Ploegen overwegen opnieuw boycot WK ploegentijdrit

dinsdag 8 augustus 2017 om 08:26
Ploegen overwegen opnieuw boycot WK ploegentijdrit

foto: Sirotti

Een groot aantal van de WorldTour-ploegen is opnieuw van plan om het WK ploegentijdrit te boycotten. Dat blijkt uit een interne mail die in handen is van De Telegraaf. Dit jaar zouden heel veel ploegen voet bij stuk willen houden en het evenement over willen slaan.

Ook vorig jaar dreigde een meerderheid van de WorldTour-formaties met een boycot. Uiteindelijk stonden tien ploegen van het hoogste niveau aan de start, nadat de UCI besloot om deelname niet langer te verplichten. Bovendien gaf de internationale wielerunie elke startende formatie een bedrag van tweeduizend euro om zo de reis naar Qatar (gedeeltelijk) te bekostigen. Aanvankelijk waren alle WorldTour-ploegen verplicht om mee te doen op eigen kosten.

De hotel- en reisvergoeding bedraagt voor de komende editie 8500 euro, maar daar zijn de ploegen nog steeds ontevreden over. De logistieke kostprijs zou volgens Het Nieuwsblad namelijk vier tot vijf keer hoger liggen. De mondiale titelstrijd vindt dit jaar plaats in het Noorse Bergen. Vorig seizoen werd het WK ploegentijdrit gewonnen door Etixx-Quick-Step.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Casar 8 augustus 2017 om 08:31

Voor mij als buitenstaander is het onbegrijpelijk dat de UCI andermaal zo’n minimale vergoeding wil betalen aan de teams. Als je teams wil verplichten om mee te doen zou je minimaal de logistieke kostprijs moeten betalen als UCI zijnde.

0
leegloper 8 augustus 2017 om 08:36

Hoeveel geld willen de ploegen dan? 4,5*8.5000*18 = 688.500
Ik kan me voorstellen dat de UCI dat niet uit wil geven aan 1 wedstrijd bovenop de overige kosten. Waarom is bij deze wedstrijd het startgeld zo’n probleem? Bij andere toch nooit? Omdat het als speeltje van de UCI wordt beschouwd? Ik zie die teams liever gewoon rijden.
Als je movistar verplicht in Paris-Roubaix kunt laten starten, dan ook AG2R in WK ploegentijdrit.

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2017 om 08:39

Gewoon boycotten alleen al omdat het een lelijk en niet-passend onderdeel is binnen het WK, vervangen voor de landen-TTT met 4 man, 25 km, tijd 3e man telt. Dat is pas cool.

0
Secondant 8 augustus 2017 om 08:48

100% eens met Romans Vainsteins. Voor het eerst zo’n beetje.. ;)
Over de afstand, het aantal te starten man etc. valt natuurlijk nog een mouw aan te passen.

0
FFD 8 augustus 2017 om 09:15

Misschien een keer een gewone locatie kiezen. Frankrijk, Spanje eventueel Italie, Belgie of Nederland. Zijn de kostrn ook direct een stukje minder.

0
AZH 8 augustus 2017 om 09:30

@FFD: ligt er maar net aan waar je vandaan komt he ;)

0
DonDagobert 8 augustus 2017 om 09:32

Voor die 8500 ekkies kun je toch nog niet naar huis bellen, schandalige fooi. 6/7 dagen lang al het materiaal, renners, technici en overige teamleden verschepen en huisvesten voor 8500 euro. Dat is ronduit lachwekkend.
Ik heb gewerkt in een etablissement alwaar de hele top van de UCI voor het WK verbleef en ik kan jullie verzekeren dat de gemiddelde hotelrekening rond de 8500 euro was, per persoon. Pluchelopers.

0
Team Spaak 8 augustus 2017 om 09:54

Helemaal eens met Romans Vainsteins.
Lijkt me ook fantastisch om te zien. Een TTT met landenteams. Vooral ook omdat wij dan namens NL een heel behoorlijke selectie kunnen neerzetten. Maar dan zal er ook getraind moeten worden door die renners die ook met hun ploegenbelangen zitten. Kan misschien een probleem zijn?

0
ShortsNL 8 augustus 2017 om 09:55

UCI moet het gewoon hard spelen.

Ploegen die niet meedoen aan de ploegentijdrit zijn in zijn geheel uitgesloten van deelname WK en NK’s en mogen geen renners meer afvaardigen voor onderdelen op deze koersen.

0
F e r o x 8 augustus 2017 om 10:20

Ploegen die niet meedoen, schorsen. Simpel.

0
Secondant 8 augustus 2017 om 10:25

@shortsNL
Daarmee devalueer je alleen je eigen WK. De UCI is er ook bij gebaat dat er een zo goed mogelijk startveld staat op een WK, en het liefst met een grote naam in de regenboogtrui.
NK's zijn in eigen beheer van de nationale wielerbonden.

@ferox
schorsen voor wat? Als je dan met een half gevuld WT-peloton de laatse koersen van het jaar moet rijden, zoals Lombardije.. dan heb je toch koersen die niets waard zijn? Zullen de organisatoren blij mee zijn.

0
Mwielerfan 8 augustus 2017 om 11:32

Lombardije rijdt toch al maar 1/3de van de toppers. Ploeg voor wk schorsen heeft weinig zin, ploegen rijden nu al geen wk nl.
Hard spelen heeft ook weinig zin. Ploegen kunnen ook geen begeleiding sturen en hun neoprofs als ze gedwongen moeten starten. Het hele gedwongen starten in wt is sowieso zonde, zie movistar in parijs roubaix. Kun je beter gemotiveerde Pc ploeg meenemen. Of kleiner peloton.
Andere koersen hebben vast hetzelfde probleem maar dit is niet zomaar bedrijf maar uci. Zij verdienen vast wel genoeg aan tv gelden om kosten te dekken. Waarom bestaat het evenement anders nog?
Wat er ook gebeurd, dat compromis van vorig jaar was vreselijk: geen verplichting tot starten maar ook geen wt punten. Degene die rijden moeten ook punten krijgen vind ik, maar dat benadeeld armere teams wel erg dir niet zomaar de extra kosten kunnen opbrengen. Moeilijk

0
RiGHT 8 augustus 2017 om 12:21

terug naar Landen-TTT. het was bedoelt als ‘dan hebben de ploegsponsoren ook wat op een WK’, maar dat is totaal gefaald. dus weg met dit gedrocht dat alleen maar interessant is voor 3 a 4 ploegen.

0
Retro Lex 8 augustus 2017 om 12:55

Ik ben geen voorstander van Landen TTT.
Het is zeer nadelig voor renners uit ‘kleine’ wielerlanden. Grootste pechvogels lijken me dan Sagan Jungels. En misschien ook wel George Bennet. Met een team kunnen ze kampioen worden. Met hun land nooit.

0
Jan 8 augustus 2017 om 13:05

@retro,
dat geld omgekeerd ook …
TT voor landen lijkt mij ook schitterend.

0
Crevaison 8 augustus 2017 om 14:23

Ik ben geen voorstander van commerciële-ploegen TTT.
Het is zeer nadelig voor tijdrijders uit ‘kleine’ ploegen. Met een land kunnen ze misschien wel kampioen worden. Met hun team nooit.

0
F e r o x 8 augustus 2017 om 14:26

@Crevaison: maar van ploeg kan men eenvoudig veranderen. Van land wordt al heel wat ingewikkelder.

0
Kosmonaut 8 augustus 2017 om 14:54

Ach een tussendoortje, meer is die TTT niet denk ik voor de gemiddelde wielervolger. Ik zal hiet in ieder geval niet missen mocht het geschrapt worden.

0
Covadonga 8 augustus 2017 om 21:06

@kosmonout
De wielervolger zal het niet missen, de wielerliefhebbers natuurlijk wel.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone