Ploegleider Philippe Mauduit verruilt UAE Emirates voor Groupama-FDJ

vrijdag 9 november 2018 om 18:58
Ploegleider Philippe Mauduit verruilt UAE Emirates voor Groupama-FDJ

foto: Sirotti

Groupama-FDJ heeft Philippe Mauduit aangetrokken als ploegleider voor komend seizoen. De 50-jarige Fransman komt over van UAE Emirates, waarvoor hij afgelopen seizoen actief was. Sinds 2006 heeft al in meerdere ploegen de lijnen uitgezet. Zo werkte hij eerder voor onder meer Bahrain-Merida, Lampre-Merida en Tinkoff-Saxo.


“Het project van de ploeg bevalt me. Ik spreek Marc Madiot nu al een aantal jaar en zag dat alles wat hij zei tot bloei kwam. Ik kon de kans die hij me bood niet afwijzen. Ik werk al zo’n tien jaar in het buitenland en ben erg blij weer terug te zijn in een Franse ploeg. Ik moet eerst een hoop leren over de ploeg en over haar werkwijze”, reageert Maudiut over zijn transfer.

Mauduit was afgelopen seizoen ploegleider bij UAE Emirates. De Fransman heeft ook zelf als profrenner op de fiets gezeten en wordt geroemd om onder meer zijn meertaligheid. Eerder was hij werkzaam bij Bahrain-Merida (2017), Lampre-Merida (2015-16), Tinkoff-Saxo (2011-14), Cervélo (2010) en Bbox Bouygues Telecom (2006-09).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.