Ploegleider Frans Maassen heeft vertrouwen in Primoz Roglic

dinsdag 3 november 2020 om 18:22
Ploegleider Frans Maassen heeft vertrouwen in Primoz Roglic

foto: Cor Vos (archief)

Ploegleider Frans Maassen zag Primož Roglič vandaag de rode leiderstrui heroveren na een sterke individuele tijdrit richting Mirador de Ézaro. De Sloveen heeft in het klassement nu 39 seconden voorsprong op Richard Carapaz. “Primož moet dit kunnen afmaken”, is Maassen vol vertrouwen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De oud-renner deed zijn verhaal voor de camera van Eurosport. “Primož wilde vooral hard gaan op de beklimming. Op het vlakke waren we toch wel wat bezorgd, aangezien de andere renners ook sterk waren. De verschillen waren niet zo groot als gehoopt, maar hij reed wel een sterke klim.”

Roglič wist op de loeisteile Mirador de Ézaro nog verder uit te lopen op naaste concurrenten Carapaz en Hugh Carthy. “We hadden wel op een dergelijk verschil gehoopt. Carapaz reed ook wel een sterke tijdrit en het is nog niet gedaan. We zijn blij dat we de trui weer hebben”, aldus Maassen.

Vertrouwen 
Het is voor de Sloveense klassementsleider nu zaak om te overleven richting zondag, als de slotetappe naar Madrid op het programma staat. Maassen heeft vertrouwen in zijn renner. “Hij is de nummer één van de wereld en heel erg getalenteerd. Hij is nog steeds gemotiveerd, goed in vorm en hij zal vechten tot zondag.”

“Elke dag telt en we moeten zeker rekening houden met aanvallen, maar we hebben een sterke ploeg. Primož moet het kunnen afmaken in deze Vuelta.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Rawolf 3 november 2020 om 18:30

Zou wat zijn als zelfs je eigen ploegleider geen vertrouwen zou hebben.

0
Eddy Vroemm 3 november 2020 om 20:46

Ja, vraag maar eens aan Kelderman.

0
josemanuelfuente 3 november 2020 om 18:30

Drink vanavond maar een lekker Brandje Frans.

0
platteprijs 3 november 2020 om 18:49

Heel goed idee, bij voorkeur een Brand Up!

0
Turtlehead 3 november 2020 om 21:04

Ik denk dat Frans van ‘t bier van hier’ is #Lindeboom dus… :)

0
ParijsIsNogVer 3 november 2020 om 23:39

Hij zal kijken welk bier deze week in de aanbieding is bij Jumbo

0
assen 3 november 2020 om 22:38

Gaat TJV nu de hele week op kop rijden, tot op de laatste beklimming zaterdag, en dan wordt ie daar uit het rood gereden door Carthy die al die tijd voor de beklimming fluitend in het wiel van de trein van TJV heeft gezeten?

Wat zou dat prachtig zijn! Mooi als de beste ploeg niet wint.

0
ParijsIsNogVer 3 november 2020 om 23:39

Waarom is dat mooi?

0
harryjohan71 3 november 2020 om 23:41

Wat een onzin altijd. Hopen dat de beste ploeg niet wint. Zeg dan gewoon dat je het JV/Roglic niet gunt. Een renner wint 4 etappes en dan nog vinden wielerfans dat hij het niet verdient, omdat hij het sterkste team heeft. Carthy heeft 1 etappe gewonnen en tot nu toe alleen maar geprofiteerd van andere teams. Deze renner/team verdient het dan om te winnen. Op basis waarvan dan

0
Bazzz 4 november 2020 om 09:19

Roglic verdient het toch wel het meest na het winnen van 4 ritten.
Daarnaast een schaduwkopman die alleen voor eigenbelang lijkt te kiezen, niets voor hem heeft betekend en zelfs afstapt.

0
Chris Van Uden 4 november 2020 om 09:40

Tjonge jonge wat lekker kort door de bocht weer tav Dumoulin….
Wanneer koos hij voor eigenbelang dan? In de Tour toen hij zich opofferde omdat hij voelde niet goed genoeg te zijn om mee te doen voor de winst? In LBL toen hij keihard op kop reed voor Roglic? Ik weet het: haters are gonna hate, maar dit is gewoon gelul.

0
Bazzz 4 november 2020 om 12:43

Eerst roepen hardheid op te doen, door de vuelta uit te rijden (Waarbij hij veel werk had kunnen verrichten voor Roglic en daardoor dr hardheid op doen), om vervolgens twee dagen later af te stappen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone