Ploegleider Engels: “Geen plan om de koers te doen ontploffen”

woensdag 28 augustus 2019 om 12:46
Ploegleider Engels: “Geen plan om de koers te doen ontploffen”

foto: Cor Vos

De favorieten voor de eindzege zullen vandaag met de billen bloot moeten in de Vuelta a España, aangezien de renners finishen op de top van de Alto de Javalambre. “Op de slotklim volgt de eerste echte test in deze ronde. We hebben nog niet zo’n beklimming gezien”, zo beseft Addy Engels – ploegleider bij Jumbo-Visma – in gesprek met WielerFlits.

De aanloop naar de slotklim is, zeker voor de klassementsrenners, niet al te zwaar. “Dit is niet echt de rit om goede mannen vooruit te sturen. Het is zeker een hele lastige dag, maar het zal waarschijnlijk worden beslist op de slotklim”, aldus Engels. “We moeten ervoor zorgen dat we tijdens de etappe niet in de verdediging worden gedwongen.”

“Het plan is om Primož (Roglič, red.) en George (Bennett, red.) goed af te zetten aan de voet van de laatste klim. Het is aftasten hoe de verhoudingen zullen zijn. Zoals we er nu instaan, zullen we de huidige situatie consolideren. Maar als we zien dat er mogelijkheden zijn om dit in ons voordeel te veranderen, moeten we daar zeker gebruik van maken”, zo legt de oud-renner uit.

“Het plan is echter niet om de koers te doen ontploffen.” Engels’ werkgever Jumbo-Visma heeft met Roglič en Bennett nog twee klassementstroeven om uit te spelen, nu Steven Kruijswijk heeft opgegeven vanwege een knieblessure. “Vandaag zal alleen op de slotklim de afwezigheid van Steven merkbaar zijn”, denkt Engels.

Over gehavende Hofstede: “Het is zorgelijk”
Kruijswijk was niet de enige renner die ten val kwam tijdens de inleidende ploegentijdrit. Ook Neilson Powless en Lennard Hofstede gingen tegen de vlakte. Engels maakt zich vooral zorgen om de Nederlander. “Het is zorgelijk. Lennard heeft last van zijn lies en heup. Dat blijft ook wel aanmodderen. Het moet zeker niet verslechteren.”

“We hebben niet aan opgeven gedacht, maar gisteren moest hij in de finale lossen omdat hij het aanzetten na de rotondes niet kon verdragen. Als het vandaag oorlog is, dan is het wellicht geen keuze meer”, zo doelt Engels op een opgave. “Laten we hopen dat het meevalt, hij de etappe goed doorkomt en dat het verbetert.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

girardengo 28 augustus 2019 om 12:58

Je vraagt je af of het mogelijk moet worden tijdens een ronde invallers op te roepen als iemand met een blessure (geconstateerd door een onafhankelijke arts) uitvalt.

Scibby 28 augustus 2019 om 13:02

Op zich een goed idee, dan voelt iemand zich minder gedwongen om door te fietsen. Alleen in de praktijk gaat dat natuurlijk leiden dat bijvoorbeeld goede klimmers achter de hand worden gehouden en mid koers er worden bijgeroepen wanneer de bergen zich aandien en dan fris en fruitig kunnen gaan helpen.

ghostwriter 28 augustus 2019 om 13:04

Dan kan je net zo goed direct de overwinning aan de rijkste ploeg toeschrijven.

xistnc 28 augustus 2019 om 13:10

In specifieke gevallen zou het moeten kunnen, wellicht. De huidige omstandigheden (begin van de ronde, slachtoffer van overmacht cq nalatige organisatie) voldoen daar eigenlijk prima aan.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2019 om 13:59

Vreselijk idee. Elke renner moet elke meter rijden, basta.

Romāns Vainšteins 28 augustus 2019 om 13:45

Engels kennende zal de koers dan wel ontploffen.

Boogiemania 28 augustus 2019 om 14:37

Anders kan hij niet meer zijn befaamde plaspauze houden!

VerstandOpNul 28 augustus 2019 om 16:12

Zo, dat was weer de dagelijkse portie open deuren, aannames en onnozelheden van Addy Engels..

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair