Ploegleider Groupama-FDJ: “Pinot zit in een goede flow”

maandag 8 juli 2019 om 19:41
Ploegleider Groupama-FDJ: “Pinot zit in een goede flow”

foto: Cor Vos (archief)

Thibaut Pinot vindt zich na drie dagen in de Tour de France terug op de twaalfde plaats in het algemeen klassement. De Franse kopman van Groupama-FDJ werd in Épernay tiende en hij pakte vijf seconden op veel concurrenten, omdat hij voor een gaatje zat. “Thibaut zit in een goede flow”, zegt ploegleider Thierry Bricaud.

“De etappe ging zoals het scenario dat wij verwacht hadden”, vertelt Bricaud. “De finale was gecompliceerd en we wisten dat we goed geplaatst moesten zitten. Gelukkig ging dat goed. De lekke band van Thibaut op 55 kilometer van de finish stoorde hem niet. Hij bleef rustig en werd uiteindelijk tiende. Het was een goede dag. Er is geen tijd verloren, integendeel. Hij pakt vijf seconden op al zijn rivalen behalve Bernal.”

Voor de vierde etappe verwacht Groupama-FDJ een massasprint, maar niet zonder slag of stoot door een heuvel in de finale. Binnen de ploeg zijn er nog altijd twijfels over Matthieu Ladagnous. Hij viel in de ploegentijdrit en is nog niet hersteld. “Hij heeft overal pijn, waarschijnlijk meer dan alleen in zijn knie. We zullen goed voor hem zorgen”, aldus Bricaud. De gevallen David Gaudu toonde wel goed herstel; hij eindigde bij de favorietengroep.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tvm 8 juli 2019 om 20:18

Ik verwacht dat Pinot de rit naar Planche des Belles Filles gaat winnen.

IlPirata 8 juli 2019 om 20:18

Goed dat gaudu geen terugval heeft na zijn val.

Peter Wouds 8 juli 2019 om 21:19

Ik zou als ploegleider van FDJ Pinot alvast in quarantaine leggen. Je weet maar nooit wat voor griepje hij oploopt.

RodyTur10 9 juli 2019 om 01:57

Vooraf al grote verwachtingen van Pinot en tot nu toe gaat het hem voor de wind.

Egan Bernal, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk en Adam Yates waren en zijn de grootste kandidaten voor Tourwinst voor mij.

Jean Dumas 9 juli 2019 om 10:01

Wat gezegd wordt over Bardet (parcours op zijn maat) geldt eigenlijk meer voor Pinot, zeker na de goede ploegentijdrit.

Brummel 9 juli 2019 om 11:09

de laatste keer dat Pinot een goed tourklassement reed was in 2014. Bardet daarentegen is de afgelopen een vaste waarde in de top10. Daarom sprak men meer over Bardet dan Pinot, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ik weet niet wat het is met Bardet dit jaar, maar hij heeft dit jaar zijn topniveau nog niet bereikt. Daarbij is zijn ploeg ook niet goed in vergelijking met de jumbo’s, FDJ’s en ineossen van deze wereld.

Headlines

Materiaalzone

Populair