Ploegleiding Giant-Alpecin teleurgesteld in Barguil

Ploegleiding Giant-Alpecin teleurgesteld in Barguil

foto: Sirotti

zaterdag 9 juli 2016 om 14:22

Warren Barguil heeft zich in de zevende etappe van de Tour niet aan de afspraken gehouden. Dat heeft ploegleider Marc Reef gezegd tegen NU.nl. “We waren teleurgesteld in Warren”, zegt Reef.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de Col d’Aspin koos Barguil voor een vroege demarrage. “Hij ging op de eerste echte col in de Tour na 3 kilometer in de aanval, terwijl er nog zeventig man bij elkaar zat en FDJ controleerde. Hij zei dat het kwam omdat hij snelheid had van een afdaling en daarvan wilde profiteren en kijken wat er zou gebeuren”, aldus Reef.

De vroege inspanning moest hij in de laatste kilometers van de Aspin bijna bekopen. Gelukkig voor hem wist hij in de afdaling terug te keren bij de favorieten. “Hij vergeet dat die inspanning van 30 tot 60 seconden er een is die je de rest van de rit voelt”, vervolgt de ploegleider. “Bovendien deed hij het op een grote versnelling, wat ook al niet zijn specialiteit is. Weet je, Warren is echt een coureur die op emotie koerst. Daar zijn we al een jaar mee bezig dat eruit te krijgen. Hij leek het kwijt te zijn, maar nu stak het weer op.”

Doordat hij terugkeerde bij de favorieten, behoudt de Franse hoop voor de jongerentrui zijn plaats in de top tien van het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

14 Reacties

RaketVuist 9 juli 2016 om 14:27

”Dat proberen we eruit te krijgen.”
Van die uitspraak word ik zo verdrietig. Het verklaart ook zo veel. Renners vallen niet aan omdat ze gewoon van de ploegleiding niet mogen. Het lijkt wel alsof de ploegleiders Pro Cycling Manager spelen.

0
achtpuntzes 9 juli 2016 om 14:28

het loopt daar echt voor geen meter. totale leegloop, renners die er mee kappen, en nu Barguil die ze niet onder controle kunnen houden. de eens zo sympathieke vriendenploeg bestaat niet meer.

0
Skedel 9 juli 2016 om 14:31

Juist lekker aanvallend laten koersen zou ik zeggen maar zoals gister is het gewoon heel dom, het peleton bestond nog uit een man of 50.

0
Roberto 9 juli 2016 om 14:36

@Raketvuist
Een klassementsrenner (die dus voor het klassement rijdt) moet zuinig omgaan met zijn energie. Hij had de mazzel dat de rest werd opgehouden door de boog, anders had hij tijd verloren..

0
Hein-Jan 9 juli 2016 om 14:42

@Roberto
Dat is onzin, want Barguil is in dezelfde tijd gegeven. Dit betekent dat hij op 3km van de meet al bij de groep der favorieten zat.

0
Roberto 9 juli 2016 om 14:52

@HeinJan
Dat zegt niks, het is een Fransman hè? Voor hetzelfde geld hadden ze hem ook nog de prijs van de strijdlustigste renner gegeven. ;)

0
MrKennedy85 9 juli 2016 om 14:59

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat we nu naar een hele lange status quo gaan kijken. Waarschijnlijk laat Sky het verschil nog oplopen tot een minuut of 4, 4.5 waarna ze op de laatste klim wat gas geven en de winnaar (Pinot?) nog een minuutje ofzo over houdt.

0
grootverzet 9 juli 2016 om 15:10

Barguil is zichzelf als hij koerst op de manier die bij hem past, op emotie. Maar dat moet er dan uitgewerkt worden en wat hou je dan over??? Gelukkig heeft niet iemand dat ooit bij Sagan ook gedaan dan hadden we van de kleurrijkste renner van het peloton een berekenbare afwachter gemaakt die ook wel wint maar op zijn gilberts of Rodriguez.

0
Komi 9 juli 2016 om 15:14

Niet heel fijn verwoord, de emotie moet eruit…
Maar was ook zeker geen slimme actie, beetje meer koersinzicht/terughoudendheid mag wel

0
KnightBiker 9 juli 2016 om 15:23

En het is meteen duidelijk waar het misgaat bij Giant-Alpecin. Ik heb ook zo`n manager die alle lol en eigen initiatief er uit managed, dat helpt niet en op een gegeven moment durf je helemaal niets meer omdat je het toch verkeerd doet.
Natuurlijk moet je verstandig koersen, maar dit zijn profs en die weten het echt zelf wel als ze iets verkeerd doen en vooralsnog is er nog niets misgegaan afgezien dat hij zich in de kaarten liet kijken.
Wat ik vooral niet professioneel vind is dat dit dan nog even lekker op zijn Levevre`s in de pers terecht komt…

0
schipperaar 9 juli 2016 om 16:26

Blijkt alweer dat managers de ballen verstand van inspanning hebben, recup vermogen waar het om draait en dat kan alleen de renner voelen, in zwitserland was al duidelijk dat ie hier tekort zou komen voor een top 3 dus laat hem aub lekker op zn gevoel gaan.

0
Wildebert 9 juli 2016 om 16:33

Nee he, Kelderman’ s tube lag eraf. Zou ook oliespoor kunnen zijn….. Damned!

0
Rondo 9 juli 2016 om 17:28

Nou, teleurgesteld wordt balen van Barquil.
Jammer, maar vandaag had hij het niet.

0
Jean Dumas 9 juli 2016 om 19:34

Barguil is een klimmer/aanvaller en geen klassementskruidenier. Laat hem lekker op zijn intuïtie rijden, zoals ook Pinot beter ligt. Die weet diep in zijn hart dat een tourwinst er alleen inzit voor Froome-Quintana en dan houd je dat aangeklamp niet eeuwig vol

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone