Ploegloze Jens Debusschere start eenmansploeg: “Carrière afsluiten op BK”
foto: Cor Vos
maandag 20 februari 2023 om 09:13

Ploegloze Jens Debusschere start eenmansploeg: “Carrière afsluiten op BK”

Jens Debusschere zit sinds het debacle van B&B Hotels-KTM zonder ploeg, maar zit niet bij de pakken neer. De 33-jarige West-Vlaming heeft naar voorbeeld van veldrijder Jens Adams een eenmansploeg opgericht waarmee hij zich gaat voorbereiden op het BK wielrennen in Izegem. “Op 25 juni kan ik dan mijn carrière op een prachtige manier afsluiten”, vertelt hij aan Sporza.

“Toen ik deze winter naar een veldrit aan het kijken was op tv, zag ik Jens Adams crossen met een individuele trui met daarop individuele sponsors”, aldus Debusschere, de BK-winnaar van 2014. “Dat bracht me op ideeën. Enkele dagen later werd het parcours van het BK op de weg in Izegem voorgesteld. Het parcours ligt niet zo ver van Wielsbeke, waar ik Belgisch kampioen ben geworden.”

In aanloop naar het BK zal de oud-renner van Lotto Soudal en Katusha-Alpecin kermiskoersen en gravelwedstrijden rijden. “De Belgische titel in Wielsbeke in 2014 was de start van een mooie carrière”, zegt hij. “De cirkel zal dan rond zijn. Als ik er niet in zou geloven (op winst op het BK, red.) dan had ik het project niet opgestart.”

Yaro-Belisol
De privésponsoren van Debusschere zijn Yaro (transportbedrijf) en Belisol (leverancier van kozijnen en deuren). De bedrijven Appelmans, ’t Misverstand en Verleyzen zijn nog andere kleine sponsoren. Hij heeft twee fietsen van Ridley ter beschikking via Soigneurs Vélo.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2023 09:22
Leuke kwinkslag t.a.v. het B&B debacle ook, 't Misverstand. Heel veel succes Jens!
20 februari 2023 10:20
Typische Flandrien in het schemergebied achter de favorieten. Fraaie naam voor een noeste stamper ook. Weet nog wel hoe hij samen met Roelandts (? zo heette die toch) in GW15 fraai meededen. Met een BK en DDV toch mooie prijzen gereden hè, ergens een grote ronde etappe was leuk en ook binnen zijn bereik geweest wellicht.
    20 februari 2023 15:32
    Met Kelly Roelandts (zus van) heeft ie toch ook een mooi prijs.
20 februari 2023 23:11
Ploeg = meer dan 1 pers

Reacties zijn gesloten.