Ploegleider Steels: “Jakobsen gaat veel plezier aan Cavendish beleven als hij terugkomt”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 5 december 2020 om 15:16

Ploegleider Steels: “Jakobsen gaat veel plezier aan Cavendish beleven als hij terugkomt”

Ploegleider Tom Steels verwacht dat Deceuninck-Quick-Step veel plezier kan beleven aan Mark Cavendish. Als mentor kan de Brit de sprinters binnen de ploeg veel leren over het vak. “Zijn specifieke kijk op sprinten kan een hulp zijn voor jongens als Bennett of Hodeg. Als Jakobsen terugkomt, zal hij daar ook plezier aan beleven.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Steels hoopt dat Cavendish naast zijn ervaring ook sportief nog een meerwaarde kan zijn voor de Belgische WorldTour-ploeg. “Het is natuurlijk niet meer de Cavendish van vroeger. Hij heeft enkele mindere jaren gehad”, vertelt hij aan Sporza. “Zijn overstap is dan ook een uitdaging.”

“Op sportief vlak zullen we stap voor stap weer moeten opbouwen. Ik denk dat we er in de eerste plaats voor moeten zorgen dat hij weer met plezier kan koersen, maar we willen hem ook weer het gevoel geven dat hij fysiek opnieuw de oude wordt. Als hij zich goed voelt op de fiets, kunnen we weer naar de sprints kijken. Ik twijfel er niet aan dat hij nog altijd de capaciteiten heeft om wedstrijden te winnen. Maar het koersplezier is de eerste prioriteit.”

Kopman in de Tour de France zal Cavendish, die in zijn carrière dertig ritzeges boekte in de grootste wielerwedstrijd ter wereld, vermoedelijk niet meer worden. In andere wedstrijden mag de Brit wel nog op kansen hopen. “We verwachten niet dat Mark zes ritten in de Tour zal winnen. Er zijn nog veel andere wedstrijden om op toerental te geraken. Dan hebben we een extra sprinter, wat ons meer kansen geeft.”

Steels kijk in ieder geval uit naar de nieuwe samenwerking. “Iedereen kijkt ernaar uit. Mark is iemand die altijd goed is geweest voor zijn collega’s. Hij kan explosief zijn na de koers, maar heel lief een uur later. Door zijn persoonlijkheid zal hij altijd iets bijdragen”, eindigt hij.

Patrick Lefevere 
Patrick Lefevere besloot vrijdag om Cavendish weer in de ploeg te nemen. “Ik heb hem voor het laatst gezien in De Panne en toen was-ie echt radeloos. We zijn steeds contact blijven houden en uiteindelijk heb ik gisteren beslist hem aan te nemen”, aldus Lefevere in Het Laatste Nieuws.

“Als hij faalt, zal het mijn schuld niet zijn, want hij is al drie jaar nauwelijks boven water gekomen. Maar ik heb ook het hart op de juiste plaats, al zeg ik het zelf. Het is ook daarom dat ik het doe.” Cavendish kon het waarderen: “Hij hing wenend aan de lijn.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
5 december 2020 15:29
Wat is PL toch een warme hartelijke man.
  5 december 2020 15:38
  Ja, zo sociaal bewogen. "Deelnemen is belangrijker dan winnen" is niet voor niets zijn credo.
  5 december 2020 18:16
  En vooral bescheiden!
  5 december 2020 19:24
  Ja, er is van alles aan te merken op Lefevre, maar de renners in z'n ploeg rijden graag bij hem. Daar moet je hem credits voor geven. Natuurlijk is Cavendish terughalen niet alleen altruïsme, maar hoeveel ploegen geven Cavendish die kans?
  6 december 2020 11:33
  Ik vind dat hij het hart op de juiste plaats heeft!
5 december 2020 15:34
JA die kan Jakobsen leren hoe hij zij ellenbogen kan gebruiken heeft hij genoeg ervaring mee ,
5 december 2020 15:35
Hij heeft er 30 gewonnen, merckx 34
  5 december 2020 18:03
  Die Merckx ook nog maar een contract geven dan. Of wacht, ze hebben de nieuwe al natuurlijk.
  5 december 2020 19:56
  Hahaha +1
5 december 2020 16:16
Haha - ik vind het een mooie keuze van PatLev. Maar omdat ik van de Lefevere-politie ben moet ik hier ook even signaleren dat Pat het dan weer niet kan laten om te zeggen dat Cav dikke tranen must huilen vanwege de goedheid van Pat's hart.

(Maar goed, beter dit dan de ophitserij tegen Groenewegen, eerder dit jaar).
5 december 2020 16:24
Ik vind het wel een mooie zet van Lefevre en dat zeg ik zelden. Gun get Cav om zijn carriere ja een goed seizoen af te kunnen sluiten, lukt dat niet dan is dat jammer maar nog altijd de beste sprinter ooit imo.
5 december 2020 21:44
Het is zo blijkt niet a.tijd puur business, ook emotie speelt zo nu en dan een rol en het feit dat dit een koopje is.
  6 december 2020 11:34
  en... het is niet Patje zijn schuld als het fout gaat (dat is het overigens nooit), want Cav kan al jaren niks meer.

Reacties zijn gesloten.