Ploegenpresentatie Utrecht trekt 12.000 toeschouwers

donderdag 2 juli 2015 om 22:25
Ploegenpresentatie Utrecht trekt 12.000 toeschouwers

foto: Marcel Koch

De ploegenpresentatie van de aanstaande Tour de France werd gehouden voor ongeveer 12.000 toeschouwers. Dat is de schatting van de organisatie na een warme, drukke avond in Utrecht, meldt RTV Utrecht.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vanuit het Spoorwegmuseum gingen de renners per boot naar Park Lepelenburg. Langs de oevers en bij het podium waren meer dan tienduizend mensen aanwezig om alle 22 ploegen te verwelkomen. De avond werd aan elkaar gepraat door NOS-verslaggever Herman van der Zandt.

Zaterdag begint de 102e editie van de Tour de France met een 13,8 kilometer lange tijdrit in Utrecht, dan worden er honderdduizenden mensen verwacht langs het parcours. Zondag vertrekt de eerste rit in lijn vanuit Utrecht, de aankomst ligt dan op Neeltje Jans.

Dit artikel delen:

19 Reacties

sven241 2 juli 2015 om 22:45

Echt respect, ook voor de mensen die zaterdag gaan. Voor mij is het te warm om met 38 graden daar te staan, ik blijf lekker bij m'n airco kijken.

Trouwens was de ploegenpresentaties met die bootjes en heel mooi gedaan.

0
Rhohan 2 juli 2015 om 22:50

Ik pak lekker vrijdagavond de trein vanuit A’dam naar Utrecht. Hopelijk heeft m’n gastheer in Utrecht een beetje een koel huis, het is in elk geval lekker dichtbij het parkoers. Ik trotseer de hitte ;)

0
iLLan 2 juli 2015 om 22:51

Ik vond het erg leuk gedaan. De temperatuur was erg goed te doen en ik ben blij dat ik vanavond ben gegaan, zaterdag sla ik nu over.
Als ik die renners van zo dichtbij zie, zijn het zulke gewone mensen. Zo anders dan als je ze op tv ziet rijden.

0
MeilinkBelkin 2 juli 2015 om 22:57

Ik ga wel zaterdag, iemand enig idee Hoelaat ik er al moet zijn als ik een beetje een knappe plek wil langs het parcours?

0
mk187 2 juli 2015 om 23:02

Het ligt eraan waar je wilt staan maar het zal in het centrum wel mega druk zijn. Ik zou vroeg gaan. Dan is het ook nog lekker koel en rijden de treinen vast nog wel normaal ;)
Mijn werk zit langs het parcours dus ik kan mooi vanaf daar kijken :D

0
the one raul 2 juli 2015 om 23:03

Dat is voor mij ook de vraag. Nu ben ik geneigd om op ong 11/12 uur er te komen, maar om 12 uur begint de reclame karavaan. Is dat veel soeps? Nog nooit ergens wezen kijken..

Tevens ben ik geneigd om vlak bij het station te gaan kijken, waar de renners 2x langs komen. Wat denken jullie dat een geschikte spot is? Ik wil ook graag de koers op een scherm kunnen volgen..

0
pirazzi 2 juli 2015 om 23:06

Bauke Mollema nam ook foto’s van het publiek, of misschien wel video.

0
Adelaar 2 juli 2015 om 23:15

Mijn ervaring is dat je er verdomd weinig van kan zien. En hoe vroeg je ook bent, je moet toch een keer pissen of bier halen (ik wel in ieder geval) en dan ben je je plek kwijt. Waarschijnlijk sta je dan in een kroeg voor de tv te kijken.

Dus daarvoor hoef je het niet te doen, maar de tour meemaken is wel iets speciaals

Het lijkt mij niet dat er ergens plekken zullen zijn waar je het goed kan zien en waar het rustig is. Dus als je zaterdag gaat, moet je wel overal rekening houden met extreme drukte en extreme hitte. Geen fijne combinatie!

0
oscarito1908 2 juli 2015 om 23:33

Het beste kijk je op TV.
Maar dat is bij het voetbal ook, en toch heb je dan niet de sfeer te pakken.

Vind het echt geweldig hoe Utrecht hier mee bezig is geweest. Die snappen dat een sportevenement verbroederd. Dat is veel meer waard dan het gelul over geld.

Bovendien maken ze 900% winst. Haha
Initiatief tonen en volhouden, dat spreekt me erg aan.

0
Dee 2 juli 2015 om 23:34

Geen idee waar je hem terug kunt kijken maar er is wel op ned 2 een andere tijden sport extra bezig over de tour van ’53

0
123poetertjes 2 juli 2015 om 23:42

Het was vandaag prima uit te houden, geen volle zon en het stond ook niet op elkaar gepropt. Het was nog rustig toen wij aankwamen, en we hadden dus een erg mooi plekje redelijk vooraan. Ik zie hier veel kritiek op Herman de Schermman langskomen, maar hij speelde goed in op het publiek en kreeg het al snel naar zijn hand. Het Bardetfoutje kon ik hem vergeven, hij en Bakelants stonden ook verkeerd om op het podium.

Verreweg het meest fascinerende was wel dat ik bij het weggaan nog pardoes Cookson himself tegen het lijf liep. De machtigste man in de wielerwereld kon gewoon rustig zijn gang gaan zonder bewaking of wat dan ook, niemand die hem herkende. Echt een verademing ten opzichte van al die Fifabaasjes. Het blijft een prachtig toegankelijke sport. Ook die telefoontjes van de renners, en zo'n Haas die even een podiumselfie maakt: heel wat anders dan die wandelende koptelefoons in het voetbal. Dit zijn mensen van vlees en bloed die oprecht genieten.Wat iLLan zegt kan ik me wel in vinden: je kan het je gewoon niet voorstellen dat die mensen daar op het podium zometeen drie weken lang moeten afzien en elkaar nog flink moeten naaien.

Alleen jammer van die band. Als je je als stad kan profileren op het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, moet je toch wel met iets beters kunnen komen.
Komende drie dagen ben ik weer in Utrecht te vinden, het is ook maar tien minuutjes met de bus van waar ik woon.

0
Wheely 2 juli 2015 om 23:43

Ik pak ook lekker de trein vanuit Amsterdam naar Utrecht, mocht het nou echt te warm of te druk zijn ben ik zo weer pleite. Als wielerfanaat wil je dit toch niet missen.

0
TeamNL 2 juli 2015 om 23:50

Als je eenmaal bij een start of finish geweest bent van een Tour de France etappe dan weet je hoe speciaal deze sport is. In het voetbal moet je er toch niet aan denken om je favoriete speler te spreken na een wedstrijd. Hier kan het gewoon.

Toen wij vorig jaar als VIP naar de Tour mochten was het onvoorstelbaar hoe groot circus het is. Van het Village Depart tot naast de renners van Giant zitten bij het avondeten. De Tour is echt uniek en dat merkte we zeker toen we over het parcours een stuk vooruit reden met die tienduizenden mensen langs de kant. Bij de tweede etappe die we bijwoonde mochten we een bezoek brengen aan het VIP dorp aan de voet van Chamrousse en ook dan zie je weer hoe belangrijk ook de kleine sponsors zijn voor de teams.

0
meneertour 3 juli 2015 om 00:55

@Pirazzi Hij maakt er een video van. Kun je op de NOS site bekijken: http://nos.nl/tour/artikel/2044816-utrechtse-tourkoorts-loopt-hoog-op-bij-ploegenpresentatie.html

0
Belkin 3 juli 2015 om 01:15

Ik ga zaterdag lekker op de fiets op en neer naar Utrecht (2x 70km). Praktisch en meteen weer getraind. Alleen hopen dat het ’s avonds niet gaat onweren…

0
EdEnd 3 juli 2015 om 07:33

Ik ga er zeker bij zijn op zaterdag… een route van 13,8km, dat gaat wel lukken met voldoende plek! Zeker als er een hoop mensen niet komen vanwege het weer.

isteren niets van de ploegenpresentatie gezien omdat ik eerst thuis bezig was en daarna ging trainen. Ik ben maar even naar het hotel gereden van TLJ/Astana/Tinkoff/Giant en toen ik daar aankwam warend e bussen van TLJ en Astana daar net aangekomen vanaf de ploegpresentatie. Dus renners nog even gezien en nog even wat bidons weten te scoren: blift een mooie sport omdat je ook zo dichtbij kan en mag komen.

0
joowii 3 juli 2015 om 09:06

@Belkin
Dat was ook mijn idee, lekker die volle treinen mijden..

0
oborobo 3 juli 2015 om 12:07

Presentatie zelf was niet erg sterk qua talenkennis van Herman van de Zandt,sprak Bakelants als Bardet aan.Nietszeggende filmpjes van Filemonen volgens José Been(Eurosport)zou Alberto Contador zeker geen Engels spreken.dus wel!

0
RichardVT 3 juli 2015 om 13:13

Los van de huisband, de paar kleine foutjes van Herman en de wat simpele vragen was het een hele leuke avond. Vanmorgen zelfs nog ineens voorbijgereden op de fiets door de Movistar ploeg + Tony Martin die voorbij kwamen scheuren. Het blijft me iedere keer verbazen hoe heerlijk tastbaar deze sport is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone