelf de trekjes van een verongelijkt kuikentje met eierdoppie op ze koppie heeft? Of duur dat altijd even bij m?

0
Romāns Vainšteins 18 april 2023 om 10:40

Dat steeds 100% bevooroordeeld zich uitlaten mbt koersinhoudelijke zaken van Plugge is toch niet meteen iets dat lekker overkomt, op een of andere manier. Net alsof je hele grote WC-Eend hoort pochen dat hij die plee best proper poetst.

12
Oblomov 18 april 2023 om 10:50

Voor iemand die als PR-man aan boord is gekomen, is zijn onvermogen om aan te voelen hoe zijn woorden op de buitenwereld overkomen best bizar te noemen. Met die pannenkoeken natuurlijk als meest voorspelbare voorbeeld van een opmerking waar je nooit goed uit zou zijn gekomen. Zelfs als die uitspraak niet als een boemerang zou zijn teruggekomen door het missen van Vlaanderen en Roubaix, dan zou het nog steeds arrogant en antipathiek zijn overgekomen. Nu ook weer een overwinning van de beste Nederlandse wielrenner van deze generatie ondergraven. Waarom? Wie is daarbij je publiek?

21
Anton van Valouwe 18 april 2023 om 12:12

Plugge denkt ook; Als je jezelf niet kietelt, lach je nooit….

-1
KopOverKop 18 april 2023 om 17:25

Plugge is een journalist. Hij weet hoe hij zijn verhaal moet verkopen. Hij heeft het ook achter de ellebogen en hoge dunk van zichzelf en dat maakt hem niet symphatiek.

1
Oblomov 18 april 2023 om 10:42

Valt te betwijfelen of Van Aert daar de sterkste was. Het zou gewoon weer Van der Poel volgen geweest zijn, als die niet op het moment dat hij aanzette in de tang kwam tussen Philipsen en Degenkolb. Zat op dat moment overigens keurig in het wiel geplakt, dus dat hij gelost zou zijn gaan worden zal ik ook weer niet beweren.

Je zou trouwens maar de Nederlandse ploeg zijn met het hoogste budget aller tijden en dan altijd maar toeschouwer, of zelfs antagonist, zijn bij de grote Nederlandse overwinningen van de afgelopen jaren. Is er wel iets mis gegaan in je transferbeleid.

8
Glorious 18 april 2023 om 10:46

Er zijn maar heel weinig echt goede Nederlandse renners en nationaliteit speelt geen grote rol in het hedendaagse wielrennen. Wereldploeg.

-10
Yeez 18 april 2023 om 10:49

Welke nederlandse renners zijn op dit moment van het niveau dat ze jv die zeges kunnen geven? Dumoulin is binnengehaald en vd poel is nooit haalbaar geweest. Ik kom niet verder dan Arensman. Met groenewegen en nu Kooij hebben ze namelijk ook altijd wel een Nederlandse sprinter gehad. Mollema reed bij de voorlopers van de ploeg en nu heeft de ploeg van Baarle en Kelderman (weer) in de gelederen

3
Oblomov 18 april 2023 om 11:00

Bij die hele reeks van ”voor het eerst sinds de jaren ’80/’90” momenten de afgelopen tien jaar zijn Groenewegen op de Champs-Elysees en Teunissen in het geel hun enige bijdrage.

Moet ik de hele lijst gaan opnoemen? Poels, Terpstra, Mollema, Dumoulin, Van der Poel, Van Baarle. Negen monumenten en een grote ronde. Hoe krijg je het voor mekaar om al die overwinningen te missen?

5
Yeez 18 april 2023 om 11:23

Dat zijn voorbeelden van voor 2019, toen de ploeg nog niet de ploeg van nu was (jv met financiële slagkracht). Wat ik zeg: ik zie dan geen andere renner dan arensman. Vd poel is nooit haalbaar geweest en dumoulin niet gelukt

1
Anton van Valouwe 18 april 2023 om 12:22

Sam Oomen werd met veel trompet geschal binnen gehaald, “Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent” oreerde Zeeman…

-1
horsm 18 april 2023 om 14:28

Oomen was toch ook het grootste rondetalent voordat Arensman kwam? Top tien AK Giro (in dienst van Dumoulin). Het is er helaas niet uitgekomen. Ook dat kan gebeuren.

1
Glorious 18 april 2023 om 16:03

Hoe beter Jumbo het doet, hoe meer het plukje haters reageert op Jumbo nieuws. Lachwekkend.

-2
VespavanBern 18 april 2023 om 10:43

Een menselijke reactie van Plugge, maar een tikkeltje onsportief is het wel. Nog even natrappen dat jouw kopman heus wel de sterkste was en puur door ‘botte pech’ (Gilbert poneerde het tegendeel) verloor, dat vind ik iets anders dan met klasse je verlies nemen.

Verder: “Als we met zo’n voorjaar niet tevreden kunnen zijn, kun je nooit tevreden zijn”. Dat is natuurlijk niet waar. Het zou zeer voor de hand liggend zijn als JV nu spreekt van een mooi voorjaar, maar nét niet van tevredenheid kan spreken omdat dat felbegeerde monument mist. Als Van Aert de Ronde of Roubaix had gewonnen had niemand getwijfeld aan het slagen van JV dit voorjaar, nu gebeurt dat wel.

Bovendien: als JV volgend jaar een voorjaar dat identiek aan dit jaar is rijdt, zijn ze dan weer tevreden? Dat denk ik eigenlijk niet, dan zou juist het gemis van alweer een monument nog pijnlijker zijn. Dat maakt dat ook de blik naar de toekomst die in de quote verstopt zit vrij gemakkelijk en vooral ondoordacht overkomt.

7
Yskonijn 18 april 2023 om 11:06

Lol, je staat met nagenoeg lege handen als het gaat om hoofdmenu aan het einde van het klassieker voorjaar terwijl ze zo overtuigd waren alles te domineren. Je enige houvast is je illusie dat Wout beter was terwijl die alleen durfde wanneer Mathieu een incident had en in de ankers moest. Hij was een hele wedstrijd terughoudend “wij hebben het sterkere team” had hij gezegd en toen zat ie alleen. Durfde niet vol met Mathieu samen door te rijden (45km voor de finish) omdat hij wist dan de geklopte man te zijn.
Mathieu was gewoon het hele voorjaar beter dit seizoen.
Wout is al het hele seizoen niet zichzelf, rijd laf in tegenstelling tot wat we gewend zijn en duidelijk continu humeurig.

7
Glorious 18 april 2023 om 16:08

Wat moeten Jumbo haters toch een pijn hebben de laatste jaren

-2
Jacob Lohof 18 april 2023 om 20:17

Dus je bent Jumbo hater als je kritisch bent?. Andersom toch net zo. Kijk maar reacties op pogacar

1
André Hilgersom 18 april 2023 om 11:05

De sterkste? Denk van niet!

6
Blaagstra 18 april 2023 om 13:11

Prima potje Plugge Prietpraat weer. Wout was wel beste in PR…ja, ik mag het misschien ook niet zeggen, maar Pogacar was wel beste in de tour22….wat een eindeloze domheid etaleert ie weer met dit soort stellingen. Door zo vernederd te zijn door VdP od Poggio, Pogi in RVV en Totaalwielrennen van Alpecin in PR in de grote monumentdroomritten met een deadline, zou enige nederigheid passend zijn.

6
Jacob Lohof 18 april 2023 om 13:40

Daarom kunnen Poggi en VdP goed met elk vinden: niet lullen, maar poetsen

4
Barry Batsbak 18 april 2023 om 12:45

Lekker veel “en en en” + lekker veel “als als als”. Voorlopig weer een jaar zonder RVV en PR terwijl je daar op voorhand volle bak op inzet en al een paar jaar kosten noch moeite hebt gespaard om ze binnen te halen. Niet raar opkijken als je “pannenkoeken-opmerking” je op die manier nog lang blijft achtervolgen.

3
In de waaier 18 april 2023 om 11:00

De wens is de vader van de gedachte.

2
Lars Maden 18 april 2023 om 11:29

Die man staat garant voor domme uitspraken en heeft nota bene in de media gewerkt. Nauwelijks voor te stellen dat zo iemand aan het hoofd staat van zo’n succesvolle organisatie. Ergens zal ie toch wel iets goed doen.

2
kingofthemolehill 18 april 2023 om 14:41

Inderdaad dom en niet zo sportief. Hij had bij de feiten kunnen blijven: De tegenstanders waren fenomenaal, gefeliciteerd, en in PR hadden we wat pech. “What if” statements doen er niets toe.

2
westmalle1965 18 april 2023 om 12:55

4 hij hoofddoellen voor wva en mvdp, wk ms rvv en pr, mvdp wint er 3, dream on Plugge

1
Pizzi 18 april 2023 om 13:50

Ik zou er nog eentje nemen.

3
DaniloDiLuca 18 april 2023 om 13:10

Het voorjaar van Jumbo was vrij aardig maar ‘trots’ zou ik er niet direct op willen plakken. Het voorjaar draait toch vooral om de monumenten. Over een jaar weet niemand meer wie dit jaar Gent-Wevelgem of de e3 prijs gewonnen heeft.

1
Lalsacien 18 april 2023 om 13:36

Ik gok dat Laporte en WvA het nog wel weten.

2
Geit in mijn Kelderman 18 april 2023 om 13:18

Voor iemand die als PR/Communicatie professional heeft gewerkt laat Plugge zich wel erg vaak dom uit over koerstechnische zaken. Een AD van een grote wielerclub moet op de achtergrond blijven, niet dit soort tenenkrommende interviews houden.

1
Jacob Lohof 18 april 2023 om 13:38

Tjonge wat weer uit de hoogte

1
MZ89 18 april 2023 om 10:57

Hij mag erg trots zijn op wat er is bereikt. Ja, die hele grote vis mist misschien in het voorjaar, maar voor de rest echt veel gewonnen (en hoe).
Jaren geleden was er erg veel kritiek op de ploeg, op de klassiekerploeg zelfs nog vrij recent, maar ze hebben nu toch echt bewezen dat ze overal mee kunnen doen.

Het gemauw over de heuvelklassiekers blijft over, maar ik denk dat het ook heel lastig is om het jaar rond altijd wereldtop te zijn. Met de huidige renners kan je meedoen in het voorjaar en gedurende 3 grote rondes. Dat is al uitzonderlijk, eigenlijk kan alleen Ineos (en UAE klopt op de deur) daar momenteel in mee.

0
horsm 18 april 2023 om 14:36

Ja, goed punt, een paar jaar geleden was de kritiek (vooral vanuit België) dat TJV totaal geen ploeg had voor de klassiekers, en dat Wout er eigenlijk altijd alleen voor stond. In een paar jaar tijd hebben ze de plek van Quickstep overgenomen, terwijl ze ook nog blijven meespelen in de grote rondes. Ik vind dat indrukwekkend

En het blijft wielrennen. Dat Van Aert Vlaanderen noch Roubaix wint, dat komt gewoon omdat Pogacar & Van der Poel sterker waren. Daar valt de ploeg niets te verwijten. Van Aert is, in mijn ogen, desondanks nog steeds de ideale renner voor TJV. Hij staat er niet alleen in het voorjaar, maar speelt jaar na jaar ook een doorslaggevende rol in de tour (en dat is, buiten Vlaanderen, commercieel gezien nog net een slagje belangrijker dan de Ronde).

In de heuvelklassiekers zouden ze ook tot de wereldtop behoren als ze Roglic zouden opstellen. Maar, frankly, in de wereld buiten Wielerflits zijn er niet veel mensen voor wie De Waalse Pijl erg belangrijk is.

0
In de waaier 18 april 2023 om 11:04

Tsja en wat moet hij anders zeggen. Dat Wout de mindere was??? Dan had de pleuris uitgebroken bij Jumbo.

0
Lars Maden 18 april 2023 om 11:41

Hij kan ook gewoon niets zeggen.

10
Wieler-Joke 18 april 2023 om 12:24

Zoals wij ook altijd onze mond houden natuurlijk. Als wij sukkels ons gedacht overal mogen spuwen dan zal hij dat toch ook wel mogen. een VDP fan bestempeld die uitspraak natuurlijk als onzin, maar iemand die beweerd dat VDP sowieso de beste was is toch evengoed onzin want toen het eigenlijk echt ging beginnen viel de andere al weg.

-1
Eroba 18 april 2023 om 13:42

Gelukkig hebben we Van Baarle een mooie overwinning kunnen zien boeken!

0
Tripodboom 18 april 2023 om 13:43

Ik vond Philipsen de beste. Bergen werk voor VdPoel verzet en Wout op het vlakke nog gecounterd en nog de sprint van Van Aert gewonnen. Volgend jaar alle ballen op Philipsen.

0
Ray Haaier 20 april 2023 om 13:51

Tot zo’n 2/3 weken terug domineerde de ploeg de wedstrijden in zulke mate, dat men hierover begon te klagen dat het saai en eentonig werd. Nu heeft de ploeg geen monument en in de Ardennen domineren ze niet en zie, het is een mislukte ploeg, waarvan de pr-man zich structureel schuldig schijnt te maken aan absurde hoogmoed.

En de zogenaamde trend die hier lijkt te onstaan van het toepassen van een soort van pseudo-esotherische benadering van zaken (het accent leggen op pech van 1 is het downplayen van prestatie van de ander bijvoorbeeld) raakt echt kant noch wal. Want het toont alleen maar aan hoe de toepassers hiervan zelf denken. En zo heeft plots bijna iedereen hier op dit platform een eierdop op z’n kopje staan. En door op zo’n manier fan te zijn van de sport, besteedt men meer tijd aan het zijn van een anti-fan. De algemene “wielerliefhebber in hart en nieren” hier op dit forum maakt zich veel meer schuldig aan de afbraak van de schoonheid van de sport dan deze pr-man.

0
biggy 18 april 2023 om 12:21

Ik denk (als grote mvdp fan) dat Wout wel degelijk de sterkste was op dat moment. Simpelweg door het feit dat hij al 100km in het wiel van vdP zat en dus vrijwel niks heeft hoeven doen. Terwijl Poel continue kopbeurten nam en het drie keer uit elkaar probeerde te trekken.

Wout bleef ook vrij lang in het wiel van Poel ondanks lekke band en rijdt zelfs de KOM ondanks lekke band. Zat dus nog genoeg power in. Was hij weggebleven bij Poel? Dat denk ik niet. Samen naar de finish. Gezien Wout een stukje frisser was zou hij waarschijnlijk ook de sprint winnen. Maar dat is nog een lastige gezien de aankomst. Degene in de laatste binnenbocht wint vaak. Wout maakte daar ook een enorme fout door Philipsen die normaal gesproken al sneller is de binnenkant te laten pakken. En zo verloor Poel van Colbrelli omdat hij heel veel extra meters moest maken (kijk de beelden maar terug).

Ik snap de uitspraak dus wel en zo heel raar is het niet. Maar dan had hij ook eerlijk moeten zijn en aangeven dat Wout gewoon vrijwel niks heeft hoeven doen de laatste 75-100km en dat dit de hoofdreden is.

-2
debarreman 18 april 2023 om 17:19

Zo zeg, de JV haters pik je hier er zo uit.

In februari/maart werd JV ook al met de grond gelijk gemaakt door de puristen cq eigen navel-fetisjisten omdat ze niet mee deden met Mallorca/Algarve en al die voorbereidingskoersjes. Inmiddels 24 overwinningen later …

Het grote doel, een monument is inderdaad niet gehaald. De eerste reactie na PR “interne doelstelling niet gehaald”, was het niet van Dongen die dat zei?, vond ik nog het meeste hout snijden.

-2
Glorious 18 april 2023 om 10:44

Deze man heeft mede de ploeg werelds gemaakt, echt grote bewondering voor heel Jumbo-Visma.

-15
pipo de clown 18 april 2023 om 11:04

Met geld is het niet zo moeilijk hè. Nederlands talent is buiten een enkele renner niet doorgestroomd. Alleen dure renners in een ploeg zetten . Gelukkig ploegen zoals Metecc anders was bv Sjoerd Bax nu ??? Rijd genoeg talent maar krijgen geen kans

2
Yskonijn 18 april 2023 om 11:12

Helemaal eens met wat Pipo zegt, ergste is dat ze veel geld investeren in rijders die al naam gemaakt hebben en ondertussen lachwekkende contracten aanbieden aan de jonge talenten.

1
Glorious 18 april 2023 om 11:27

Jumbo haters reageren juist op social media en internet in het algemeen, net als wappies en dat soort kleine groepjes.

-10
Eroba 18 april 2023 om 13:39

Uiteindelijk wil je toch een landgenoot het goed zien doen. Is toch mooi als je voor bv. Bax of Schelling kunt juichen? Zelfde ergernis had ik altijd bij de atletiekbond die atleten die voldeden aan de limiet, maar niet aan hun norm niet naar de spelen lieten gaan. Dan heb je dus niemand om voor te juichen. Wel kun je sympathie of bewondering hebben voor bepaalde wielrenners ook al zijn ze geen landgenoten, zoals een Roglic, maar dat is niet omdat hij voor Jumbo fietst.

0
De Zeboe van de Zoncolan 18 april 2023 om 14:36

Maar als iemand wel voor een ploeg wil juichen moet die dat toch lekker doen?

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone