Ploegleider Niermann: “Roglic niet de topfavoriet voor de tijdrit”

maandag 8 maart 2021 om 17:41
Ploegleider Niermann: “Roglic niet de topfavoriet voor de tijdrit”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma kijkt met vertrouwen uit naar dinsdag, als de tijdrit in Parijs-Nice op het programma staat. Voor kopman en tijdritspecialist Primož Roglič de eerste belangrijke krachtmeting tegen zijn concurrenten. Ploegleider Grischa Niermann tempert de verwachtingen. “Primož heeft een goede tijdrit in de benen, maar is zeker niet de topfavoriet voor de dagzege”, vindt hij.

De etappe van maandag naar Amilly overleefde Roglič zonder kleerscheuren. De Sloveense kampioen kwam als 37ste over de finish in de door Cees Bol gewonnen etappe. “Het was een nerveuze etappe en de laatste vijftig kilometer waren op sommige punten erg gevaarlijk. Er stond ook te weinig wind om het goed op de kant te trekken. Gelukkig hebben we de etappe met Primož goed doorstaan”, aldus Niermann.

Wel was er een schrikmoment toen George Bennett ten val kwam. De kampioen van Nieuw-Zeeland kon met een nieuwe helm verder en eindigde uiteindelijk als 80ste in de daguitslag. Toch gaat Jumbo-Visma onderzoeken hoe het met Bennett is na de klap op zijn hoofd. “De valpartij van George was een tegenvaller, maar we gaan bekijken hoe het met hem is”, zegt de ploegleiding.

Sam Oomen en George Bennett – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

20 Reacties

bartp25 8 maart 2021 om 17:46

Topfavoriet lijkt me Dennis, met daarachter Roglic, Campenaerts, Cavagna, Mcnulty.

Yeez 8 maart 2021 om 17:47

Wat denk je nog van kragh andersen, schachmann, politt en lampaert?

hartstikkebedankt 8 maart 2021 om 17:50

En Bissegger

bartp25 8 maart 2021 om 17:52

Dit waren de eerste 5 namen die in mijn hoofd kwamen, de mannen die jullie noemen zijn zeker ook kanshebber.

Natte spons 8 maart 2021 om 18:09

Laporte, Brandle, Bevin, Scotson, Lampaert, Matthews moeten dit ook allemaal wel kunnen. Het zijn nogal wat schaduw favorieten die hier meedoen.

Groetjesaandevoetjes 8 maart 2021 om 18:53

LL Sanchez en Jungels wellicht nog. Die rijden vaak wel goeie tijdritten in Parijs Nice en Sanchez was laatst in de Ster van Besseges ook prima in de tijdrit. Ben ook nog benieuwd naar Hart. En misschien dat Van Emden nog zin heeft.

Yeez 8 maart 2021 om 17:47

Logisch. Enkele erkende hardrijders aan de start en een kort en vlak parcours.

Murcia 8 maart 2021 om 17:48

Klopt wel wat Niermann zegt. Dennis is een rare, vandaag op achterstand binnen maar normaal gesproken de topfavoriet. Daarachter een aantal jongens waar Primoz bij hoort maar die is over het algemeen wel beter in de wat meer glooiende ITT's .

josi 8 maart 2021 om 18:27

Roglic is idd niet de topfavoriet, maar kan hier wel een slagje slaan ten opzichte van de meer pure klimmers.

Schollekop 8 maart 2021 om 19:04

Dennis, Roglic en Cavagna. Wellicht nog Campenaerts. De rest lijkt me kansloos voor de dagzege.

LB108 8 maart 2021 om 19:28

Ik zou me eerder wat zorgen maken om George ipv de tijdrit!
Onverantwoord dit..

S. Morgenstern 8 maart 2021 om 19:30

De koersdokter stak zijn duimpje op toch? Ik vond ook dat hij wat snel weer zijn fiets werd opgeduwd, maar je kunt je verontwaardiging ook overdrijven.

nasibal 8 maart 2021 om 19:40

Binnen de ploeg wel ja, niet als Niermann zijnde. Die heeft een andere rol.

harryjohan71 8 maart 2021 om 19:40

Op JV site: “Ploegleider Grischa Niermann keek na afloop met gemengde gevoelens terug op de etappe. “Het was een nerveuze etappe en de laatste vijftig kilometer waren op sommige punten erg gevaarlijk. Er stond ook te weinig wind om het goed op de kant te trekken. Gelukkig hebben we de etappe met Primoz goed doorstaan. De valpartij van George was een tegenvaller, maar we gaan bekijken hoe het met hem is.”

harryjohan71 8 maart 2021 om 20:02

Vanavond en morgen hebben ze de tijd om vast te stellen of hij kan rijden. Bennett heeft de hele tijd gefietst met een auto in zijn buurt. Nu niet overdrijven dat dit levensgevaarlijk is, Wat moeten boksers dan wel niet als ze tegen het canvas gaan of voetballers die met de koppen tegen elkaar komen. Direct stoppen?

Duh 8 maart 2021 om 20:48

Er wordt nochtans her en der schande gesproken over Jumbo wordt nadat ze Bennett, nadat zn helm gebroken was en op tv toch wat dizzy overkwam, zonder medische controle solo verder lieten rijden op hoge snelheid tussen de auto's???

harryjohan71 8 maart 2021 om 21:54

Die auto's reden niet met hoge snelheid. Het peloton reed namelijk in een laag tempo tot 5 km voor de finish. Dit heeft iedereen kunnen zien. Ook Bennett reed in een rustig tempo terug naar het peloton. In het beeld van Bennett op de fiets reed in begin JV achter hem + enkele motoren. De dokterswagen kwam langs en Bennett deed de duim omhoog.

harryjohan71 8 maart 2021 om 22:06

@Duh ter info https://www.cyclingweekly.com/news/racing/george-bennetts-helmet-snaps-in-two-after-crash-at-paris-nice-492790
Hier kun je meer lezen over het protocol in deze situatie. De doktoren geven groen licht om op te stappen, niet Jumbo Visma. in de beelden kun je ook zien dat er 2 medical assistenten bij waren. Het is dus onterecht dat naar Jumbo Visma gewezen wordt. Het is ook logisch dat de verantwoordelijkheid bij de doktoren ligt.
The three-stage diagnostic process involves:
1. Initial assessment immediately following potential concussive event
2. Re-assessment immediately following completion of the race or the stage, on the same day
of the injury
3. Re-assessment the day following the initial injury

Wim Kruithof 9 maart 2021 om 01:27

prima onderbouwing HarryJohan, dank…

Al Phila 9 maart 2021 om 06:46

Gelukkig is de helm verplicht, die vangt toch de eerste en ergste klappen op. Helaas is het weer George, hij valt wel erg vaak aan het begin van etappekoersen.

Headlines

Materiaalzone