Ploegleider Reef over Dumoulin: “Fietsen was niet meer mogelijk”

maandag 6 juli 2015 om 18:05
Ploegleider Reef over Dumoulin: “Fietsen was niet meer mogelijk”

Marc Reef was gisteren nog ambitieus. Tom Dumoulin zou vandaag vol voor de gele trui gaan. Maar het liep anders. De Nederlander van Giant-Alpecin kwam hard ten val. “Hij had zoveel pijn dat het niet meer mogelijk was om op de fiets te zitten”, vertelt hij aan de NOS.

“Ze hebben hem in de ziekenwagen gezet en nog even gewacht met de schouder terug te zetten.” Dat duurde ongeveer vijftien minuten. “Na dat kwartier hebben ze de schouder er terug ingezet. Toen is hij meteen afgevoerd. Dit is een ontzettende tegenslag. Alles was op een mogelijke gele trui afgestemd. Het is een teleurstelling dat het moet eindigen. Maar ja: we moeten door.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

achtpuntzes 6 juli 2015 om 18:10

sterkte Tom!

xistnc 6 juli 2015 om 18:12

Hier gehoord gisteren: vallen is geen pech.

Uiteindelijk geldt dat misschien voor die ene van FDJ. Maar de rest van het peloton heeft toch echt gewoon botte pech.

ikbenprocycling 6 juli 2015 om 18:12

Beterschap Tom.

dikkechaap 6 juli 2015 om 18:22

@xistnc
Een uitzondering is misschien Ten Dam. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als bijvoorbeeld Sagan daar had gereden, hij niet gevallen was.

Thoin 6 juli 2015 om 18:29

@dikkeschaap
Nuja Vanmarcke zei dat er op zijn teller 75km/h stond.. Stop dan maar eens op 1,2,3… Daarnaast is Sagan natuurlijk een veel betere piloot dan Ten Dam, Sagan was er mss zelfs overgewipt :D

ikbenprocycling 6 juli 2015 om 18:32

https://www.youtube.com/watch?v=DMGahKyAlv0

Bonnet lijkt ook wat gesneden te zijn door een…… Alpecin rijder, wat onnodig was want die had een zee van ruimte voor zich

klootje kriekeljon 6 juli 2015 om 18:43

Xistnc, je bent het wel met me eens dat als je vooraan zit je een aanzienlijk kleinere kans hebt om te vallen?

Had een mooie dag kunnen worden maar Tom is hoe dan ook dé klasbak van Nederland op dit moment. Goed herstellen en de blik op nieuwe doelen.

nickdt 6 juli 2015 om 18:43

Volgens mij was dat een Bora man. En die Trek man was Mollema en die kwam er nog netjes langs.

achtpuntzes 6 juli 2015 om 18:58

@ klootje:

Quote:
Xistnc, je bent het wel met me eens dat als je vooraan zit je een aanzienlijk kleinere kans hebt om te vallen?

dus jouw advies aan een peloton van 200 man is: allemaal van voren zitten? denk toch eens na man.

nickdt 6 juli 2015 om 19:17

@8.6.
Idd. Het probleem is dat de topploegen met 8 man + kopman voorin willen zitten, waardoor anderen daar niet meer kunnen zitten die daar willen zitten en daarom ontstaan die valpartijen. Daar moet een limiet aan gesteld worden van 3 + kopman.

klootje kriekeljon 6 juli 2015 om 19:20

Never mind ! :)

achtpuntzes 6 juli 2015 om 19:27

@ klootje:
heb je een pb-tje gestuurd.

oscarito1908 6 juli 2015 om 19:27

Dat is niet haalbaar nickdt. In het verleden was er een natuurlijke hiërarchie. Tegenwoordig bestaat dat niet meer.

Spaakje 6 juli 2015 om 20:24

@nickdt, dat is een alpecinrenner, kijk maar naar het randje op de broek, en die Trek-renner in de berm die net ontsnapt is Jungels, rode schouders.

alsjewint 6 juli 2015 om 20:54

Echt zo jammer dat Dumoulin hier een kans op het geel niet kon betwisten, maar ja vallen hoort bij wielrennen en zekere bij de Tour en een ding is wel zeker. De factor brute pech is de belangrijkste factor bij valpartijen. Deze valpartij bewijst maar weer eens de onzin van de stelling dat je voorin moet rijden om valpartijen te voorkomen. Ik snap werkelijk niet dat sommigen echt denken dat dat zo is. De praktijk wijst keer op keer uit dat juist door dat voorin willen rijden iedereen zit te drummen en dat juist daardoor vaak valpartijen ontstaan. Je kunt Dumoulin heten, Cancellara, Froome of Contador; iedereen is een keer aan de beurt voor de pech er net bij te liggen. Vandaag zag ik nota bene Kreuziger op koprijdend een bocht missen en de berm in schieten. Voor hetzelfde geld liggen er door de schrikreactie meteen 10 anderen ook plat.

En dan Gerrans, wat heeft die een rot seizoen. Al gevallen voor het nieuwe seizoen en daarmee TDU gemist, dan in Luik Bastenaken als ik me niet vergis ook 2 keer onderuit en nu weer. Hopen dat hij nog wat kan maken van het naseizoen. Dumoulin hopelijk weer fit voor Eneco Tour.

blanco 6 juli 2015 om 21:25

Tja helaas voor Dumoulin, erg zonde. Denk niet dat hij Cancellara eraf had gereden vandaag maar dan nog.

Headlines

Materiaalzone

Populair