Plugge over route Tour de France 2022: “Met een heel sterk team moeten we het kunnen klaren”

donderdag 14 oktober 2021 om 16:38
Video

Richard Plugge heeft het over een ‘mooie afwisselende route’ na de presentatie van het parcours van de Tour van 2022. “Vlakke ritten, waaieretappes, kasseien, veel aankomsten bergop… Van alles wat”, laat de teammanager van Jumbo-Visma weten voor de camera van WielerFlits.

Een minpuntje: ook in 2022 staat er geen ploegentijdrit op het programma. En laat dat nu iets zijn waar de mannen van Jumbo-Visma normaliter in uitblinken. “Een kortere ploegentijdrit zou ons al kunnen helpen. Een ploegentijdrit is ook een specialiteit binnen het wielrennen. Het zou mooi zijn geweest, maar het is nu eenmaal niet zo en nu gaan we met deze route plannen maken.”

Tadej Pogačar wist de afgelopen twee edities van de Tour op zijn naam te schrijven en is ook volgend jaar weer de grote favoriet voor de eindzege, maar Plugge weigert zich blind te staren op één renner. “Pogačar is heel goed, maar zeker niet de enige renner. Er zijn ook andere teams in staat om deze Tour te winnen. We mogen ook INEOS Grenadiers niet onderschatten. Het moet komen van de kracht van het team.”

“Niemand kan het in z’n eentje doen. Wij kunnen het met een heel sterk team klaren ten opzichte van de andere ploegen. Daar moeten we naar kijken”, is Plugge vol vertrouwen, die het verder ook nog heeft over de Tourploeg van 2022, de rol van Wout van Aert en de Tour de France voor vrouwen.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

42 Reacties

Landeirovic 14 oktober 2021 om 16:42

Uae Vs TJv Vs Ineos nu al zin in!

zou toch een dreun zijn als het voor het 3e jaar op rij niet zou lukken

xistnc 14 oktober 2021 om 18:04

In principe zijn ze opnieuw de underdog tegenover Pogacar. Die kan alleen maar verliezen, de rest kan alleen maar winnen.

oliebol 14 oktober 2021 om 18:26

VS Alpecin

Rawolf 14 oktober 2021 om 16:46

Ik zie echt niet in hoe Roglic een gravelrit, kasseienrit en waaierrit ongeschonden gaat doorkomen. Hopelijk is het niet al te erg en kan hij gelijk door naar de goedmaakronde en een 4e Vuelta binnentikken.

kelderfan 14 oktober 2021 om 16:59

Wat denk je. Met Van Aert, Laporte en Teunissen erbij moet dat toch geen probleem zijn.

Michiel 14 oktober 2021 om 19:26

HIJ mot alleen niet vallen of een beuk van Colbrelli krijgen

Marco 14 oktober 2021 om 16:51

Volgens mij is Plugge vooral vergeten dat hij alvast in de underdog rol moet gaan zitten..

Zoiets als, we hadden gehoopt op een TTT dus ik denk dat we de klus niet gaan klaren, Pogacar heeft een makkie volgend jaar..

nu moeten ze straks een maand voor tijd weer een plan hebben om zichzelf uit de favorieten rol te halen.

Napoleon 14 oktober 2021 om 17:53

Hij kan toch niet veel anders zeggen? Als ze denken geen kans te maken in de tour gaan ze niet met Roglic. Die gaat daar heus niet starten voor een top 5 plaats. Dan gaat-ie wel naar de Giro.

Als ze dus met Roglic gaan, denken ze ook kans te hebben (is wat anders dan te denken favoriet te zijn).

Edwin Jansen 14 oktober 2021 om 20:59

Ik hoop voor je dat je niet ten onder gaat aan het famous last words syndroom: Quote “Pogacar heeft een makkie volgend jaar..”. De eerste week van de Tour is altijd een loterij en dat zal volgend jaar alleen nog maar erger zijn. We zullen zien we er na Arenberg nog 100% kan geven.

Jean Dumas 14 oktober 2021 om 16:58

De bekende clichés. Met een zwak team kunnen we het niet klaren.

Anton van Valouwe 14 oktober 2021 om 19:47

Inderdaad, kampioen open draaideur intrappen.

platteprijs 14 oktober 2021 om 16:59

Op Sporza zijn ze nu alweer begonnen of Van Aert voor groen mag gaan … pfff

Kannibaal van Schepdaal 14 oktober 2021 om 17:09

Na de vijfde rit zullen ze binnen de ploeg Van Aert wel smeken om voor de groene trui te gaan om hun Tour weer eens goed te maken.

Zeg toch gewoon dat ze met Van Aert voor ritzeges gaan en met Roglic voor een klassement, en dan zullen we wel zien waar het schip strandt wat groen en geel betreft.

Ward 14 oktober 2021 om 18:52

De voorbije 2 jaren vond ik dit een zinloze discussie, het masterplan was duidelijk. Maar na 2 mislukte pogingen met een ploeg volledig in dienst, zou een vrije rol voor Van Aert wel bespreekbaar moeten zijn.

Groetjesaandevoetjes 14 oktober 2021 om 19:34

Blijkbaar is van aert flexibel genoeg om zich eerst weg te strepen en daarnaast zijn eigen kansen te pakken.

Geit in mijn Kelderman 14 oktober 2021 om 17:00

Prima dat er geen ploegentijdrit in zit. Fantastisch onderdeel voor een WK, maar in een grote ronde benadeel je klassementsrenners met mindere ploegen direct fors.

Massimo Bataille 14 oktober 2021 om 17:16

Of kun je de ploegen eens wat door elkaar schudden?
Neem je als UAE een extra sterke tijdrijder mee (Bjerg?) of tijdrijdende klimmers (Mcnulty, Almeida) en offer je dan een ‘pure’ klimmer genre Majka op?
Neem je als Jumbo dan Affini of Dennis mee en laat je type Teunissen, Gesink of Kuss thuis?

Iedere ploeg kan een degelijke tot goeie TTT ploeg opstellen. Het is gewoon de handicap om dan op andere vlakken tekort te schieten ( klimmers, sprinters/lead out).
Een TTT hoort voor mij ook bij grote rondes. Moet geen 50km zijn en liefst zo vroeg mogelijk om te vermijden dat je plots met 5 aan de start moet wegens valpartijen.

Geit in mijn Kelderman 14 oktober 2021 om 17:30

‘Iedere ploeg kan een degelijke tot goeie TTT ploeg opstellen.’ Dit is gewoon een dooddoener. De teams met grotere budgetten zijn gewoon zwaar in het voordeel. In een TTT van 30 kilometer kunnen ze al 1.30 wegrijden van teams met mindere motoren.

Aart van Woud 15 oktober 2021 om 06:34

Eens met Massimo

beppe-saronni 14 oktober 2021 om 17:07

Dit is weer een TdF voor 2 top titel kandidaten, Roglic en Pogacar. Anderen bijvoorbaat kansloos door de 1e rit en die tijdrit van 40km. Waarom geen bergtijdrit ipv van 40 km relatief vlak? Evenepoel zal wel niet meedoen en dat is de enige die het die 2 eventueel lastig kan maken. Jammer dus voor de klimmers wat R en P rij je niet op 3 min in de bergritten. Wordt dus een gecontroleerde TdF door JLV en UEA, en waarschijnlijk INEOS. Gelukkig zijn er nog de Giro en Vuelta voor meer spanning.

SoloSlim 14 oktober 2021 om 17:45

Hoop toch ook op Bernal, al is het maar om de schijn hoog te houden de eerste 2 weken.

Baukema Tomoulin 14 oktober 2021 om 17:59

Bernal zou wel eens de betere van Pog en Rog kunnen zijn op het gravel en de kasseien. Zou toch wat zijn als hij 1.5 minuut pakt in ritje 5, met v Baarle, Pidcock, Rowe, Hayter en (een goeie)Thomas erbij zou het kunnen. Al gok ik dat Roglic de minste van de 3 is in die discipline en Pogacar weer ergens verborgen talenten bezit. Roglic naar de Giro + Vuelta en van Aert kopman in de tour. Dumoulin laten focussen op weekrondjes en klassiekers

Eljorro 14 oktober 2021 om 18:26

Er staat geen maat op Pogacar. Ook Roglic komt tekort.

Quincy Adams 14 oktober 2021 om 20:42

@bauke,

Ik denk dat de gravelstroken en de kasseienrit daarvoor niet selectief genoeg zijn…

Westland95 15 oktober 2021 om 08:34

Op basis van wat exact is Evenepoel de enige die het ze lastig kan maken?

Michelangelo 15 oktober 2021 om 09:31

Er staat zeker maat op Pogacar. Die maat heet Roglic. Wat die heeft laten zien is m.i. exact zo indrukwekkend als dat van Pogacar. Daarna volgt er een tijd niks, en dan kom je uit bij types als Bernal, Thomas, Carapaz, Vingegaard etc. Voor mij is het grote verschil dat Pog en Rog altijd op de afspraak zijn, en dat je dat bij de rest van de ronderenners altijd moet afwachten.

Evenepoel? Laat die eerst even gewoon een drieweekse ronde uitrijden, voordat we hem in dit soort rijtjes gaan zetten. Op basis van het opgeklopte imago en enthousiasme van de fans past hij er tussen, maar nog niet qua bewezen resultaten in dit werk.

Alfons Haavers 15 oktober 2021 om 09:39

Exact zo indrukwekkend vind ik niet. Pogacar heeft 2x de Tour gewonnen, de 9 jaar oudere Roglic 0.

Wel eens dat het dé man lijkt die Pogi het moeilijk kan maken, en een eindje verder lieden als Bernal en Carapaz volgen.

Michelangelo 15 oktober 2021 om 09:54

@Alfons,
Ik begrijp wat je bedoelt, en als je naar het TdF scorebord kijkt dan heb je helemaal gelijk.
Bekijk je de achterkant van het scorebord, dan zie je wat anders. Pogacar die in zijn eerste TdF zege eigenlijk op het eind de mindere leek van Roglic ook bergop, maar alles en iedereen verraste in de tijdrit. En de tweede TdF was voor Roglic al klaar voordat die goed en wel was begonnen, maar in de eerste aankomsten was Roglic gewoon altijd mee met Pogacar. Voor wat het waard is in een ronde van 3 weken.

En als je nog wat verder uitzoomt: Roglic wint de Vuelta met dezelfde overmacht als Pogi de TdF. Ik was persoonlijk niet echt onder de indruk van de vorm van de tourpretendenten dit jaar. Roglic klopt Pogacar in Baskenland (het enige serieuze rondje dat ze tegen elkaar gereden hebben dit jaar?), en verder is Roglic net zo soeverein in de weekse rondjes waar hij start als Pogacar. Pogi wint eendaagse wedstrijden, Roglic doet dat (of ze zijn allebei mee met de besten). En dan zwijg ik even over de olympische tijdrit…

Grootste verschil in mijn ogen is dat Roglic net wat vaker naast zijn fiets te vinden is dan Pogi… en da’s ook cruciaal bij het winnen van rondes.

Turtlehead 14 oktober 2021 om 17:46

Hij heeft ongelijk. Alleen de beste kopman wint, mits niet teveel pech.
Die ploeg is een volstrekte bijzaak.

Mystieke_Monnik 14 oktober 2021 om 18:39

Zonder sterk team red je het niet, maar de kopman maakt het verschil. Kijk naar ineos de laatste twee grote ronden. Komen met het sterkste team in de breedte en zonder echt sterke kopman. Prompt worden ze behoorlijk zoek gereden.

PavelTonkov 14 oktober 2021 om 18:26

Wat een dreamteam kan Jumbo formeren komende tour. Ben benieuwd of ze met een mooi plan kunnen komen om Pogacar stuk te rijden. Vingegaard steeds in het wiel van Poga en Roglic en Kuss aanvallen zoiets.

Landeirovic 14 oktober 2021 om 18:37

Pogacar gaat niet veel schrik hebben van Kuss hoor.

Turtlehead 14 oktober 2021 om 18:40

Dream on.
De grootste hoop moet zijn dat Pogi ook n keer dikke pech kent in of vlak voor de Tour, of dat Vingegaard opeens uitgroeit tot de beste ronderenner van allemaal.

YogiBear 14 oktober 2021 om 19:01

Weer heerlijke reacties. Bernal zou er wel even vijf winnen. Carapaz was onklopbaar. Pogacar wint alles. Evenepoel is niet te kloppen de komende tien jaar. We gaan het wel zien. Je zult in ieder geval een sterk team neer moeten zetten. Je kunt niet ontkennen dat Plugge daarin gelijk heeft.

Landeirovic 14 oktober 2021 om 19:03

Pogacar wint alles dat klopt eigenlijk wel toch? Na zijn 1e Tourzege was het Bernal zou er ook 5 winnen. Dan Pakt hij zijn 2e en blijven we dat zeggen. Kijk naar die man zijn seizoen. zijn slechtste lek is een 45e plaats in rit 1 van de Ronde Van Slovenië! 45e!

Edwin Jansen 14 oktober 2021 om 21:03

Dat klinkt als een juiste conclusie. Het wielrennen hangt erg samen met de factor geluk. Als Pogacar volgend jaar een beuk van Colbrelli krijgt dan is valt ie meteen van het voetstuk waarop Merckx hem deze week heeft gezet. Het is allemaal erg relatief in het wielrennen.

Tinus1984 14 oktober 2021 om 19:56

Denk toch wel ondanks het brainstormen dat de helft al bijna vast staat. Reken maar op:

Roglic
Vingegaard
Van aert
Dennis (tony martin rol)

ChefSpijker 15 oktober 2021 om 10:54

Vind Dennis nou juist niet het type die in de vlakke etappes zijn kopman voorin houdt wanneer de situatie daarom vraagt.

Baukema Tomoulin 15 oktober 2021 om 12:12

Roglic, Vingegaard, van Aert, Teunissen, Dennis, verder 3 uit het zestal: Dumoulin, Kruijswijk, Oomen, Foss, Kuss, Harper denk ik. Is ook afhankelijk van of de Giro wel een ttt heeft.

VerstandOpNul 14 oktober 2021 om 23:42

Als zowel TJV als Ineos nou eens durven stoppen met bergtreintjes, maar in de plaats met hun sterkste koppels durven pokeren: Bernal/Carapaz en Roglic/Vingegaard.. dan zou Pogacar weleens heel snel in de problemen kunnen komen. Misschien is nervositeit wel zijn enige zwakke plek..

Blackcanyon 15 oktober 2021 om 07:41

Een wielerteam pluggen is ook een vak.

Pietspeed 15 oktober 2021 om 12:29

Als Plugge niets te melden heeft dan met een sterk team kunnen we het klaren, kan hij maar beter helemaal er het zwijgen toe doen.
Geneuzel, gewauwel en dezelfde open deuren. Het klinkt allemaal wat negatief, doch het is de realiteit helaas. De kunst van niets zeggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair